Έφερε κόσμο στον Πόρο… το μπλακ άουτ στην ΑίγιναΟι διακοπές ρεύματος στην Αίγινα, ανάγκασαν πολύ κόσμο να φύγει από το νησί και αρκετοί από αυτούς, ήρθαν στον Πόρο για να συνεχίσουν τις διακοπές τους. Σε συζήτηση που είχαμε με τουρίστες που εγκατέλειψαν την Αίγινα, μας είπαν, ότι η κατάσταση στο νησί είναι αφόρητη χωρίς τα κλιματιστικά και ότι μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στην Αίγινα βρίσκονται οι 6 γεννήτριες που έστειλε η ΔΕΗ στο νησί του Αργοσαρωνικού, για να αποκαταστήσουν σε κάποιο βαθμό την ηλεκτροδότηση μετά από δύο 24ωρα πολύωρων διακοπών του ρεύματος.

Το μπλάκ άουτ προκλήθηκε από βλάβη σε υποβρύχιο καλώδιο της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δήμαρχου Αίγινας κ. Κουκούλη το υποβρύχιο καλώδιο παρουσιάζει βλάβη μια με δύο φορές το χρόνο, με υπευθύνους τις περισσότερες φορές -κατά τον ίδιο- τους «σκαφάτους» και το παράνομο αγκυροβόλιο.

Εν τω μεταξύ ο τ. δήμαρχος Πόρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Υπερνομαρχία Δράσης» Αθήνας – Πειραιά Σπύρος Σπυρίδων αφού πρώτα επικοινώνησε τόσο με τη Δημοτική Αρχή, όσο και με τον τοπικό διευθυντή της ΔΕΗ κ. Νίκο Μαρίνο από τον οποίο ζήτησε και έλαβε ενημέρωση για όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, καθώς και για το σχέδιο ενεργειών αποκατάστασης, στη συνέχεια επεδίωξε και είχε τηλεφωνική συζήτηση με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού και αρμόδιο για το Δίκτυο Διανομής και Μεταφοράς, καθηγητή ΕΜΠ κ. Νίκο Χατζηαργυρίου.

Κατά τη συζήτησή του με τον κ. Χατζηαργυρίου, που αντικαθιστά αυτές τις μέρες τον ευρισκόμενο εκτός υπηρεσίας Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αρθούρο Ζερβό, ο Σπ. Σπυρίδων μετέφερε την αγωνία και την απελπισία των κατοίκων και επιχειρηματιών του νησιού που μέσα στην καρδιά της φετινής τουριστικής σαιζόν δέχονται ένα απρόσμενο πλήγμα με την διακοπή του ρεύματος (που προκαλεί σοβαρό πρόβλημα και στην υδροδότηση), αλλά και τις απίστευτες καταστάσεις ταλαιπωρίας που υφίστανται οι επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, η παρουσία και διαμονή των οποίων είναι πιο σημαντική από ποτέ, καθώς και η Αίγινα, όπως και όλη η περιοχή του Σαρωνικού, γνωρίζει τις επιπτώσεις της γενικής οικονομικής κρίσης στην τουριστική της κίνηση.

Ο κ. Χατζηαργυρίου από την πλευρά του διαβεβαίωσε το Σπ. Σπυρίδωνα ότι παρακολουθεί προσωπικά το ζήτημα και δεσμεύτηκε ότι παρότι έχουν ήδη σταλεί δύο ηλεκτρογεννήτριες για την τροφοδοσία του νησιού με ρεύμα, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δοθεί λύση οριστικής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης μέχρι την Πέμπτη.
Σχολιάστε