Γιάννης Δημητριάδης: Ζητάμε την ευκαιρία να φέρουμε μια νέα νοοτροπία στα κοινά του ΠόρουΤην Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα, πραγματοποίησε την προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης, μπροστά από το εκλογικό του κέντρο, στην παραλία του Πόρου.
Η παρουσία του κόσμου ήταν ικανοποιητική και το κλίμα αρκετά ζεστό και αισιόδοξο.
Ο Γιάννης Δημητριάδης άσκησε κριτική τόσο στην τετραετία όσο και στο πρόγραμμα του Δημήτρη Στρατηγού, συγκρίνοντας το με το δικό του πρόγραμμα.

Δεσμεύθηκε δε, πως αν εκλεγεί θα καταβάλλει ολόκληρο το μισθό του Δημάρχου υπέρ κοινωνικών αναγκών πρώτης ανάγκης, όπως ο παιδίατρος και οι φτωχές οικογένειες. Το ίδιο θα κάνουν και όλοι οι σύμβουλοι που θα τοποθετηθούν σε αμειβόμενες θέσεις, εφόσον έχουν και άλλα εισοδήματα. 
Για τα πυρά και τον πόλεμο που δέχεται είπε: “Δηλώνω απλώς με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι όσα ακούγονται και γράφονται εναντίον μου είναι κοινές συκοφαντίες και ύβρεις, με τα οποία θα ασχοληθεί σύντομα η δικαιοσύνη. Έφτασαν στο σημείο να διαδίδουν ότι δίνουμε χρήματα στους ψηφοφόρους για να μας ψηφίσουν. Είναι ντροπή τους!”

Κλείνοντας o Γιάννης Δημητριάδης, μίλησε για το μεγαλύτερο (κατά τη γνώμη του) διακύβευμα των εκλογών: “ Τα αμέσως επόμενα χρόνια η Πολιτεία θα υλοποιήσει τις ήδη γνωστές αποφάσεις της που αφορούν στην χωροθέτηση όλων των επιβαρυντικών για το περιβάλλον δραστηριοτήτων στην χωρική ενότητα της νέας Αντιπεριφέρειας Νήσων. Όλων των δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων, δηλαδή, που δεν είναι συμβατές με την τουριστική ανάπτυξη και θα μετατρέψουν σταδιακά τους τόπους συγκέντρωσής τους σε περιοχές με υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής και με ανύπαρκτο τουριστικό ενδιαφέρον.”

Διαβάστε πιο αναλυτικά:

Φίλες και φίλοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ηχηρή παρουσία σας στην αποψινή συγκέντρωση. Η παρουσία σας αυτή δηλώνει ότι ο λαός του Πόρου αλλάζει πορεία προς ένα καλύτερο αύριο. Προς έναν Πόρο που όλοι ονειρευόμαστε! Προς έναν Πόρο που μας αξίζει!

Ο τόπος μας δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν φαύλο κύκλο στασιμότητας, αν όχι παρακμής. Τα βασικά χαρακτηριστικά της κατάστασης αυτής είναι οι ελλιπείς ή ελαττωματικές υποδομές, το τέλμα της τουριστικής ανάπτυξης και η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, με δυσμενείς συνέπειες που πλήττουν άμεσα την ποιότητα ζωής και την οικονομική κατάσταση της πλειονότητας των κατοίκων – ειδικά σε μία περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, σαν τη σημερινή.

Δεν θέλω να αναφερθώ αναλυτικά στα πεπραγμένα της δημαρχίας του κ. Στρατηγού, ούτε να επισημάνω τα δεκάδες προβλήματα του νησιού, τα οποία όλοι γνωρίζετε πολύ καλά. Οφείλω όμως να σχολιάσω ότι, γράφοντας την ομιλία μου χθες βράδυ, δυσκολεύτηκα να βρω ένα έργο που φέρει την ταυτότητα της σημερινής δημοτικής αρχής, ώστε να το κρίνω. Από την άλλη, αν κρίνω την διεκπεραίωση των έργων Σπυρίδωνα από την δημοτική αρχή Στρατηγού, τα συμπεράσματα είναι εξίσου απογοητευτικά.

