Smallville: Θεατρική παράσταση-ντοκιμαντέρΤην Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Γαλατά θα παρουσιαστεί η παράσταση του Crash Smallville ΠόροςΤροιζηνία-Μέθανα.

Επί μία εβδομάδα, στο χώρο της Καθετής στον Γαλατά κάτοικοι της περιοχής έλεγαν τις ιστορίες τους και έφτιαχναν το θέατρό τους. Το αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί από τους ίδιους τους συμμετέχοντες στο εργαστήριο.

Την Κυριακή το βράδυ θα παρακολουθήσουμε ένα δημιουργικό θεατρικό ντοκιμαντέρ. Οι κάτοικοι που συμμετέχουν θα είναι στη σκηνή, όχι παίζοντας κάποιο ρόλο, αλλά ως οι εαυτοί τους.

Θα αφηγηθούν καθημερινές ιστορίες κοινωνικών εμποδίων στην τοπική κοινότητα και θα αναμετρηθούν με τις διαφορετικές μορφές ακτιβιστικής δράσης. Επί σκηνής θα παρελάσουν οι Pussy Riot, μια μπαλαρίνα, η Έλσα από το «Frozen» και άνθρωποι της διπλανής πόρτας που (θα μπορούσαν να) είναι γείτονές μας. Και όλα αυτά μέσα σε μία βδομάδα!

Το Crash Smallville είναι η μίνι εκδοχή του Smallville, ενός πρότζεκτ της Brutal Stories. Το Smallville απαντά στην ανάγκη για χτίσιμο μιας κοινότητας που προωθεί την αλληλεπίδραση και τη συμμετοχή, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την πρόσβαση της επαρχίας στην πολιτιστική προσφορά.

Το Crash Smallville Πόρος-Τροιζηνία-Μέθανα υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους». Ευχαριστούμε τον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων για την ευγενική παραχώρηση του αμφιθεάτρου του Γυμνασίου Γαλατά και την υποστήριξη. Ευχαριστούμε τον Δήμο Πόρου για την υποστήριξη.

Πληροφορίες Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018, 8 μ.μ. Αμφιθέατρο Γυμνασίου Γαλατά.

