Η απάντηση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου για τα λιμενικά τέληφωτο: Μπάμπης Κανατσίδης

Σε απάντηση του δελτίου Τύπου της παράταξης του Ι. Δημητριάδη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» και μετά από τρεις συνεδριάσεις του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Πόρου που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Χρήστος Δρούγκας, διαπιστώνει τα εξής:
Η παράταξη του κ. Ι. Δημητριάδη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» δια των εκπροσώπων της στο Δ.Σ . εμφανίζεται να λαϊκίζει, επικίνδυνα για τα συμφέροντα του τόπου μας.

Ο κ. Δημητριάδης και ο κ. Αλιφέρης στην συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου έμαθαν ότι τα «τέλη παροχών λιμένα» δηλαδή οι παροχές νερού και ηλεκτρικής ενέργειας στα ελλιμενιζόμενα σκάφη (που είναι προαιρετική η χρήση τους και δεν υπάρχει σε πολλά λιμάνια,) δεν είναι… τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων. Με άλλα λόγια η συνεδρίαση είχε για ορισμένους και…εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Οι της παρατάξεως όμως του κ. Δημητριάδη , είχαν εκτεθεί σε επαγγελματίες λέγοντας τους ότι προετοιμάζονται αυξήσεις της τάξης του 20% και 25%.
Όταν κατάλαβαν όμως τι γίνεται-καμία αύξηση δεν έγινε και οι τιμές κοινοχρήστων χώρων που αφορούν τα καταστήματα παρέμειναν οι ίδιες- σύρθηκαν λαϊκίζοντας σε πρόταση για μειώσεις. Κωμικές καταστάσεις…
Οι μόνες αυξήσεις για τα τέλη παροχών λιμένα, έγιναν για να απορροφηθεί η αύξηση της κιλοβατώρας και του ΦΠΑ. Για ένα σκάφος μήκους 9 μέτρων η χρέωση ήταν 4 ευρώ και έγινε 5 ευρώ ανά ΗΜΕΡΑ, για όσο νερό και ηλεκτρική ενέργεια χρειάζεται. Και φυσικά υπενθυμίζουμε ότι κοντινά λιμάνια χρεώνουν 20 ευρώ/ κυβικό μέτρο νερού; Παραμένει δηλαδή και μετά την πολύ μικρή αύξηση παράδεισος το λιμάνι του Πόρου.
Με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα πληρωθεί η συντήρηση του λιμανιού, οι προβλεπόμενες από τον νόμο υποχρεώσεις του Δ.Λ.Τ Πόρου, όπως οι μελέτες και ο εξοπλισμός αντιρύπανσης που απαιτείται να προμηθευτούμε.

Το Δ.Λ.Τ Πόρου έχει έσοδα και σεβαστό ταμειακό υπόλοιπο. Και ο προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί σε άλλη συνεδρίαση, θα είναι ισοσκελισμένος .
Γίνεται αναφορά στα έργα που έχουν προγραμματιστεί από το ΔΛΤ Πόρου. Ποιές ήταν οι προτάσεις της παράταξης του κου Δημητριάδη για αναπτυξιακά έργα και δεν εισακούστηκαν; Μήπως οι προτάσεις τους εξαντλούνται σε αυτά που έλεγαν προεκλογικά για μεταφορά κεφαλαίων στην ΥΓΕΙΑ και αγορές ασθενοφόρων (που έχουμε 2 στο Δήμο) και που ως πράξεις είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ αφού το Δ.Λ.Τ πρέπει να είναι πλήρως ανταποδοτικό ως προς την χερσαία και θαλάσσια ζώνη του λιμανιού;

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η αντιπολίτευση ενεργεί με βάση τις…πρόχειρες προσλαμβάνουσες που αποκτά όποτε επισκέπτεται τον Πόρο. Χωρίς γνώσεις, εμπειρία και καθημερινή ενασχόληση ,μόνον με λαϊκίστικες αντιδράσεις μπορεί να αντιδρά μια παράταξη. Υπό την έννοια αυτή ,αντιλαμβανόμεθα πλήρως το αδιέξοδο του κ. Δημητριάδη που έχει εγκλωβίσει σε έναν ρόλο που προφανώς δεν ήθελε και γι αυτό έχει όλη μας την συμπάθεια.

Ευχαριστώ Πολύ για την φιλοξενία
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝ. ΔΡΟΥΓΚΑΣ
ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Λ.Τ ΠΟΡΟΥ.
Σχολιάστε