Θα ήθελα πολύ να επιχειρηματολογήσω για τη θέση μου αυτή μπροστά στον ίδιο τον κ. Στρατηγό και να ακούσω την άποψή του για αυτόν τον απολύτως απογοητευτικό απολογισμό της δημαρχίας του, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ακόμα περισσότερο θα ήθελα να ακούσω την άποψή του και να συζητήσουμε για τις δράσεις των επόμενων 3,5 χρόνων. Ζήτησα δημόσιο διάλογο μαζί του, αλλά αρνήθηκε. Ζήτησα να μιλήσουμε διαδοχικά από την ίδια εξέδρα, ώστε όλοι οι δημότες να έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν και τους τρεις υποψηφίους, αλλά διαφώνησε και σε αυτό. Ο κ. Πάνου προς τιμήν του συμφώνησε στις προτάσεις αυτές.

Έτσι, είμαι αναγκασμένος, να αντιπαραθέσω τις απόψεις μου με το πρόγραμμα του συνδυασμού του, το οποίο και διάβασα αναλυτικά. Το πρόγραμμά αυτό φανερώνει σε κάθε σημείο του το λόγο που μας κάνει να βρισκόμαστε σήμερα απέναντί σας και να διεκδικούμε τη Δημοτική αρχή του Πόρου: Και ο λόγος αυτός είναι με δύο λέξεις ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει ειλικρίνεια, δεν έχει πολιτική βούληση και δεν μπορούμε να τής εμπιστευτούμε το μέλλον του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Θα αναφερθώ ενδεικτικά σε δυο σημεία του προγράμματος του κ. Στρατηγού που φανερώνουν την τεράστια διαφορά νοοτροπίας και ουσίας που υπάρχει ανάμεσά μας:

1) Διαβάζω αυτούσια στην 4η σελίδα του προγράμματος:
«Λειτουργήσαμε το Βιολογικό Καθαρισμό και ολοκληρώσαμε τις εργασίες στα κεντρικά και εσωτερικά δίκτυα των περισσοτέρων περιοχών, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που ανέκυψαν στη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας του». Και ακολούθως, στο πρόγραμμα για τα επόμενα 3,5 χρόνια, δεν βρίσκω ούτε μια κουβέντα για τη δυσοσμία που μας ταλαιπωρεί επί χρόνια και διώχνει τους τουρίστες από το νησί. Ούτε κουβέντα για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπισή της. Με λίγα λόγια, κατά τον κ. Δήμαρχο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πια από τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και είναι ευθαρσώς έξω από την ατζέντα του η επίλυση ενός τέτοιου καυτού προβλήματος.

Αντίθετα, Εμείς, φίλες και φίλοι κοιτάμε το πρόβλημα κατάματα και λέμε ότι δεν αντέχουμε τη δυσοσμία και θα την εξαφανίσουμε πάση θυσία! Δίνουμε τέλος στο υποκριτικό δίλημμα που λέει ότι το να παραδεχτούμε τα προβλήματα του νησιού θα κάνει ζημιά στον τουρισμό και απαντάμε ότι «η επίλυση των προβλημάτων του Πόρου είναι κέρδος για τον τουρισμό, ενώ η απόκρυψή και διαίωνισή τους είναι ζημιά».

2) Σε επόμενη σελίδα του προγράμματος διαβάζω:
«Ως δημοτική αρχή, προσβλέποντας στην βιωσιμότητα του θαλασσίου περιβάλλοντος του Πόρου, ζητήσαμε τον έλεγχο της νομιμότητας της λειτουργίας των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας και την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, απαιτώντας να μην εκδοθεί καμία νέα άδεια».

