Η κρίση στο… καλοκαίριΟ τουρισμός νοσεί με τα συμπτώματα της οικονομικής κρίσης. Η μείωση της τουριστικής κίνησης, έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα νησιά του Αιγαίου, λόγω των ακριβών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ωστόσο και στους κοντινούς προορισμούς, όπως τα νησιά του Σαρωνικού υπάρχει πτώση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, από τον Πειραιά προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού τον Ιούνιο ταξίδεψαν 133.631 επιβάτες, ενώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι είχαν διακινηθεί 174.493 ταξιδιώτες.
Δηλαδή φέτος ταξίδεψαν 40.862 λιγότεροι τουρίστες και σε ποσοστό n πτώση φτάνει το-23,4%.
Μείωση παρουσιάζουν και τα οχήματα που διακινήθηκαν από τον Πειραιά προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού λόγω των ακριβών εισιτηρίων στα πλοία. Ειδικότερα, τον Ιούνιο διακινήθηκαν 9.546 αυτοκίνητα και 6.476 δίκυκλα, ενώ τον περσινό μήνα είχαν διακινηθεί 11.765 Κ και 7.147 δίκυκλα. Δηλαδή διακινήθηκαν 2.219 Κ και 671 δίκυκλα λιγότερα.
Ακόμα και μέσα στην “καρδιά” του καλοκαιριού ταβέρνες, καφετέριες και δωμάτια στα περισσότερα νησιά παραμένουν άδειο. ‘Τα μαγαζιά δεν δουλεύουν καθόλου. Ο κόσμος κάθεται σπίτι. Δεν βγαίνει έξω ο κόσμος στο νησί” μας λέει επαγγελματίας στον Πόρο. Είναι πολύ μειωμένη n κίνηση γιατί υπάρχει κρίση. Δεν έχει ο κόσμος λεφτά να έρχεται” αναφέρει ιδιοκτήτης ταβέρνας. Ακόμα και άνθρωποι οι οποίοι έχουν σπίτι σε κάποιο κοντινό νησί του Αργοσαρωνικού, έχουν περιορίσει ης μετακινήσεις τους εξαιτίας των ακριβών εισιτηρίων .
Πηγή: Αυριανή (31/7/2010)
Σχολιάστε