Άσυλο ο Πόρος για τον Μουμπάρακ;Μέρα γιορτής η σημερινή για τον Αιγυπτιακό λαό, που μετά από αγώνα πολλών ημερών, κατάφερε να οδηγήσει τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ σε παραίτηση.
Η ανακοίνωση της παραίτησης του 82χρονου Μουμπάρακ έγινε μετά τη διαδήλωση τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου Αιγυπτίων που ζητούσαν από τον πρόεδρο να φύγει από την εξουσία.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα σε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Μουμπάρακ, αν δεν έχουν λάβει προηγουμένως άδεια.
Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου έχει καταλύσει σε θέρετρο στην Ερυθρά Θάλασσα, ώστοσο θεωρείται persona non grata στην χώρα του και σύντομα θα χρειαστεί να ετοιμάσει τις βαλίτσες του για άλλους τόπους.
Για πού όμως;
Εντείνεται η φημολογία στην Αίγυπτο ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να φύγει διακριτικά από τη χώρα ο Μουμπαράκ και να κατευθυνθεί σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με το πρόσχημα ότι θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις .Κάτι ψήνεται και ο Αιγύπτιος πρόεδρος θα καταλήξει σε βίλα επιχειρηματία που βρίσκεται σε νησί του Αργοσαρωνικού.
Οι καλές σχέσεις που διατηρεί η οικογένεια Μουμπάρακ με την οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν είναι κρυφές. Η γυναίκα του πρώην προέδρου, Σούζαν Μουμπάρακ έχει πολλά πάρε – δώσε με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη «Suzanne Mubarak».
Τέλος, δημοσίευμα του “Κόσμου του Επενδυτή” (12/2) θέλει τον έκπτωτο Αιγύπτιο πρόεδρο να ψάχνει κατάλληλη έκταση κάπου στον Πόρο, στην Ύδρα και στις Σπέτσες για να χτίσει το παλάτι του.
Λέτε τελικά το όμορφο περιβάλλον των νησιών του Σαρωνικού να αποτελέσει το ορμητήριο – στρατηγείο, της πάλαι ποτέ κραταιάς οικογένειας Μουμπάρακ;
Οψόμεθα…
Σχολιάστε