Δεν μας λέει ο κ. Στρατηγός όμως ότι, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση να προσφεύγει ο Δήμος στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά κάθε νέας άδειας ιχθυοτροφείου, ο Δήμος δεν το έκανε. Δεν μας λέει ότι τελικά ο Δήμος παραβίασε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνοντας έτσι δώρο στους επιχειρηματίες μια επένδυση εκατομμυρίων.

Αντίθετα Εμείς, και εγώ προσωπικά, διαθέσαμε δωρεάν νομική υποστήριξη στο Δήμο για να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και όταν δεν το έκανε, προσφύγαμε μόνοι μας! Και το ίδιο έχουμε κάνει σε τέσσερις συνολικά περιπτώσεις έως σήμερα. Όταν ο κ. Δήμαρχος πόζαρε, στην φωτογραφία που εμπεριέχεται στο πρόγραμμά του, στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου Poros Image, με φόντο τους ξεσηκωμένους ψαράδες, Εμείς φίλες και φίλοι βρισκόμασταν μέσα στα καΐκια και επιδίδαμε Ψήφισμα διαμαρτυρίας στους Υπουργούς και στους Περιφερειάρχες! Εμείς βρισκόμασταν μαζί με το λαό του Πόρου ενώ εκείνος βρισκόταν απέναντί του. Και η χρησιμοποίηση στο πρόγραμμά του της συγκεκριμένης φωτογραφίας, αποτελεί μέγιστο λάθος ή μέγιστο θράσος.

Θα μπορούσα να αναφερθώ με τον ίδιο τρόπο σε ένα – ένα από τα σημεία του προγράμματος του κ. Στρατηγού και να αντιπαραθέσω τον ξύλινο και γεμάτο ανακρίβειες λόγο του με την πραγματικότητα, αλλά δεν θέλω να σας κουράσω.

Σας αναφέρω ενδεικτικά: Το θέμα της ανακύκλωσης, τα υλικά της οποίας είναι γνωστό ότι φορτώνονταν – δεν ξέρω αν γίνεται ακόμα – μαζί με τα κοινά απορρίμματα και έτσι γέμιζε το φορτηγό που πήγαινε στη χωματερή της Φυλής. Το θέμα της πρόληψης πυρκαγιών, για το οποίο κανείς λόγος δεν γίνεται στο πρόγραμμα του κ. Στρατηγού. Μισή σελίδα μόνον αναφορά για το πώς θα σβήσουμε τη φωτιά. Κανείς δεν έχει σκεφτεί πώς θα την αποτρέψουμε! Στο θέμα της υγείας, αναγνωρίζουν τις ελλείψεις, αλλά καμία απολύτως δέσμευση ότι ο Δήμος θα εξασφαλίσει την κάλυψή τους. Να πούμε για τη χωματερή; Να πούμε για την καθαριότητα στους δρόμους; Να πούμε για τη ξύλινη προβλήτα;

Διαβάζω συνέχεια μόνο τα ρήματα: επιδιώξαμε, συνεχίζουμε, προχωράμε, υποστηρίζουμε, υλοποιούμε, ολοκληρώνουμε κλπ. Πουθενά δέσμευση, πουθενά ακριβές χρονοδιάγραμμα, πουθενά ξεκάθαρη και ειλικρινής ενημέρωση για το τί ακριβώς έχει γίνει και τί ακριβώς -και πότε- θα γίνει στο μέλλον. Κάθε σκεπτόμενος Ποριώτης που θα διαβάσει το πρόγραμμα αυτό καταλαβαίνει αυτομάτως πόσο επικίνδυνο για τον τόπο είναι να ψηφίσει την ίδια δημοτική αρχή. Καταλαβαίνει ότι ψήφος στο συνδυασμό Στρατηγού σημαίνει επιβράβευση της απραξίας του χθες και νομιμοποίηση της απραξίας του αύριο.

