Η δεύτερη πιο καλή δουλειά στον κόσμο… είναι στον ΠόροΠριν μερικούς μήνες είχαμε μάθει από τα ΜΜΕ ότι η καλύτερη δουλεία στον κόσμο προσφέρεται στη νήσο Χάμιλτον, στην Αυστραλία. Εκεί ο τυχερός εργαζόμενος, με αμοιβή 70.000 ευρώ για 6 μήνες επωμίζεται το «βαρύ» καθήκον να γράφει σε blog του τουριστικού πρακτορείου που προσφέρει τη δουλεία τις εμπειρίες του από τη ζωή στον τροπικό αυτόν παράδεισο και να ταΐζει τις χελώνες του νησιού.
Εμείς ανακαλύψαμε ποια είναι η δεύτερη καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Είναι και αυτή σε νησί και μάλιστα στο δικό μας. Πρόκειται για την θέση του ναυαγοσώστη στην πλαζ στο Ασκέλι, η οποία θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου Πόρου με 15.000 ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια, συνολικά δηλαδή με 45.000 ευρώ. Το ποσόν αυτό, το οποίο εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου (Απόφαση 94 της 2.7.2010), αντιστοιχεί σε μηνιαίους μισθούς 4.000 ευρώ για τους 3 καλοκαιρινούς μήνες κάθε έτους και σε κονδύλι 3.000 ευρώ για εξοπλισμό. Και μην σκεφθεί κανένας κακόπιστος ότι μια τέτοια απόφαση αποτελεί ντροπή για την διαχείριση του δημοσίου χρήματος, ειδικά στη σημερινή οικονομική συγκυρία, γιατί υπάρχει ο αντίλογος ότι όσο πιο καλά αμειβόμενος είναι ο ναυαγοσώστης, τόσο πιο καλά θα διασώσει τον κόσμο. Όσο για τον εξοπλισμό του, η αλήθεια είναι ότι φέτος έχουν ακριβύνει πολύ τα μαγιώ.
Μια πρόταση που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι, όπως και στη νήσο Χάμιλτον, να συμπεριληφθεί στα καθήκοντά του να γράφει τις εμπειρίες του από τη ζωή στον Πόρο στο site του Δήμου και να ταϊζει τα ψάρια (μιας και δεν έχουμε χελώνες).
Σχολιάστε