Επιστολή Αντωνιάδη στο Poros Νews, για τις παράνομες μεταδημοτεύσειςΟ δικηγόρος κ. Νίκος Αντωνιάδης μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή:
“Μετά την ανάγνωση χθεσινών δημοσιευμάτων, με αντικείμενο την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε την Δευτέρα 1.11. η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά για τις παράνομες μεταδημοτεύσεις στον Πόρο, αφενός της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ», που διαψεύδει προχθεσινό δημοσίευμα του Poros News, και αφετέρου της ιστοσελίδας «ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ – koutouzis news», αισθάνομαι υποχρεωμένος να αποστείλω την παρούσα, προς αποκατάσταση της αλήθειας, δεδομένου ότι έχω χειριστεί, ως δικηγόρος του κ. Γιάννη Δημητριάδη, τις επίμαχες υποθέσεις:

Αναφορικά με το δημοσίευμα του «Δ.Μ.:
1) Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς κ. Καλλιόπη Βαρδάκη (και όχι απλώς η Εισαγγελέας κ. Καλλιόπη Βαρδάκη), πράγματι διέταξε προκαταρκτική εξέταση μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», η οποία ως αντικείμενο έχει τις παράνομες μεταδημοτεύσεις που έχουν γίνει επί δημαρχίας του κ. Στρατηγού. Η προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε πριν περίπου 8 μήνες, και η οποία αναφέρεται στο δημοσίευμα του «Δ.Μ.» είναι άλλη προκαταρκτική εξέταση, η οποία πράγματι διατάχθηκε (για την ακρίβεια πριν 7 μήνες) λόγω μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο κ. Γ. Δημητριάδης, και η οποία επιδόθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά την 10.3.2010 με δικαστικό επιμελητή. Η προκαταρκτική αυτή (η οποία έχει λάβει τα στοιχεία ΑΒΜ Μ2010/320 και εκκρεμεί στο Α.Τ. Πόρου από 13.9.2010) έχει άλλο αντικείμενο, και συγκεκριμένα την άρνηση του κ. Στρατηγού να εκτελέσει την εισαγγελική εντολή που είχε λάβει ο κ. Δημητριάδης για τη χορήγηση όλων των στοιχείων των μεταδημοτεύσεων που έχουν γίνει επί δημαρχίας του κ. Στρατηγού. Σημειώνεται ότι η εισαγγελική εντολή αυτή ανακλήθηκε μετά από έγγραφο αίτημα του κ. Στρατηγού προς την Εισαγγελία Πειραιά (επικαλέστηκε τον όγκο των στοιχείων των οποίων η χορήγηση είχε διαταχθεί), πλην όμως, σας ενημερώνω ότι ήδη πριν τρεις ημέρες, ο Αντεισαγγελέας Εφετών κ. Σοφουλάκης, παράλληλα με την εντολή της κ. Προϊσταμένης για την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις παράνομες μεταδημοτεύσεις, ανακάλεσε την … ανάκληση και διέταξε τον Δήμο Πόρου να χορηγήσει στον κ. Δημητριάδη τον ονομαστικό πίνακα όλων των πράξεων μεταδημότευσης που έχουν γίνει επί δημαρχίας του κ. Στρατηγού.
2) Ο κ. Δημητριάδης πράγματι αρνήθηκε να παραλάβει βεβαίωση μονίμου κατοικίας υπογεγραμμένη από τον αντιδήμαρχο κ. Μωρόπουλο, καθώς ρητά και σε όλους τους τόνους είχε ξεκαθαρίσει στον κ. Στρατηγό ότι αυτός ΔΕΝ είχε μεταβιβάσει στον κ. Μωρόπουλο τη συγκεκριμένη κρίσιμη αρμοδιότητα, ότι όλες οι βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας που έχει υπογράψει ο κ. Μωρόπουλος επί δημαρχίας του κ. Στρατηγού είναι παράνομες (και συνεπακόλουθα οι αντίστοιχες πράξεις μεταδημότευσης που έχουν γίνει επί δημαρχίας του κ. Στρατηγού), και γι’ αυτό το λόγο τόσο ο κ. Δημητριάδης όσο και εγώ, με την ιδιότητα του δικηγόρου του αλλά και προσωπικά, απαιτήσαμε από τον δήμαρχο να υπογράψει αυτός και όχι ο κ. Μωρόπουλος τη βεβαίωση μονίμου κατοικίας του κ. Δημητριάδη και μάλιστα σε έγγραφο του Δημάρχου και όχι της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως ρητά πλέον προβλέπει ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006). Κατά συνέπεια, ορθά επισημαίνει το Poros News ότι εν τέλει η μόνη βεβαίωση μονίμου κατοικίας που έχει εκδοθεί επί δημαρχίας του κ. Στρατηγού και είναι νόμιμη είναι αυτή του κ. Δημητριάδη, ο οποίος έχει αναγκαστεί να προσφύγει δέκα φορές (πέντε στην Εισαγγελία και πέντε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο) για τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν την ακριβώς αντίθετη πραγματικότητα.

