Η 3η Έκθεση Καλοκαιρινών Τουριστικών ΠροορισμώνΠερισσότεροι από 25.000 αθηναίοι επισκέφτηκαν την 3η Έκθεση Καλοκαιρινών Τουριστικών Προορισμών που διεξάχθηκε από 7-9 Ιουνίου στον Πολυχώρο του σταθμού ΜΕΤΡΟ Συντάγματος. Ο Πόρος για μια ακόμα φορά ήταν παρών σε Τουριστική Έκθεση για να προβάλλει στο κοινό τις μοναδικές ομορφιές και πολλαπλές επιλογές που διαθέτει.
Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πόρου, σε συνεργασία με φορείς και επιχειρήσεις του νησιού, δημιούργησε τη χαρακτηριστική «Ποριώτικη Αυλή» με κύριο ντεκόρ το πασίγνωστο ζωγραφικό πίνακα του Ποριώτη Ζωγράφου κ. Χ. Παπαδόπουλου, πλαισιωμένο από παραδοσιακά τραπέζια και ψάθινες καρέκλες καφενείου και κομψά μπλε φαναράκια. Το θέμα του περιπτέρου ήταν το λεμόνι, καθώς σε αρκετά σημεία υπήρχαν φρέσκα λεμόνια από το περίφημο Λεμονοδάσος, ενώ στους επισκέπτες προσφέρθηκε λικέρ από λεμόνια (μια επιτυχημένη ποριώτικη εκδοχή του λεμοντσέλο), προσφορά του συλλόγου «Η Ποριώτισσα».
Ο Πόρος με τη συμμετοχή του στην έκθεση, προέβαλλε στο αθηναϊκό κοινό την ευκολία πρόσβασης από στεριά και θάλασσα, τις χαμηλές τιμές διαμονής, φαγητού και διασκέδασης, τη μεγάλη ποικιλία πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων που διαθέτει, καθώς και τις μοναδικές ακτές του. Στους επισκέπτες μοιράστηκαν πολλές χιλιάδες τεμάχια διαφημιστικού ενημερωτικού υλικού για τον Πόρο (πολυσέλιδος τουριστικός οδηγός, αναλυτικός τουριστικός χάρτης του νησιού, φυλλάδια και διαδραστικό dvd με όλες τις πληροφορίες για τα Ξενοδοχεία και Ενοικιαζόμενα Δωμάτια & Διαμερίσματα). Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού για το dvd «CINE ΠΟΡΟΣ» που μοιράστηκε, το οποίο περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις σημαντικότερες ελληνικές ταινίες που έχουν γυριστεί στον Πόρο.
Τη μεγαλύτερη συμβολή στην επιτυχία της συμμετοχής του Πόρου στην Έκθεση, είχαν αναμφίβολα οι 6 νεαρές Ποριώτισσες οι οποίες μοίρασαν το ενημερωτικό υλικό, απαντούσαν με χαμόγελο σε οποιαδήποτε ερώτηση των επισκεπτών και προσέφεραν ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές Πόρου στο ταραγμένο κέντρο της Πρωτεύουσας, αψηφώντας την κούραση από την πολύωρη ορθοστασία. Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Πόρου, ευχαριστεί δημόσια για αυτή τους τη προσφορά τις: Θέκλη Μάγειρα, Τζόρτζια Χατζηπέρου, Νέλη Σακελλαράκη, Ελένη Μαστροπέτρου, Κωνσταντίνα Δημότση & Μαρίνα Καράμπαμπα. Η Επιτροπή ευχαριστεί επίσης τον κ. Γιώργο Πασχάλη για την τεχνική υποστήριξη της διοργάνωσης, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου για την ομόφωνη έγκριση της πρότασης της για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Σχολιάστε