Εμείς, αντίθετα, φίλες και φίλοι, ζητάμε την ψήφο σας για να ανατρέψουμε το καταστημένο στον Πόρο για να κάνουμε τομείς και ρήξεις με το παρελθόν. Ζητάμε την ψήφο σας για να αποδείξουμε ότι συμμετοχή στα κοινά σημαίνει να προσφέρεις στον τόπο σου και όχι να απολαμβάνεις προσωπικά οφέλη ή να εξυπηρετείς συμφέροντα υμετέρων. Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι ότι, αν εκλεγώ, θα καταβάλλω ολόκληρο το μισθό του Δημάρχου υπέρ κοινωνικών αναγκών πρώτης ανάγκης, όπως ο παιδίατρος και οι φτωχές οικογένειες. Το ίδιο θα κάνουν και όλοι οι σύμβουλοι που θα τοποθετηθούν σε αμειβόμενες θέσεις, εφόσον έχουν και άλλα εισοδήματα.

Εγώ και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Αλλαγής Πορείας», έχουμε προσδιορίσει ένα συγκεκριμένο ρεαλιστικό όραμα για τον Πόρο του αύριο και ζητάμε την ευκαιρία να το διεκδικήσουμε! Έχουμε διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο και ζητάμε την ευκαιρία να το υλοποιήσουμε! Ονειρευόμαστε έναν Πόρο με ιδιαίτερη ταυτότητα. Έναν Πόρο που θα αποτελεί προνομιακό τόπο διαμονής και προνομιακό τόπο προορισμού. Έναν Πόρο γραφικό αλλά και κοσμοπολίτικο, με κυρίαρχα τα νησιωτικά χαρακτηριστικά του και τις μοναδικές φυσικές του ομορφιές. Ονειρευόμαστε μια τοπική οικονομία που θα κρατάει τους νέους στον τόπο τους. Μια τοπική οικονομία με ατμομηχανή τον ποιοτικό τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο.

Έχουμε απαίτηση για μια Δημοτική Αρχή που δεν θα περιορίζεται απλώς στην άσκηση των στενών της αρμοδιοτήτων, αλλά θα αποτελεί τον εκπρόσωπο της κοινωνίας για κάθε πρόβλημα που την απασχολεί. Μια τέτοια Δημοτική Αρχή θα είμαστε εμείς αύριο! Και χρειαζόμαστε την βοήθειά σας σε αυτό, όχι μόνο εκλογικά, αλλά και μετεκλογικά.

Φίλες και φίλοι, ζητάμε από εσάς την λαϊκή εντολή να διεκδικήσουμε το όραμά μας και να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας! Ζητάμε την εντολή σας να διεκδικήσουμε και να επιλύσουμε όλα τα καυτά ζητήματα που η σημερινή δημοτική αρχή κάνει πως δεν βλέπει, κρύβοντας το κεφάλι μέσα στην άμμο: Παιδίατρος, δυσοσμία, πρόληψη πυρκαγιών, έλλειμμα ελεύθερων και καθαρών παραλιών, ανάδειξη του άνω οικισμού του Πόρου, εναλλακτικά μέσα μεταφοράς! Ούτε κουβέντα για όλα αυτά στο πρόγραμμα του κ.Στρατηγού.

Ζητάμε την εντολή σας να επιβάλουμε τήρηση κανόνων, ισονομία και δικαιοσύνη στον τόπο μας. Ζητάμε την ευκαιρία να εισαγάγουμε στα δημοτικά πράγματα νέες αρχές και νέα ήθη. Να δώσουμε τέλος στο διχασμό και στις αντιπαλότητες. Να επικρατήσει το κοινό όφελος έναντι των προσωπικών συμφερόντων.

