Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου: “Η δύναμη του Συλλόγου, είναι τα μέλη του”Με πρωτοβουλία του Δημήτρη Συξέρη, του Γιάννη Δόσκαρη και του Γιώργου Παπαδάκη και σε πρώτο στάδιο συμμετοχή- έγγριση 60 επαγγελματιών του Πόρου, δημιουργείται επιτέλους Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος στο νησί.
Με το ακόλουθο Δελτίο Τύπου, το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιό του καλεί όλους τους επαγγελματίες και εμπόρους του Πόρου να εγγραφούν μέλη του.

“Το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον που επικρατεί στη χώρα μας, έχει οδηγήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλές επιχειρήσεις σε οικονομικές δυσκολίες και επαγγελματικά αδιέξοδα. Ιδιαίτερα στο Πόρο η οικονομική κρίση έχει δείξει τα πρώτα σημάδια. Η ανάγκη για σοβαρές και συντονισμένες δράσεις των επαγγελματιών και των εμπόρων είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ. Ένας ισχυρός Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος μπορεί να βοηθήσει τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες του νησιού μας για να αντιμετωπίσουν τις σημερινές και τις επερχόμενες δυσκολίες.
Για τους λόγους αυτούς και με αίσθημα ευθύνης δημιουργήθηκε ο Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου με 60 ιδρυτικά μέλη. Ο Σύλλογος έχει σαν βασικό σκοπό την μελέτη των επαγγελματικών προβλημάτων των μελών του και την αντιμετώπιση τους. Παράλληλα θα προωθεί τα επαγγελματικά και ασφαλιστικά συμφέροντα των μελών, θα επιδιώκει την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών επαγγελματικής κατάρτισης, υψηλότερου πολιτιστικού – μορφωτικού επιπέδου και συνολικά θα αποσκοπεί στη κοινωνική πρόοδο των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.
Μια από τις προτεραιότητες του Συλλόγου θα είναι η Τουριστική Προβολή του Πόρου και η προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος Πόρου, Αντιπεριφέρεια Νήσων) και της Κεντρικής Εξουσίας (Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού κλπ).
Ο Σύλλογος με τους εκπροσώπους του θα απευθύνεται στις δημόσιες, διοικητικές και δικαστικές αρχές, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις συνεταιριστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις καθώς και τους εκπροσώπους διαφόρων κοινωνικών ομάδων, για κάθε ζήτημα που αφορά τα επαγγελματικά, οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα των μελών του και του κοινωνικού συνόλου.
Για την ενημέρωση όλων των αρμόδιων αρχών και τη διαφώτιση της κοινής γνώμης για τα θέματα που αφορούν τα μέλη του, ο Σύλλογος θα αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα και τεχνολογίες (internet site, newsletters, κλπ). Για τη διεκδίκηση και επίλυση των προβλημάτων και συμφερόντων των μελών του, ο Σύλλογος θα διεξάγει κάθε νόμιμης μορφής κινητοποιήσεις και δραστηριότητες.
Η δύναμη του Εμπορικού – Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, είναι τα μέλη του. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να ενταχθούν στις τάξεις του Συλλόγου, εκτός από τα ιδρυτικά 60 μέλη, όλοι οι έμποροι και επαγγελματίες του Πόρου. Η ένταξη ενός νέου μέλους είναι μια εύκολη διαδικασία που μπορεί να υλοποιηθεί με μια απλή αίτηση προς τον Σύλλογο, ενώ μοναδική προϋπόθεση είναι η εν ενεργεία ιδιότητα του Εμπόρου ή Ελεύθερου Επαγγελματία.
Για την υλοποίηση των αρχικών ενεργειών ίδρυσης και λειτουργίας του Συλλόγου, έχει συσταθεί 7μελές Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος Γιάννης Δόσκαρης
Α’ Αντιπρόεδρος Γιώργος Παπαδάκης
Β’ Αντιπρόεδρος Παντελής Κουνέλης
Γεν. Γραμματέας Δημήτρης Συξέρης
Ταμίας Νεκτάριος Παύλου
Μέλος Τάσος Παπαχρήστου
Μέλος Μιχάλης Παύλου

Μετά την ολοκλήρωση των Νομικών διαδικασιών και των εγγραφών των μελών , θα προγραμματιστεί η διεξαγωγή της 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, η εκλογή οριστικού Διοικητικού Συμβουλίου και η σύσταση των προβλεπόμενων από το καταστατικό επιτροπών δράσης.

Για το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο

Γιάννης Δόσκαρης Δημήτρης Συξέρης
Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας”
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Λεον says:

    Καιρος ηταν… αντε να δουμε…

Σχολιάστε