Έπιασε τόπο η διαμαρτυρία Στρατηγού για τα συμβατικάΗ «κραυγή αγωνίας» της κοινωνίας του Πόρου, εκφράστηκε από την επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμαρχου Δημήτρη Στρατηγού, για τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων. Το πάγιο αυτό αίτημα, το οποίο στο παρελθόν έχει εκφράσει και ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Πάνου, έφτασε στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού όταν στις 6 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χρυσοχοϊδη, ο Δήμαρχος Πόρου, ζητώντας την παρέμβαση του για την αποκατάσταση του ζητήματος των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στην περιοχή και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Το έγγραφο αυτό απεστάλη επίσης στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη και τους βουλευτές της Α΄ Περιφέρειας Πειραιά, ώστε να ασκηθούν πολιτικές πιέσεις και να αρθεί το πρόγραμμα δρομολογίων που έχει υποβληθεί.
Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση από τους πολιτικούς της περιοχής. Έξι μέρες μετά την επιστολή διαμαρτυρίας, το θέμα ήρθε στο Κοινοβούλιο με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης και στις 17 Οκτωβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης με επιστολή του στον αρμόδιο Υπουργό, ζητά από την πολιτεία να πει «Όχι» σε όσους επιδιώκουν να κάνουν τα νησιά της Αττικής «άγονη γραμμή».
Σχολιάστε