ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥΔιαβάζουμε στο protovouliaporos.gr :

“Ο υπόδικος για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος του Πόρου, δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Γρίβας έφθασε στο σημείο να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου στον Πόρο για να εξυπηρετήσει την προπαγάνδα υπέρ της παράνομης δραστηριότητάς των ιχθυοτροφείων του νησιού. Στο site www.koutouzis.gr δημοσιεύθηκε σήμερα, Σάββατο 17 Ιουλίου, με λίγη καθυστέρηση, η «είδηση» ότι την …προηγούμενη Κυριακή ο Πρωθυπουργός εκδήλωσε την επιθυμία να κάνει με το κανό του τον διάπλου του παράνομου ιχθυοτροφείου της ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ στο Μπίστι. Μάλιστα ο κ. Γρίβας, που αναφέρεται ως πηγή της είδησης, «αποκάλυψε» ότι ο Πρωθυπουργός προσήλθε αιφνιδιαστικά στο ιχθυοτροφείο, με αυτοκίνητο που μετέφερε το κανό του, και ρώτησε κατά λέξη τους φύλακες (οι οποίοι απάντησαν θετικά) «αν θα μπορούσε να δοκιμάσει τη μοναδική αυτή εμπειρία ανάμεσα στους χώρους του ιχθυοτροφείου» !!! Δεν αποκλείεται ο κ. Παπανδρέου πράγματι να διέπλευσε ανάμεσα στα κλουβιά των ιχθυοτροφείων. Αποκλείεται όμως να γνώριζε ότι η μονάδα αυτή συλλαμβάνεται ανελλιπώς από το 2005 έως σήμερα να καταπατά και να καταστρέφει το θαλάσσιο περιβάλλον του Πόρου. Αποκλείεται να γνώριζε ότι τα 2/3 σχεδόν της μονάδας αυτής και τουλάχιστον το 1/2 της παραγωγής της είναι απολύτως παράνομα και καθ’ υπέρβαση των αδειών της. Αποκλείεται να γνώριζε ότι για όλους αυτούς τους λόγους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά όλων των υπευθύνων της διαχρονικά (ανάμεσα στους οποίους και ο κ. Γρίβας). Αποκλείεται να γνώριζε ότι στη μονάδα αυτή χρησιμοποιείται σε τεράστιες ποσότητες η καρκινογόνος φορμόλη, για την οποία καμία ικανοποιητική εξήγηση δεν έχει δώσει έως σήμερα η εταιρία. Και κυρίως, αποκλείεται ο πρωθυπουργός να θεώρησε «μοναδική εμπειρία» την βρώμα και δυσωδία, με την οποία σίγουρα ήρθε αντιμέτωπος (από αυτή την άποψη βέβαια μπορεί πράγματι να την χαρακτήρισε μοναδική εμπειρία).
Το συμβάν υποτίθεται ότι έγινε την προηγούμενη Κυριακή, ωστόσο δημοσιεύθηκε μόλις σήμερα. Το να μεταφέρεται μια στιχομυθία τέτοιου είδους, που εμφανίζει τον πρωθυπουργό της χώρας (και ειδικά τον κ. Παπανδρέου με τις γνωστές περιβαλλοντικές ευαισθησίες) να θαυμάζει λίγο πολύ ένα ποινικό και περιβαλλοντικό έγκλημα, αποτελεί τον ορισμό της προπαγάνδας και της ασέβειας. Ειδικά μάλιστα ενόψει δύο επικείμενων δικαστηρίων για το κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος από τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, στα οποία την τιμητική του έχει ειδικά το Μπίστι, τόσο στις 22 Νοεμβρίου, με κατηγορούμενο τον κ. Γρίβα, όσο και στις 16 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, με κατηγορούμενους τους εκπροσώπους της «ΔΙΑΣ», και για τα οποία ο Πρωθυπουργός της χώρας παρουσιάζεται να δίνει «χείρα βοηθείας» στους κατηγορουμένους!
Αναρωτιόμαστε τι θα έλεγε ο κ. Παπανδρέου αν (για κακή τύχη του κ. Γρίβα και των λοιπών υπόδικων ιχθυοτρόφων) υπέπιπτε στην αντίληψή του η «έγκυρη» αυτή είδηση…”
Σχολιάστε