Αμετακίνητος στις θέσεις του για το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών ο Δήμος ΤροιζηνίαςΒήμα πίσω δεν κάνει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Τροιζηνίας στο θέμα του χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του μηνιαίου free press περιοδικού Saronic Magazine, o δήμαρχος Τροιζηνίας Γιάννης Σαμπάνης τοποθετήθηκε ξεκάθαρα στο θέμα των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), αναφέροντας σχετικά ότι δεν αντιτίθεται στη λειτουργία των υδατοκαλλιεργειών, εφόσον η δραστηριότητα αυτή αποτελεί κομμάτι της πρωτογενούς παραγωγής – πράγμα απαραίτητο τη στιγμή αυτή για την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία – αρκεί αυτές να βρίσκονται σε σημεία όπου δεν πλήττεται ή θα πληγεί στο μέλλον, η οποιαδήποτε τουριστική ανάπτυξη.
Παρ’ όλα αυτά, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο μετατροπής της ευρύτερης περιοχής σε ΠΟΑΥ, ο δήμαρχος αναφέρει ότι δεν πρέπει να δημιουργηθούν νέες ιχθυοτροφικές μονάδες και οι υφιστάμενες θα πρέπει να αποχωρήσουν μετά τη λήξη των αδειών λειτουργίας τους.
Στον Δήμο Τροιζηνίας, η δραστηριότητα των ιχθυοτροφικών μονάδων επηρεάζει άμεσα την Κοινότητα Μεθάνων και την Τοπική Κοινότητα Μεγαλοχωρίου. Όπως τονίζει ο κ. Σαμπάνης, ο δήμος επιδεικνύει πλήρη σεβασμό στην ομόφωνη απόφαση των συνεργατών του που εκπροσωπούν τα παραπάνω τοπικά διαμερίσματα και τάσσονται κατά των ιχθυοκαλλιεργειών.
Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Τροιζηνίας είναι ένας από τους 14 δήμους απ’ όλη τη χώρα που συμμετέχουν στην «Πανελλήνια Επιτροπή Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιέργειας».
Σχολιάστε