ΑΝΤ1 NEWS: Καταγγελίες για παράνομες ιχθυοκαλλιέργειες στον ΠόροΡεπορτάζ με θέμα «Καταγγελίες για παράνομες ιχθυοκαλλιέργειες στον Πόρο» μετέδωσε εχθές το βράδυ (3/10), ο Αντένα (ΑΝΤ1) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει η Μαρία Χούκλη. Το ρεπορτάζ εξέτασε τις καταγγελίες για τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας που λειτουργούν στον Πόρο, όπως και αυτές που εγκαταστάθηκαν πριν ένα περίπου μήνα, κάτω από το εργοστάσιο του Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου και Τροιζηνίας.
«Όταν μιλάμε για μηνύσεις και ποινική δικαιοσύνη, το μόνο που μπορούμε να καταφέρουμε είναι μια καταδίκη των υπευθύνων ή κάποιο πρόστιμο, σε καμία περίπτωση όμως, την παύση των παρανομιών. Εκεί είναι το μεγάλο κλειδί. Κανένας μηχανισμός, καμία αρμόδια υπηρεσία δεν έρχεται να αποκαταστήσει τις βεβαιωμένες παραβάσεις.
Πήγε να το κάνει για πρώτη φορά στα χρονικά ο Αντιπεριφερειάρχης ο κ. Κατσικάρης που έβγαλε 2 αποφάσεις τον Ιούνιο, για παύση λειτουργίας δυο μονάδων που παρανομούσαν επί έξι χρόνια» δήλωσε στο ρεπορτάζ ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Πόρου Γιάννης Δημητριάδης.
Το ρεπορτάζ χαρακτήρισε αμφιβόλου περιβαλλοντικής ασφάλειας το εργοστάσιο του Βιολογικού Καθαρισμού, που λειτουργεί χωρίς άδεια.
«Τα στρέμματα που αναπτυχθήκανε στο θαλάσσιο χώρο πριν γίνει η συμμόρφωση με την απόφαση Κατσικάρη, είναι τα ίδια και λιγότερα αυτή τη στιγμή που υπάρχουν. Ζητάγαμε την νομιμοποίηση. Η νομιμοποίηση ήρθε και τώρα δεν μας αρέσει» δήλωσε για το θέμα ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός.
«Ο Βιολογικός Καθαρισμός έχει χωροθετηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Ακόμα κι αν σήμερα δεν έχει άδεια, η χωροθέτηση του ήταν γνωστή στη εταιρία και κυρίως στην πολιτεία που εξέδωσε τις άδειες» πρόσθεσε για το θέμα ο Γιάννης Δημητριάδης.
Το ρεπορτάζ έκλεισε με βιντεοσκοπημένο απόσπασμα του Porosnews, από τη συνεδρίαση της 13/9 του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο ο εκπρόσωπος της ΔΙΑΣ κ. Ιωακείμ Τσουκαλάς ομολόγησε πως μέριμνα της εταιρίας είναι το κέρδος.

Δείτε το δελτίο ειδήσεων με το ρεπορτάζ εδώ . Για να βρείτε το θέμα χωρίς να παρακολουθήσετε ολόκληρο το δελτίο προχωρήστε στο Λεπτό:43.00.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ρεπορτάζ πιθανώς να συνεχιστεί στο αποψινό δελτίο (5/10).
Σχολιάστε