Επίσκεψη Παπανδρέου – Νετανιάχου στον ΠόροΛίγες εβδομάδες μετά το “13ο Συμπόσιο της Σύμης”, ο Πόρος θύμιζε ξανά φρούριο, με τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν κατά την επίσκεψη του Ισραηλινού και του Έλληνα πρωθυπουργού στο νησί.
Οι δυο πρωθυπουργοί με τις συζύγους τους, αναχώρησαν για τον Πόρο σήμερα το πρωί, με σκάφος του Λιμενικού, ενώ νωρίτερα, στη Μαρίνα Φλοίσβου ο Γ. Α. Παπανδρέου, ξενάγησε το ζεύγος Νετανιάχου στα ιστορικά πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, το θωρηκτό «Αβέρωφ» και το αντιτορπιλικό «Βέλος».
Η περαιτέρω ανάπτυξη των αμυντικών σχέσεων και η συνεργασία στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, περιλαμβάνονταν στην ατζέντα των συνομιλιών που είχαν σήμερα στον Πόρο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπένζαμιν Νετανιάχου.
Παρόντες ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και Πάνος Μπεγλίτης.
Κατά την παραμονή τους στον Πόρο, ο πρωθυπουργός και η κα Αντα Παπανδρέου παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν του Ισραηλινού πρωθυπουργού και της κ. Σάρα Νετανιάχου.
πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
φωτογραφίες: www.papandreou.gr
Σχολιάστε