Για τις 22 Φεβρουαρίου η δίκη Γρίβα…Η μονάδα στην περιοχή Καψάλι - Βίδι

Δεν πρόλαβε να εκδικαστεί εχθές στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά η ποινική δίκη του Δημήτρη Γρίβα για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος του Πόρου από την εταιρία Ιχθυοτροφικό Κέντρο Πόρου, της οποίας ήταν νόμιμος υπεύθυνος τουλάχιστον έως το 2006. Νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης ορίστηκε η 22η Φεβρουαρίου του 2011.
Θυμίζουμε ότι κατά του κ. Γρίβα και όλων των υπολοίπων υπευθύνων όλων των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας που λειτουργούν στον Πόρο από το 2005 έως σήμερα, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για κατ’ εξακολούθηση παράβαση των διατάξεων για την προστασία του περιβάλλοντος, μετά από μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που είχαν υποβάλει, τον Οκτώβριο του 2008, πολίτες και φορείς του Πόρου, ανάμεσα στους οποίους το Σωματείο Επαγγελματιών Αλιέων Πόρου, ο Σύλλογος Πολιτών και Καταναλωτών, οι κύριοι Γιάννης Δημητριάδης, Γκίκας Μάγειρας και Γιώργος Μάνδηλας, η κυρία Ελένη Κανατσίδου και πολλοί άλλοι. Πολιτική αγωγή στη μηνυτήρια αυτή αναφορά είχαν δηλώσει ο κ. Γιάννης Δημητριάδης (επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για την Προστασία του θαλασσίου Περιβάλλοντος του Πόρου, και της μείζονος μειοψηφίας του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου), και ακολούθως ο Δήμος Πόρου.
Περιέργως, από την αρχική δίωξη και παραπομπή έλειπε το όνομα του κ. Γρίβα, παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση προσδιόρισε σαφώς το αδίκημα που αντιστοιχούσε σε αυτόν και την ιχθυοτροφική μονάδα ιδιοκτησίας του. Ωστόσο, μετά από έγγραφη παρέμβαση του πολιτικώς ενάγοντα κ. Γιάννη Δημητριάδη στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, η Εισαγγελία διόρθωσε το λάθος και άσκησε άμεσα ποινική δίωξη και κατά του κ. Γρίβα.
Ο κ. Γρίβας, από τη μεριά του, προσπάθησε με υπόμνημά του να κηρυχθεί απαράδεκτη η δίωξή του, προσπάθεια που, δυστυχώς γι’ αυτόν, έπεσε στο κενό. Πριν, όμως, του ασκήσει δίωξη η Εισαγγελία Πειραιά και τον παραπέμψει να δικαστεί για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος του Πόρου, είχε προλάβει να ομολογήσει τον πολύ ευρύτερο ρόλο του στα βεβαιωμένα κατ’ εξακολούθηση εγκλήματα του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας κατά του περιβάλλοντος του Πόρου, δηλώνοντας εγγράφως (και, προφανώς, εκ του ασφαλούς, όπως πίστευε τότε..): «εάν ήμουν ‘τοποτηρητής’ των ιχθυοτροφείων στον Πόρο (δηλαδή, σύμφωνα με τον ίδιο: πολιτικό πρόσωπο αναξιόπιστο που δεν υπηρετώ τα συμφέροντα των πολιτών του Πόρου, αλλά παράνομα συμφέροντα εταιριών που με έχουν διορίσει στη συγκεκριμένη θέση), η Εισαγγελία θα είχε παραπέμψει και εμένα στο ακροατήριο» (αυτούσιο απόσπασμα από δικόγραφο του κ. Γρίβα στην δίκη της υπ’ αριθμ. 6297/2009 αγωγής του κατά του δημοσιογράφου Μπάμπη Κανατσίδη).

Αυτό ακριβώς συνέβη λίγες μέρες μετά …

Πηγή: www.protovouliaporos.gr
Σχολιάστε