Θα παραμείνει στον Πόρο το Ειρηνοδικείο Καλαυρίας;Στις 22 Σεπτεμβρίου, κρίνεται από την ολομέλεια του Εφετείου Πειραιά η παραμονή του Ειρηνοδικείου Καλαυρίας στον Πόρο. Να θυμίσουμε πως από τον Ιανουάριο σχεδιάζεται η κατάργηση των Ειρηνοδικείων Πόρου και Σπετσών και η συγχώνευση τους, με αυτό του Ναυπλίου.
Στα Ειρηνοδικεία Πόρου και Σπετσών, καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα εργασιών, συμπεριλαμβανομένων πταισμάτων, προανακρίσεων, διαταγών πληρωμής, πολιτικών δικαστηρίων, πλειστηριασμών και ενόρκων βεβαιώσεων.
Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση τους με αυτό του Ναυπλίου, θα αποτελέσει πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες, αφού θα έχει ως συνέπεια την υποβάθμιση τους.
Επιπλέον, θα δεχθεί πλήγμα και η τοπική οικονομία αφού ως γνωστόν, τις μέρες των δικαστηρίων, αυξάνεται η κίνηση στην τοπική αγορά.
Αν καταργηθούν τα Ειρηνοδικεία Πόρου και Σπετσών, οι δημότες των νησιών και της Τροιζηνίας, θα ταλαιπωρούνται, άνευ λόγου και αιτίας, αφού θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.
Με έγγραφο του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο Δήμαρχος Πόρου κ. Στρατηγός, από τον περασμένο Φλεβάρη είχε ζητήσει τη διατήρηση και την διοικητική ενίσχυση του ιστορικού Ειρηνοδικείου Καλαυρίας (του 1ου Ειρηνοδικείου του ελληνικού κράτους) για την εξυπηρέτηση και των γειτονικών νησιών και Δήμων, καθώς και η λειτουργία πέραν του Μεταβατικού Μονομελούς Πλημμελειοδικείου και Μεταβατικού Μονομελούς Πρωτοδικείου.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΡΕΤΙΤΑΓΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ says:

    ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΩΝΕΣ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ?ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ?

Σχολιάστε