Επίσκεψη στις Βρυξέλλες ο ΣπυρίδωνΣτη Σύνοδο της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), έλαβε μέρος ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στην Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς Σπύρος Σπυρίδων. Ο κ. Σπυρίδων συμμετείχε στην τριήμερη Σύνοδο της Ολομέλειας με την ιδιότητά του ως Μέλος της Επιτροπής από το 2005.

Στην παρέμβασή του ο κ. Σπυρίδων εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι, ενώ στις Βρυξέλλες έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για την 5η Προγραμματική Περίοδο 2013-2020, υπάρχουν κράτη-μέλη, όπως η Ελλάδα, τα οποία ακόμα ασχολούνται με την έναρξη της υλοποίησης του ΕΣΠΑ.

«Την ολιγωρία των κεντρικών διοικήσεων των κρατών-μελών», τόνισε ο κ. Σπυρίδων, «πιθανόν θα κληθούν να την πληρώσουν οι τοπικές κοινωνίες. Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η εξέλιξη αυτή είναι το να δοθεί στην Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστικός ρόλος στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ. Η ενεργός συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τον Συνδυασμό μας “Αττική, Νέα Προοπτική” αποτελεί πρώτη προτεραιότητα», κατέληξε ο κ. Σπυρίδων.
Σχολιάστε