Επίσκεψη εκπροσώπων της MEDCRUISE στον ΠόροΜε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 38ης Γενικής Συνέλευσης της MEDCRUISE που διοργανώθηκε στην Ελλάδα από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.

Η τελευταία μέρα έκλεισε με ολοήμερη εκδρομή στα νησιά του Αργοσαρωνικού, Πόρο και Ύδρα, όπου έγινε υποδοχή και φιλοξενία των συμμετεχόντων από τις τοπικές αρχές.

Ο Δήμαρχος του Πόρου, κ. Δημήτρης Στρατηγός , ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Συξέρης και το μέλος της Επιτροπής κ. Στάθης Αλεξόπουλος καλωσόρισαν τους συνέδρους , στους οποίους παρέθεσαν ελαφρύ πρόγευμα και αντάλλαξαν απόψεις με τους δημοσιογράφους του Διεθνούς Τύπου (Seatrade, Cruise News Media Group κ.α.) και τους συμμετέχοντες από ευρωπαϊκά λιμάνια για τις εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα τέθηκε το ζήτημα της ένταξης του Πόρου στο προγραμματισμό των εταιρειών για τις κρουαζιέρες στο Αιγαίο. Για το σκοπό αυτό αναλύθηκαν οι δυνατότητες του νέου λιμένα ο οποίος έχει το απαιτούμενο βάθος για ελλιμενισμό μεσαίου μεγέθους πλοίων. Ο Γενικός Γραμματέας της MEDCRUISE, Mr. Jose Campos, συνοδευόμενος από Ισπανούς δημοσιογράφους και εκπροσώπους του Ο.Λ.Π, ξεναγήθηκε από τον κ. Δ. Συξέρη, στην παραλία του Πόρου και στο νέο Λιμάνι.

Στους σύνεδρους και τους δημοσιογράφους που ακολουθούσαν την αποστολή, δόθηκε πλήρες ενημερωτικό υλικό του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής.

Μετά την παραμονή τους στον Πόρο, οι σύνεδροι επισκέφτηκαν την Ύδρα . Ο πρόεδρος της MEDCRUISE, Mr. Giovanni Spadoni, ευχαρίστησε για την φιλοξενία τον πρόεδρο του ΟΛΠ κ. Γιώργο Ανωμερίτη και τους Δημάρχους Πόρου και Ύδρας , ενώ ο Γενικός Γραμματέας της MEDCRUISE, Mr. Jose Campos, χαρακτήρισε την όλη διοργάνωση την πλέον πετυχημένη των τελευταίων ετών.
Σχολιάστε