“Αλλαγή Πορείας”: Αντιαναπτυξιακή η οικονομική πολιτική ΣτρατηγούΤο θέμα των τελών των κοινόχρηστων χώρων χερσαίας ζώνης λιμένα και των λιμενικών παροχών, έθιξε με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Αλλαγή Πορείας». Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον δήμαρχο Πόρου για ανεύθυνη, αντιαναπτυξιακή και ανάλγητη οικονομική πολιτική, που επιβαρύνει τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες του θαλάσσιου τουρισμού, χωρίς να τους παρέχει κανένα ανταποδοτικό όφελος.
Με τη σειρά της, η «Αλλαγή Πορείας» προτείνει μείωση 20% στα τέλη κοινόχρηστων χώρων χερσαίας ζώνης λιμένα (καταστήματα – πλαζ) και λιμενικών παροχών (σκάφη).
Δημοσιεύουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου της «Αλλαγής Πορείας»:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 26.11.2011
Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της 21ης 11.2011, η Παράταξη της Πλειοψηφίας απέρριψε για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρότασή μας για μείωση 20% στα τέλη κοινοχρήστων χώρων χερσαίας ζώνης λιμένα (καταστήματα -πλαζ) και λιμενικών παροχών (σκάφη).

Παρά την οικονομική κρίση και παρά το κύμα μειώσεων όλων των μισθωμάτων (ειδικά του δημοσίου), η Δημοτική Αρχή επιμένει να συσσωρεύει πλεονάσματα στα ταμεία του Δ.Λ.Ταμείου, χωρίς να τα αξιοποιεί (σε τέτοιο σημείο μάλιστα που κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι πέρυσι τα χρήματα έκαναν φτερά). Επιμένει να ξεζουμίζει τους επιχειρηματίες του τουρισμού, χωρίς να τους παρέχει κανένα ανταποδοτικό όφελος. Επιμένει να αποσπούν, ο Δήμος και το Δ.Λ.Ταμείο, τη μερίδα του λέοντος από την αγοραστική δύναμη των επισκεπτών του θαλάσσιου τουρισμού, χρεώνοντάς τους απαράδεκτα υψηλά τιμές νερού και ρεύματος, εξαπατώντας τους για το τι ποσότητα πραγματικά αγοράζουν. Επιμένει να δημιουργεί μεγαλο – οφειλέτες του Δήμου, και να τους καθιστά όμηρους της «μεγαλοψυχίας» της στην είσπραξη των οφειλομένων.

Ρωτάμε και πάλι: Για ποιο λόγο η Δημοτική Αρχή αποφασίζει να αυξήσει τα έσοδα, όταν μπορεί να δώσει ανάσα πνοής σε δεκάδες επιχειρηματίες; Για ποιο λόγο ο Δήμος δεν περιορίζει το μερίδιό του στα χρήματα που θα ξοδέψουν οι επισκέπτες με σκάφος, ώστε να μεγαλώσει το μερίδιο που μπορούν να ξοδέψουν στην τοπική οικονομία; Η εξήγηση που δόθηκε τον Μάρτιο του 2011 για την εισπρακτική αυτή πολιτική από τον κ. Στρατηγό ήταν ότι «ο τουρισμός του Πόρου βρίσκεται σε ανοδική πορεία και οι επιχειρηματίες του νησιού δεν έχουν οικονομικά προβλήματα».

Η παράταξή μας δεν έχει να προσθέσει τίποτα άλλο…
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Βαγγελης Ταρταρακης says:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Laffer_curve
  Απλη εφραμογη της καμπυλης του Laffer, στοιχειωδης γνωση οικονομικων.
  Ανεβαζοντας τα τελη οδηγουμαστε σε ελλειψη παραγωγικοτητας κ μειωση επισκεψημοτητας που οδηγει σε μειωση εισοδηματος τοσο για τους επιχειρηματιες οσο κ για το Δημο.

  Φιλικα
  Βαγγελης Ταρταρακης

Σχολιάστε