Ερώτηση της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Βουλή για τις Υδατοκαλλιέργειες στον ΠόροΕρώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας υπέβαλαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς στις 24.5.2011, με θέμα «Αύξηση των ιχθυοκαλλιεργειών στον Πόρο». Οι κύριοι Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός αναφέρουν ότι η ΚΥΑ επιλέγει για τη δημιουργία ΠΟΑΥ περιοχές οι οποίες δεν πληρούν τις διεθνώς αναγνωρισμένες αναγκαίες προϋποθέσεις για την ορθή λειτουργία ιχθυοκαλλιεργειών και ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς αν προτίθενται να αναθεωρήσουν το χωροταξικό σχεδιασμό των υδατοκαλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή του Πόρου.
Είχε προηγηθεί συνάντηση του επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, κ. Γιάννη Δημητριάδη στις 16.5.2011, με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία και ενημερώθηκε αναλυτικά για το ζήτημα της χωροθέτησης ΠΟΑΥ στον Πόρο.
Ο κ. Δημητριάδης μας ενημέρωσε ότι τον τελευταίο μήνα έχει κάνει σειρά συναντήσεων με το ίδιο αντικείμενο με εκπροσώπους όλων των πολιτικών φορέων, ανάμεσα στους οποίους οι κ. κ. Καρύδης (ΠΑΣΟΚ), Μελάς (ΝΔ), Δρίτσας, Αμανατίδου (ΣΥΡΙΖΑ), Βορίδης, Χαρίτος (ΛΑΟΣ), Χατζησωκράτης (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ), ενώ έχει έρθει σε επικοινωνία με εκπρόσωπους Δήμων και Συλλόγων από την Τροιζηνία, την Επίδαυρο, την Σαλαμίνα, την Ερμιονίδα, τον Θεολόγο, τις Οινούσσες κ.α.
Σχολιάστε