Ζητάμε την ευκαιρία να φέρουμε μια νέα νοοτροπία στα κοινά του Πόρου, αρχίζοντας από τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής και του ίδιου του Δήμου, η οποία πρέπει να αλλάξει ριζικά. Αναρωτιέμαι και αγωνιώ πώς θα μπορούσε η δημοτική αρχή Στρατηγού να αναλάβει με επιτυχία όλες τις νέες αρμοδιότητες του Καλλικράτη, όταν τα κάνει επί χρόνια θάλασσα με τις πολύ λιγότερες αρμοδιότητες του μη – Καλλικρατικού σημερινού Δήμου. Η εφαρμογή της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη αποτελεί για εμάς την κατάλληλη ευκαιρία για την επανίδρυση του Δήμου Πόρου και τη θεμελίωση του στις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας και της μέγιστης αποδοτικότητας.

Θέλω να διαμηνύσω ειδικά στους φίλους δημοτικούς υπαλλήλους ότι πρόκειται για αιτήματα που είμαι σίγουρος ότι εκφράζουν και τους ίδιους και η υλοποίησή τους θα επιφέρει δικαιοσύνη και ισονομία ανάμεσά τους. Η νομιμότητα, η σωστή οικονομική διαχείριση και η εργατικότητα θα αποτελέσουν τα θεμέλια της επόμενης μέρας, για τα οποία θα εγγυηθώ εγώ προσωπικά. Και επάνω στα θεμέλια αυτά θα κτίσουμε ένα οικοδόμημα με προοπτική, το οποίο αποτελεί μονόδρομο για το μέλλον του Πόρου.

Δεσμεύομαι όμως ότι, ακόμα και αν δεν εκλεγούμε ως δημοτική αρχή, θα διεκδικούμε την επίτευξη του οράματός μας για τον Πόρο και των προγραμματικών μας θέσεων, καθ’ όλη την θητεία του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, με την ίδια δύναμη και εργατικότητα.

Οι συνεργάτες μου μού ζήτησαν να απαντήσω με την ομιλία μου στον πόλεμο λάσπης που δέχομαι τις τελευταίες βδομάδες. Δεν θα το κάνω. Ούτε θέλω να σας μιλήσω για τον εαυτό μου. Δηλώνω απλώς με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι όσα ακούγονται και γράφονται εναντίον μου είναι κοινές συκοφαντίες και ύβρεις, με τα οποία θα ασχοληθεί σύντομα η δικαιοσύνη. Έφτασαν στο σημείο να διαδίδουν ότι δίνουμε χρήματα στους ψηφοφόρους για να μας ψηφίσουν. Είναι ντροπή τους!

Αυτό που θέλω να πω όμως προς όλες τις κατευθύνσεις είναι ότι στον Πόρο που ονειρευόμαστε δεν έχουν θέση τα φαινόμενα αυτά. Δεν έχουν θέση οι διχασμοί. Δεν έχουν θέση οι νοσηροί εγκέφαλοι που χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους. Η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και ομόνοιας είναι και αυτή μια ευθύνη της θέσης του Δημάρχου, στην οποία δεσμεύομαι ότι θα ανταπεξέλθω απόλυτα αν εκλεγώ.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας μιλήσω για το μεγαλύτερο, κατά την άποψή μου, διακύβευμα των φετινών εκλογών, το οποίο δυστυχώς δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει καθόλου την εν ενεργεία Δημοτική Αρχή: Πιστεύω ακράδαντα, φίλες και φίλοι, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κομβικό σημείο που πρόκειται να καθορίσει μη – αναστρέψιμα το μέλλον του τόπου μας.

Τα αμέσως επόμενα χρόνια η Πολιτεία θα υλοποιήσει τις ήδη γνωστές αποφάσεις της που αφορούν στην χωροθέτηση όλων των επιβαρυντικών για το περιβάλλον δραστηριοτήτων στην χωρική ενότητα της νέας Αντιπεριφέρειας Νήσων. Όλων των δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων, δηλαδή, που δεν είναι συμβατές με την τουριστική ανάπτυξη και θα μετατρέψουν σταδιακά τους τόπους συγκέντρωσής τους σε περιοχές με υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής και με ανύπαρκτο τουριστικό ενδιαφέρον.

