Γιάννης Σαμπάνης: Το νερό στα Μέθανα δεν είναι ακατάλληλοΑμφισβητεί τα αποτελέσματα των αναλύσεων του νερού των Μεθάνων ο δήμαρχος Τροιζηνίας Γιάννης Σαμπάνης.
Σύμφωνα με δήλωση του στην εφημερίδα «RAPORTO», ο κ. Σαμπάνης, τονίζει πως οι ελεγκτές της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, έκαναν λάθος δειγματοληψίες, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός… χωρίς λόγο.
«Δεν πήραν τα δείγματα σε σωστές συνθήκες ανάλυσης» δηλώνει στο «Raporto» ο Γιάννης Σαμπάνης, επισημαίνοντας πως τα νιτρικά και τα νιτρώδη άλατα που βρέθηκαν στις αναλύσεις, υπάρχουν στο νερό, εδώ και είκοσι χρόνια! «Δεν ανακάλυψαν την πυρίτιδα», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Τροιζηνίας, τονίζοντας πως το πρόβλημα είναι ευρέως γνωστό, αλλά σαφέστατα είναι πιο ήπιων χαρακτηριστικών από αυτό που παρουσίασε η Αντιπεριφέρεια Νήσων.
Ο κ. Σαμπάνης τόνισε πως ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων, πραγματοποίησε πρόσφατα δειγματοληψία νερού, τα αποτελέσματα της οποίας επιβεβαιώνουν τη θέση του, ενώ επισήμανε, πως μετά από πρόσκληση του ιδίου, οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί της περιφέρειας προχώρησαν και σε δεύτερη δειγματοληψία, παρουσία κλιμακίου του δήμου και τα αποτελέσματα σύντομα θα έρθουν στο φως.
«Το να δημιουργούμε πανικό, χωρίς να υπάρχει λόγος και να διογκώνουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα, δεν ωφελεί κανένα» κατάληξε ο δήμαρχος Τροιζηνίας.

Πηγή: Raporto 8/7/2011
Σχολιάστε