Ένοχος ο γιατρός, αθώοι οι υπόλοιποι για την υπόθεση των βιβλιαρίων υγείας στον ΠόροΤην Τετάρτη 7/3, δικάσθηκαν στο Μονομελές Μεταβατικό Πλημμελειοδικείο Πόρου, οι 52 κατηγορούμενοι μεταξύ αυτών ένας γιατρός και μία υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Γαλατά Τροιζηνίας, για την παράνομη πράξη της πλαστογραφίας εγγράφων και πλαστογραφίας εγγράφων με χρήση. Οι 50 από αυτούς ήταν επιχειρηματίες και υπάλληλοι αυτών, οι οποίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι γιατί τα βιβλιάρια υγείας τους δεν ήταν νόμιμα σφραγισμένα. Δηλαδή αντί να έχουν σφραγίδα της Υγειονομικής υπηρεσίας της Νομαρχίας ή των εντεταλμένων γιατρών του Κέντρου Υγείας του κ. Ευσταθίου ή του αναπληρωτή του κ. Ανδριανέσση, βρέθηκαν με την σφραγίδα ιατρών, που δεν ήταν εντεταλμένοι γι ΄ αυτήν την υπηρεσία.
Το Δικαστήριο μετέτρεψε παραδεκτά την πράξη από πλαστογραφία εγγράφων κατά συρροή σε ψευδή ιατρική βεβαίωση κατ΄ εξακολούθηση και τη πλαστογραφία με χρήση, σε χρήση ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης. Καταδίκασε τον γιατρό σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή επί τριετία και αθωώθηκαν οι υπόλοιποι, ενώ διέταξε τη διαβίβαση της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Πειραιά για διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων των συντακτών των λοιπών ιατρικών βεβαιώσεων. (αυτά δηλαδή που σφράγισαν οι γιατροί των Μεθάνων).
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ελένη Κοντογιάννη says:

    Αλήθεια, γιατί οι εντεταλμένοι γιατροί του Κέντρου Υγείας δεν θεωρούσαν τα βιβλιάρια υγείας των ενδιαφερομένων? Ποιός θα απαντήσει σ΄ αυτό το ερώτημα? Έψαξε κανείς για ευθύνη αυτών των γιατρών?

  2. giannis says:

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ
    Τα τελευταία 20 χρόνια σφραγίστηκαν χιλιάδες πλαστά βιβλιάρια, εισπράχτηκαν τα αντίστοιχα φακελάκια-παράνομα μαύρα χρήματα από ένα κύκλωμα που συντηρούσε το σύστημα και τώρα παίχτηκε και η τελική πράξη του θεάτρου σε μια αίθουσα δικαστηρίου. Κανείς δεν ανάλαβε τις ευθύνες του και για όλα φταίει ένας επίορκος γιατρουδάκος (όπως πολλοί άλλοι)που στο τέλος θα αθωωθεί

Σχολιάστε