Οι αποφάσεις αυτές είναι ήδη γνωστές και δυστυχώς τις έχουμε υποτιμήσει απόλυτα: Στο ερώτημα: «Πού θα συγκεντρώνονται όλα τα σκουπίδια του Αργοσαρωνικού για να μεταφέρονται στη χωματερή της Φυλής;» η Πολιτεία απαντάει στον Γαλατά! «Πού θα συγκεντρωθούν όλες οι ανεμογεννήτριες της Αντιπεριφερείας, με παραγωγή που υπάγεται σε προδιαγραφές βιομηχανικής περιοχής;» Στα βουνά της Τροιζηνίας! «Πού θα γίνει βιομηχανική ζώνη για αποκλειστική ανάπτυξη ιχθυοτροφείων;» Στις θάλασσες και στις παραλίες του Πόρου και των Μεθάνων!

Όχι στην Ύδρα, όχι στις Σπέτσες, όχι στην Αίγινα, όχι στο Αγκίστρι, όχι στην Ερμιόνη, όχι στο Πόρτο Χέλι! Όλα στην Τροιζηνία, όλα στον Πόρο και στον Γαλατά, όπως τις προηγούμενες δεκαετίες γινόταν, για αντίστοιχες επιβαρυντικές εγκαταστάσεις, στην Σαλαμίνα, την Κινέττα και τις υπόλοιπες Βόρειες ακτές του Σαρωνικού.

Οι επιλογές αυτές, οι οποίες θα καθορίσουν μη αναστρέψιμα το μέλλον της περιοχής μας, έχουν έως σήμερα τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία δεν έχει αντιληφθεί κανέναν κίνδυνο. Κανείς από τους Δήμους της περιοχής – και σίγουρα όχι ο Δήμος Πόρου – δεν έχει αντιδράσει πειστικά στις αποφάσεις αυτές και μια μέρα θα ξυπνήσουμε και θα δούμε την περιοχή μας να αποτελεί συνέχεια της βόρειας ακτής του Σαρωνικού. Τότε όμως θα είναι πολύ αργά. Δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος και οφείλουμε εδώ και τώρα να ανατρέψουμε τις αποφάσεις αυτές!

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα εξαντλήσουμε τις πιέσεις μας για να ανατραπούν οι αποφάσεις αυτές μέχρι να το πετύχουμε. Δεσμευόμαστε ότι αυτά θα αξιώσουμε από την πολιτική ηγεσία του τόπου και δεν θα περιοριστούμε σε δημόσιες σχέσεις μαζί της!

Φίλες και φίλοι, η ανατροπή των χωροταξικών αυτών διευθετήσεων και η αποτροπή της καταστροφής του δάσους του Πόρου από μια μεγάλη πυρκαγιά θεωρώ ότι πρέπει να αποτελέσουν τα μεγάλα στοιχήματα των επερχόμενων ετών για την διάσωση του περιβάλλοντος και της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας. Τρεισήμισυ χρόνια ακόμα φίλες και φίλοι είναι πολλά για να χαθούν. Είναι πολλά για να τα εμπιστευτούμε σε μια δημοτική αρχή που έχει αποδείξει ότι δεν θέλει να αγγίζει τα δύσκολα και τα καυτά ζητήματα!

Δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο διαβάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού μας, το οποίο ελπίζω ότι έχει φτάσει στα χέρια όλων σας και σας παρακαλώ να το μελετήσετε με προσοχή. Κλείνοντας, θα ήθελα να σας παρουσιάσω τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού. Ανθρώπους αντιπροσωπευτικούς της κοινωνίας του Πόρου, από όλες τις επαγγελματικές και μορφωτικές τάξεις, με γνώσεις, ικανότητες και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς. Ανθρώπους που πάνω απ’ όλα με τιμούν προσωπικά με την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της «Αλλαγής Πορείας», με την ενθάρρυνση και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου! Και γι’ αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια!

