Απίστευτο! Ένοπλη ληστεία τράπεζας στο Γαλατά!φωτο: Μπάμπης Κανατσίδης

Την Παρασκευή 8 Απριλίου, λίγο πριν τις 8 το πρωί, τρείς ένοπλοι, από τους οποίους σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ο ένας φορούσε κράνος και οι δυο κουκούλες, έσπασαν με βαριοπούλα το τζάμι της εισόδου της τράπεζας, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Έπειτα οι δύο από αυτούς, εισέβαλαν στo υποκατάστημα της ALPHA BANK στον Γαλατά και με την απειλή καλάσνικοφ αφαίρεσαν άγνωστο αριθμό χρημάτων από τα ταμεία και διέφυγαν με όμηρο τον διευθυντή της τράπεζας, τον οποίο άφησαν ελεύθερο αργότερα.
Κατά τη διάρκεια της ληστείας ο τρίτος συνεργός τρομοκρατούσε τους περαστικούς έξω από την τράπεζα πυροβολώντας στον αέρα και βρίζοντας σε άπταιστα ελληνικά.
Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, από τον τρόπο που μιλούσαν και εκφράζονταν κατά τη διάρκεια της ληστείας, οι δράστες ήταν μάλλον Έλληνες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία, επιχείρησε να κλείσει τους δρόμους με απορριμματοφόρα για να μην μπορούν να διαφύγουν, αλλά τα απέσυρε όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρχε όμηρος.
Άλλες πληροφορίες θέλουν τους ληστές να αλλάζουν όχημα διαφυγής κοντά στο κέντρο υγείας και το δημοτικό σχολείο του Γαλατά, την ώρα που οι γονείς πήγαιναν τα παιδιά τους στο σχολείο. Μάλιστα έπεσαν κι άλλες ριπές εκεί.
Λίγο αργότερα, βρέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν, όπως και ο σοκαρισμένος Διευθυντής. Εικάζεται πως οι ληστές εξαφανίστηκαν με σκάφος!
Στο ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών από στεριά και θάλασσα, συμμετέχουν και δυνάμεις του ΑΤ Πόρου και του Λιμενικού Σώματος με πλωτά περιπολικά, ωστόσο οι δράστες παραμένουν άφαντοι.
Σχολιάστε