13ο Συμπόσιο Σύμης: Πρόσω Ολοταχώς: Ιδέες προόδου για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον ΚόσμοΔελτίο Τύπου Δήμου Πόρου
Με έδρα τον Πόρο, αρχίζει τις εργασίες του το 13ο Συμπόσιο Σύμης υπό τον τίτλο ΄΄Πρόσω Ολοταχώς: Ιδέες προόδου για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο΄΄ , το οποίο θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 15 Ιουλίου.
Συγκεκριμένα την Δευτέρα 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Επιτροπής της Διεθνούς Σοσιαλιστικής για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Υποθέσεις υπό την προεδρία του καθηγητή Οικονομίας Τζόζεφ Στίγκλιτς και παρουσία της ύπατης εκπροσώπου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της Ε.Ε. Κάθριν Άστον, από τις 10.00 -14.00 στο κτήριο Συγγρού.
Το ίδιο απόγευμα στο ξενοδοχείο Sirene Blue Resort θα ακολουθήσει η επίσημη τελετή έναρξης του Συμποσίου, όπου τους συνέδρους θα καλωσορίσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και η κ. Κάθριν Άστον.
Την Τρίτη 13 Ιουλίου κατά την πρωινή συνεδρία θα συζητηθεί το θέμα της κρίσης της ηγεσίας στην Ευρώπη, καθώς και τρία πιθανά σενάρια για το μέλλον της Ε.Ε., ενώ κατά την απογευματινή συνεδρία θα τεθεί το ζήτημα της προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα μας, της κατάργησης των εμποδίων και της δημιουργίας των απαραίτητων προϋποθέσεων.
Η ατζέντα της Τετάρτης 14 Ιουλίου περιλαμβάνει ΄΄Το νέο μοντέλο πράσινης ανάπτυξης: πράσινες θέσεις εργασίας και τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα΄΄ , καθώς και ΄΄Η νέα ταυτότητα της Ελλάδας στο εξωτερικό: 1001 ιδέες για προσέλκυση τουριστών στην Ελλάδα΄΄.
Οι εργασίες του Συμποσίου θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 15 Ιουλίου, με επίσης δύο συνεδρίες, η πρώτη με θέμα ΄΄τι μάθαμε από την παγκόσμια κρίση και τι ακολουθεί στη συνέχεια: Ιδέες για ατζέντα μιας προοδευτικής ηγεσίας στην Ευρώπη΄΄ και η δεύτερη υπό τον τίτλο ΄΄ένας οδικός χάρτης για την Ελλάδα΄- εκτιμώντας τη σημερινή πραγματικότητα και διαμορφώνοντας την πολιτική και οικονομική εικόνα της νέας Ελλάδας΄΄.
Η τελετή λήξης του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης στο υπαίθριο αμφιθέατρο Συγγρού στις 19:.30 και θα είναι ανοικτή για το κοινό, ενώ ομιλία πρόκειται να απευθύνει ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Σχολιάστε