Αναφορικά με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «koutouzis news»:
1) Είναι προφανές ότι δίδεται απαράδεκτα η εντύπωση ότι αντικείμενο της κατεπείγουσας έρευνας που διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά είναι δήθεν και η μεταδημότευση του κ. Γιάννη Δημητριάδη, παρουσιάζεται δε αναληθώς ως μία εκ των πιθανών συνεπειών της εισαγγελικής έρευνας και η ακύρωση της μεταδημότευσης του κ. Δημητριάδη. Αρκεί εν προκειμένω να επισημάνω αυτό που και το ίδιο το δημοσίευμα, αντιφατικά, αναφέρει: Ότι δηλαδή την σχετική καταγγελία την έκανε ο ίδιος ο κ. Δημητριάδης. Φαντάζομαι ότι δεν πιστεύει κανείς ότι κατήγγειλε και τον … εαυτό του. Άλλωστε, αυτό που και στο δημοσίευμα τονίζεται είναι ότι όλες οι πράξεις μεταδημότευσης που έχουν γίνει επί δημαρχίας του κ. Στρατηγού είναι παράνομες επειδή οι αντίστοιχες βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας έχουν υπογραφεί παρανόμως από τον αντιδήμαρχο κ. Δ. Μωρόπουλο. Η μόνη βεβαίωση μονίμου κατοικίας που έχει υπογραφεί νόμιμα, δηλαδή από τον μόνο αρμόδιο προς τούτο, τον δήμαρχο Πόρου κ. Στρατηγό, είναι του κ. Δημητριάδη!
2) Όσον αφορά, τέλος, στο μετεκλογικό «αλαλούμ» (και στις συνέπειες αυτού στους δημότες του Πόρου που δεν φταίνε), στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα, και το οποίο ουσιαστικά αποδίδεται στον κ. Δημητριάδη, έχω να πω τα εξής απλά πράγματα: Τίποτα δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την αποσιώπηση παρανόμων πράξεων και παραλείψεων. Το μετεκλογικό «αλαλούμ», εάν αυτό προκληθεί, στον τελευταίο άνθρωπο που μπορεί να αποδοθεί είναι ο κ. Γιάννης Δημητριάδης. Μόνος υπεύθυνος γι’ αυτό θα είναι ο κ. Στρατηγός, στον οποίο τόσο ο κ. Δημητριάδης όσο και εγώ, με ατελείωτη σειρά εγγράφων μας, είχαμε εγκαίρως (και όχι ενόψει εκλογών) επισημάνει το γεγονός της αναρμοδιότητας του κ. Μωρόπουλου και εξ αυτού του λόγου, άλλωστε, είχαμε απαιτήσει (και πετύχαμε), η βεβαίωση μονίμου κατοικίας του κ. Δημητριάδη να υπογραφεί από τον κ. Στρατηγό, όπερ, επαναλαμβάνω, και εν τέλει έγινε.

Και μία τελευταία παρατήρηση, επειδή διαβάζουν οι δημότες του Πόρου τις τελευταίες εβδομάδες για το ότι ο Γιάννης Δημητριάδης δήθεν παράνομα μεταδημότευσε και ότι δήθεν υφήρπαξε ψευδή βεβαίωση μονίμου κατοικίας και ότι αυτό το έκανε δήθεν για να νομιμοποιηθεί ως υποψήφιος δήμαρχος, και επειδή δεν μπορεί να διατρεβλώνεται, για κανένα λόγο και με κανένα κίνητρο, τόσο εξόφθαλμα η πραγματικότητα: Σύμφωνα με τον ΝΟΜΟ, οποιοσδήποτε αποφασίσει να υποβάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος και δεν είναι δημότης του δήμου στον οποίο θέτει την υποψηφιότητα, με μία απλή αίτησή του μεταδημοτεύει και νομιμοποιείται η υποψηφιότητά του. Είναι αδύνατο να παρακολουθήσω ειδικά τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα που αποδίδουν ένα ανύπαρκτο κίνητρο στον Γιάννη Δημητριάδη, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν τις άδικες επιθέσεις εναντίον του. Προσβάλλεται άδικα και συστηματικά η προσωπικότητα ενός νέου ανθρώπου και επιστήμονα, αντί αυτός να επαινείται που επέλεξε να μεταδημοτεύσει από ένα από τα ακριβότερα προάστια της Αθήνας μόνο και μόνο για να γίνει δημότης στο νησί που αγαπάει. Και προσβάλλεται επειδή αποφάσισε να ζητήσει τη ψήφο των Ποριωτών για να συνεχίσει τον αγώνα που δίνει εδώ και χρόνια για ένα καθαρό και οργανωμένο Πόρο, από την πλέον υπεύθυνη θέση, αυτή του δημάρχου του αγαπημένου του νησιού, στο οποίο οι πρόγονοί του ήρθαν, εγκαταστάθηκαν και ρίζωσαν εδώ και πολλές δεκαετίες.

Με εκτίμηση
Νίκος Ι. Αντωνιάδης ”
Σχολιάστε