Η σύσκεψη στο Κ.Υ. Γαλατά για την Αναβάθμιση της Δημόσιας ΥγείαςΤην Δευτέρα 28 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός συμμετείχε στην σύσκεψη που πραγματ οποιήθηκε στο Κ.Υ. Γαλατά, παρουσία του Προέδρου του Τζανείου Νοσοκομείου κ. Παπαχρήστου, του Υποδιοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ζώτου, του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Κατσικάρη, του βουλευτή Πειραιά κ. Καρύδη, του Διευθυντή του Κ.Υ. Γαλατά κ. Ανδριανέση και του Δημάρχου Τροιζηνίας κ. Σαμπάνη.
Στην σύσκεψη που σκοπό είχε την Αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή στον σημαντικό αυτό τομέα και επισημάνθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις του Κ.Υ. Γαλατά σε ιατρικό προσωπικό και σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα.
Ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός επεσήμανε τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους του Πόρου και απαίτησε την στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό επί 24ωρου βάσεως, την ανάγκη άμεσης βελτίωσης της διαδικασίας αεροδιακομιδών ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση με συντόμευση του απαιτούμενου χρόνου ώστε να υπάρχει θετική έκβαση, την άμεση στελέχωση του Κ.Υ. Γαλατά με ιατρούς ειδικοτήτων, την απαρέγκλιτη τήρηση των ραντεβού των επισκεπτών ιατρών του Τζανείου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και πρότεινε τέλος την αντικατάσταση του ακτινολογικού μηχανήματος με νέο, ψηφιακής τεχνολογίας.
Ο Πρόεδρος του Τζανείου και ο Υποδιοικητής της Περιφέρειας έκαναν γνωστό ότι εγκρίθηκε το ποσό των 200.000 ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού και δεσμεύτηκαν ότι τα κε νά των αγροτικών ιατρών και των γιατρών γενικής ιατρικής θα καλυφθούν μέχρι την 1η Ιουνίου, μέσω προκηρύξεων. Τέλος, ζήτησαν αφενός από τον Διευθυντή του Κ.Υ. Γαλατά την τήρηση του χρονοδιαγράμματος των επισκεπτών γιατρών του Τζανείου και την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής αφετέρου τη συνεργασία των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με όλους τους φορείς.

Πηγή: Δελτίο Τύπου Δήμου Πόρου
Σχολιάστε