Φίλες και φίλοι!
Την Κυριακή ο Πόρος Αλλάζει Πορεία!
Ευχαριστούμε πάρα πολύ!
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Sokratis says:

  Ποτέ κανείς δεν κατάφερε να αλλάξει την νοοτροπία στα κοινά από έξω προς τα μέσα, ο Κ. Δημητριάδης από ότι φαίνεται ξύπνησε μια μέρα και είπε θα γίνω Δήμαρχος, και ποίος δεν θα ήθελε να ξύπναγε και να γινόταν, μα αυτό θέλει κόπο, πρέπει να γίνει πρώτα σύμβουλος κάποιου άλλου δημάρχου ώστε να δεις πως είναι τα πράγματα, να έρθει σε επαφή με τον κόσμο και να τον γνωρίσουν να κάνει έργο, και όχι να κυνηγάει να βρει που κάνουν λάθος οι γύρω του, όσο για τα λεφτά του μισθού του κρατώ επιφυλάξεις καθώς για να προσεγγίσει κόσμο εμπλουτίζει τον λόγο του με διάφορα τέτοια στολίδια. Είναι γνωστό ότι ο Κ. Δημητριάδης είναι σε άριστη οικονομική κατάσταση, αν θέλει να προσφέρει ας κάνει δωρεές ο ίδιος ακόμα και βγει στην αντιπολίτευση, δεν θέλουμε κόντρες στο νησί μας , και ούτε θέλουμε η διοίκηση του τόπου μας να παίζει κυνηγητό με την αντιπολίτευση, αν καταφέρεται Κ. Δημητριάδη να συνεργαστείτε με τον καλύτερο τρόπο ακόμα και με τον συμβιβασμό με όλους τότε θα κερδίσετε πραγματικά τον κόσμο και στις επόμενες εκλογές αν αντέξετε μέχρι τότε( γιατί οι ιδέες που μας έρχονται ένα πρωί και τελικά δεν μας βγουν έτσι όπως τις θέλουμε τις παρατάμε)ο κόσμος θα σας ψηφίσει και με το παραπάνω.

 2. babis says:

  Ο Γιάννης Δημητριάδης μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή στο σχόλιο του φίλου αναγνώστη Σωκράτη. Θα προτιμούσαμε βέβαια να έκανε το σχόλιο απευθείας στην ειδική φόρμα της ιστοσελίδας και να μη χρειαζόταν να το διαχειρηστούμε εμείς:

  «Αγαπητέ Σωκράτη,

  Διάβασα με ενδιαφέρον το σχόλιό σου επί της ομιλίας μου και τώρα που πέρασαν οι «δύσκολες» μέρες των εκλογών, βρίσκω το χρόνο να σου απαντήσω.

