Ενημέρωση για το ΒΙΟΚΑ ΠόρουΑπό το Δήμο Πόρου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Την Παρασκευή 8 Απριλίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πόρου Δημήτρη Στρατηγού πραγματοποιήθηκε στην Χατζοπούλειο Βιβλιοθήκη ενημέρωση στα μέλη του Δ.Σ. για την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού και έγινε εκτενής αναφορά στην μέχρι τώρα λειτουργία του, τα προβλήματα, τις δυνατότητές του, τις προτεινόμενες λύσεις και τη μελλοντική λειτουργία του και στην περιοχή του Ασκελίου, καθώς και τις δυνατότητες νέων επεκτάσεων και συνδέσεων .
Κατά την σύσκεψη στην οποία παρέστη ο εργολάβος που είχε αναλάβει την δοκιμαστική λειτουργία και συντήρηση του ΒΙΟΚΑ και του δικτύου, εξειδικευμένο προσωπικό και οι μηχανικοί του Δήμου ενημερώθηκαν όλοι οι Δ.Σ. για τις βλάβες που έχουν προκύψει, καθώς και για τις μετρήσεις από τις χημικές αναλύσεις από όπου αποδεικνύεται ότι η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού είναι αποτελεσματική και στα πλαίσια των προτύπων (standards) της Ε.Ε.
Επισημάνθηκαν τα προβλήματα κακής λειτουργίας (δυσοσμίας) που οφείλονται αποκλειστικά είτε σε συνδέσεις οικιών και καταστημάτων από ιδιώτες ή επιχειρηματίες που είχαν συνδέσει τον βόθρο τους με το δίκτυο αντί να πραγματοποιήσουν απευθείας συνδέσεις είτε στη συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας λιπών που μπλοκάρουν το δίκτυο, ιδίως από τα καταστήματα μαζικής εστίασης.
Για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών προτάθηκε η τοποθέτηση λιποσυλλεκτών κυρίως στα καταστήματα εστίασης και δευτερευόντως σε οικίες και η απαρέγκλιτη τήρηση των απευθείας συνδέσεων των κτιρίων με το δίκτυο του βιολογικού.
Ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας των δημοτικών αρχών και όλων των πολιτών για την εύρυθμη λειτουργία του ΒΙΟΚΑ Πόρου που αποδεδειγμένα έχει συμβάλλει στην αποκατάσταση της θάλασσας του Πόρου.
Σχολιάστε