Καινοτομία «Καλλικράτη» – Ε.Τ.Α.Π Δήμου ΠόρουΣτην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο συνέστησε με απόφασή του την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Πόρου.
Η επιτροπή που συστάθηκε στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος ΄΄Καλλικράτης΄΄ αποτελεί συμβουλευτικό όργανο το οποίο έχει σκοπό την επεξεργασία και εισήγηση στο Δ.Σ. θεμάτων σχετικών με την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας στο νησιωτικό και ηπειρωτικό τμήμα του, με την υλοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και προγραμμάτων μαζικού τουρισμού, καθώς και την αποτελεσματική προβολή του μέσω των Μ.Μ.Ε. – έντυπων και ηλεκτρονικών, την συμμετοχή σε εκθέσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού και την συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς του τόπου για την επίλυση προβλημάτων και την προαγωγή του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών τουρισμού μέσα από την επιμόρφωση του προσωπικού και την βελτίωση των υποδομών των επιχειρήσεων.
Πρόεδρος της Επιτροπής με ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ.Σ. Πόρου εξελέγη ο Δ.Σ. Δημήτρης Συξέρης, ενώ μετά από διαβουλεύσεις των δημοτικών παρατάξεων και των τοπικών φορέων προτάθηκαν και ορίστηκαν ως μέλη: ο Χαράλαμπος Τσούκας ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων με αναπληρωτή τον Νικόλαο Σουλιώτη, ο Σπύρος Λάζαρης ως εκπρόσωπος των Ξενοδόχων Πόρου με αναπληρωτή τον Κυριάκο Μάνεση, οι Ευστάθιος Αλεξόπουλος και Μαρίνος Χατζηπέρος ως εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτόρων και ως αντιπρόσωποι των θαλασσίων συγκοινωνιών του νησιού με αναπληρωτές τον Νίκο Καΐκα και την Κατερίνα Πρωτόπαππα αντίστοιχα, ο Γιώργος Παπαδάκης ως εκπρόσωπος του Επαγγελματικού και Εμπορικού Συλλόγου με αναπληρωτή τον Παντελή Κουνέλη και ο Γιάννης Αντωνίου ως εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας με αναπληρωτή τον Δ.Σ. Κωνσταντίνο Δόσκαρη.
Η πρώτη τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής πρόκειται να οριστεί για την ερχόμενη εβδομάδα και θα είναι ανοικτή για το κοινό.
Σχολιάστε