  Επίτρεψέ μου να σου πω ότι η αρχική σου θέση, ότι για να ασχοληθεί κανείς με τα δημοτικά κοινά πρέπει να γίνει πρώτα σύμβουλος κάποιου Δημάρχου δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο. Η θέση αυτή, αν την καλοσκεφτείς, σημαίνει ότι προϋπόθεση για την ενασχόληση με τα δημοτικά είναι υποχρεωτικά: α) να συμφωνείς με τη δημοτική αρχή, ή β) να διαφωνείς, αλλά να ενταχθείς σε αυτήν παρά τη διαφωνία σου. Θα αντιλαμβάνεσαι ότι και οι δύο αυτές εκδοχές είναι πάνω απ’ όλα άκρως αντιδημοκρατικές. Υποθέτω ότι μάλλον εννοούσες να γίνει
  κανείς δημοτικός σύμβουλος γενικά και όχι ειδικά του δημάρχου. Ακόμα και έτσι όμως, θα διαφωνήσω και πάλι. Τι γίνεται όταν δεν υπάρχει αντιπολιτευτικό ψηφοδέλτιο με το οποίο να συμφωνεί ή να ταιριάζει ο ενδιαφερόμενος. Θυμήσου ποιοι ήταν οι δύο γνωστοί υποψήφιοι -εκτός του Δημάρχου- όταν αποφάσισα να υποβάλλω υποψηφιότητα και φαντάζομαι θα
  καταλάβεις τι εννοώ. Άλλο λοιπόν ότι χρειάζεται κόπος και γνώση των πραγμάτων (με το οποίο βεβαίως και συμφωνώ) και άλλο ότι μοναδική προϋπόθεση για αυτά είναι να είσαι προηγουμένως δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου.

  Να είσαι σίγουρος ότι ο τρόπος που πήρα τις αποφάσεις μου διαφέρει πολύ από αυτό το «φθηνό» που μου καταλογίζεις («ξύπνησε μια μέρα και είπε θα γίνω
  Δήμαρχος»). «Θα βάλω υποψηφιότητα για Δήμαρχος», βεβαίως και ναι, «θα γίνω» πώς προέκυψε; Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο. Υποθέτω ότι δεν με
  γνωρίζεις προσωπικά και αν με γνώριζες δεν θα είχες παρασυρθεί να ταυτίσεις δύο τόσο διαφορετικά κίνητρα, αποδίδοντάς μου το πιο αλαζονικό. Αν με γνώριζες (και ελπίζω να γνωριστούμε), θα ήξερες επίσης αν έχω προσφέρει και με ποιον τρόπο στον τόπο μου, αν έχω κάνει αγώνες, αν έχω γνώση των πραγμάτων, και .αν έχω κάνει δωρεές (χωρίς μέχρι σήμερα να είμαι ούτε στην
  αντιπολίτευση, ούτε στη συμπολίτευση – ως απλός πολίτης και μόνο).

  Στέκομαι και σε μια άλλη φράση σου: «και ποιος δεν θα ήθελε να ξύπναγε και να γινόταν (δήμαρχος)». Δυστυχώς φίλε Σωκράτη, στον Πόρο αποδεικνύεται ότι κανένας (εκτός από τους δύο που ακούγονταν ως ενδιαφερόμενοι στις αρχές Οκτωβρίου) δεν ήθελε καν να βάλει υποψηφιότητα. Και αυτό είναι μια από τις αιτίες που έκαναν εμένα «να ξυπνήσω ένα πρωί» και να αποφασίσω να τολμήσω να εκθέσω τον εαυτό μου σε αυτή την αρένα.

  Τέλος είμαι σίγουρος και ότι δεν γνωρίζεις πολλά από όσα συμβαίνουν στο Δήμο Πόρου, τα οποία, αν τα ήξερες, πιστεύω ότι πρώτος θα έλεγες ότι η αντιπολίτευση πρέπει να τα «κυνηγήσει» και όχι να συμβιβαστεί μαζί τους
  (βεβαίως στα θετικά η συνεργασία είναι δίχως αντίλογο επιβεβλημένη).

  Ελπίζω ειλικρινά να διαβάσεις και να σκεφτείς καλοπροαίρετα όσα σου γράφω.

  Αν το επιθυμείς, είμαι στη διάθεσή σου και για να γνωριστούμε και για να σε ενημερώσω για ορισμένα από τα παραπάνω, στα οποία δεν ήθελα να επεκταθώ εδώ.

  Συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον σου για τα κοινά (έχω διαβάσει και προηγούμενα σχόλια σου) και ελπίζω να το διατηρήσεις και να το αυξήσεις.

  Να είσαι καλά,

  Γιάννης Δημητριάδης»

Σχολιάστε