Γυναικολογικό – Μαιευτικό & Διαβητολογικό Ιατρείο στον ΠόροΜε ανακοίνωση του ο Δήμος Πόρου κάνει γνωστό ότι στο κτίριο του Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου (τέως ΠΙΚΠΑ) λειτουργεί από τον Νοέμβριο Γυναικολογικό – Μαιευτικό Ιατρείο τρεις φορές την εβδομάδα από τις 9 έως τη 1:30 (Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή) και η λειτουργός του μαία κ. Λαμπρινή Τσιτσώνη προσφέρει δωρεάν τις πολύτιμες υπηρεσίες της σε γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς και σε κυοφορούσες.
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του Γυναικολογικού Ιατρείου παρέχεται ενημέρωση και οδηγίες υγιεινής, γυναικολογική εξέταση, εξέταση και οδηγίες για αυτοεξέταση μαστού, λήψη επιχρίσματος για την πραγματοποίηση τέστ Παπανικολάου (pap test) και συμβουλευτική στις γυναίκες για την αντισύλληψη, την εμμηνόπαυση, τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και τους εμβολιασμούς.
Στα πλαίσια του Μαιευτικού Ιατρείου γίνεται υπεύθυνη ενημέρωση για τον οικογενειακό προγραμματισμό, καθώς επίσης ενημέρωση και εκπαίδευση για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την λοχεία. Με προγραμματισμένες επισκέψεις παρακολουθούνται οι έγκυες (μέτρηση βάρους, ακρόαση εμβρυικών παλμών, προγραμματισμός εργαστηριακών εξετάσεων), γίνονται μαθήματα ανώδυνου τοκετού και προσφέρεται νοσηλευτική φροντίδα σε εγκύους, επιτόκους, λεχώνες και νεογέννητα.
Σημαντική είναι η βοήθεια και η σωστή καθοδήγηση όσον αφορά τον μητρικό θηλασμό που παίζει ρόλο στην υγεία, την πνευματική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς και στην διατήρηση του θηλασμού και της γαλουχίας.
Ιδιαίτερα σημαντική για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου του διαβήτη και την εξυπηρέτηση των πολιτών μας είναι και η λειτουργία Διαβητολογικού Ιατρείου στο Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου ανά 15νθήμερο – κάθε 2η Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι με υπεύθυνο Ιατρό τον κ. Ανδριανό Ευσταθίου. Ο κ. Ευσταθίου βρίσκεται σταθερά κάθε Παρασκευή στην περιοχή μας, την μία Παρασκευή εξυπηρετεί τους ασθενείς στο Κ.Υ. Γαλατά και την άλλη Παρασκευή προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Πόρο.
Τηλέφωνο επικοινωνίας Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου: 22980 22600
Σχολιάστε