Είσοδος ελεύθερη. Τηλέφωνο: 6932190365, 2298043825

Email: info@katheti.gr, info@brutalstories.eu

Website: katheti.gr (υπό κατασκευή), brutalstories.eu/portfolio/smallville/

FB: @kathetiporos, @brutalstories
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Αγαπητοί συμπατριώτες Τροιζήνιοι και αγαπητοί μου φίλοι, χαίρετε. Καλό Φθινόπωρο με υγεία και χωρίς άλλους κυκλώνες, πάσης φύσεως.
  Με την ευκαιρία της αυριανής, πολύ πρωτότυπης- κατά την ταπεινή μου γνώμη- αυτής “παράστασης” που οργανώνουν οι συντελεστές της Ομάδας “Καθετή”- κάποιους από τους οποίους και γνωρίζω και θαυμάζω-, θα ήθελα να γνωστοποιήσω τα ακόλουθα:
  1/Όσοι μπορείτε, μην χάσετε αυτή την “παράσταση”. Ιδίως όσοι έχετε βαρεθεί, όλο τα ίδια και τα ίδια, και το παιδικό παιγνίδι “Ό,τι κάνει η μάννα”, που παίζεται ακόμα γενικώς και εξαδιαιρέτου, από τότε που πηγαίναμε Δημοτικό σχολείο μέχρι σήμερα. Δείτε και απολαύστε κάτι διαφορετικό.
  2/Όπως έγραψα, κατ’ ιδίαν, και στο Porosnews, επειδή η ρήση του Αϊνστάιν , έχει γίνει πια το “μότο” μου – βρε μαμώτο μου- έχω αποφασίσει να μη συμμετέχω πλέον με σχόλια στις αναρτήσεις, ούτε για καλό ούτε για κακό, εκτός αν πάψουν οι ηλιθιότητες, οι ανοησίες, οι φανατισμοί και οι ανίατες εμμονές όσων δεν πετάνε τις κοτσάνες τους, κι ότι κατεβάσει η κούτρα τους, για να γεμίσουν την ώρα τους, αλλά για να τη… σκοτώσουν, είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με τέτοια άτομα, κατώτερα των περιστάσεων, κατώτερα ακόμα και της Ελληνικής πολιτικής κατάντιας (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) και πολύ κατώτερα των δικών μου πιστεύω, που συμπίπτουν με “τα ‘θα’ που έμαθα”. Σύμφωνα με αυτά τα ‘θα’, δεν αποτελώ εξαίρεση από δαύτους, αφού είμαι κι εγώ ένα κατώτατο ανθρωπάριο, ίδιο με όλα τα άλλα. Απλώς, μεταξύ μας υπεισέρχεται μία και μόνη διαφορά: Ότι εγώ μπορώ και συγχωρνάω.
  3/ Σχετικά με την παράσταση της Ομάδας “καθετή”, έχω ήδη εκφέρει την άποψή μου, στις 19/9/2018, ώρα 12 το μεσημεράκι.
  Την παραθέτω αυτούσια κατωτέρω, διότι ισχύει 100%.
  Για να καταδείξω όμως και τους περί ηλιθιότητας κάποιων σχολιστών λόγους, που με οδηγούν στο να μη “χαλάω τη άνοστη σούπα τους” με τα επίσης άνοστα σχόλιά μου, και για να τους απαλλάξω από την παρουσία μου στο Porosnews, παραθέτω αυτούσια και τα συναφή βλακώδη σχόλια, επί της απλούστατης επαινετικής μου γνώμης για την καινοτόμα προσπάθεια της “Καθετής”.
  4/Αυτή η εφεξής αποχή μου, μπορεί να πιάσει στην “απόχη” της και όλους τους… αντισχολιάζοντες με κακεντρέχεια τα δικά μου σχόλια, και να γλυτώσετε κι εσείς και από μένα αλλά και από δαύτους.
  Προφανώς δεν θα έχουν πλέον κάποιον ως σωσίβιο για να επιπλέουν, από τη ‘σούμπιτο’ βούλιαγμά τους, υπό το βάρος της ανίατης ανίας τους.
  5/Μια συμβουλή, εντελώς δωρεάν, και με καλή πρόθεση: Βρείτε κάποιο “χόμπι”. Θα με ευγνωμονείτε.
  6/Κι άλλη μία συμβουλή: Μην κουράζεστε να απαντήσετε, διότι στην αποχή μου περιλαμβάνεται, όχι μόνο το γράψιμο, αλλά και το διάβασμα των σχολίων στο Porosnews. Μόνο τα ρεπορτάζ θα διαβάζω που αφορούν στον Πόρο και την Τροιζηνία.
  Άρις Αντάνης

  ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΣΝΙΟΥΖ, ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ:

  Aris Adanis says:
  19/09/2018 at 12:03 am
  Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ “Σχολιάστε” ΤΟΥ “Porosnews” ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.
  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΠΙΔΑ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΛΟΙ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑΤΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΚΡΗ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΥΣΙΕΣ, ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΧΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ, ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ …ΑΠΟΤΟΛΜΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!
  ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΜΠΕΔΩΘΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΣΧΟΛΙΟ.
  ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΕΣ, ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ, (ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ) ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ.
  <>
  “Το SMALLVILLE είναι µία πρωτοβουλία που διαµορφώνει την “έννοια της κοινωνικής αλληλεπίδρασης στην επαρχία. “Αντιµετωπίζει το πρόβληµα του κοινωνικού αποκλεισµού, “φιλοδοξώντας να αποτελέσει αφετηρία για πιο ενδυναµωµένη “συµµετοχή στην κοινότητα. Το SMALLVILLE απαντά στην ανάγκη “για χτίσιµο µίας κοινότητας που προωθεί την αλληλεπίδραση “και τη συµµετοχή. Γι’ αυτό, δίνεται ιδιαίτερη έµφαση στην “πρόσκληση οµάδων που αποκλείονται από την καθηµερινή “συµµετοχή στην πόλη.
  “Το SMALLVILLE θέτει τη συµπερίληψη ως προτεραιότητα και, “παράλληλα, προωθεί την πρόσβαση της επαρχίας στην “πολιτιστική προσφορά, παίρνοντας έτσι το µονοπώλιο του “κοινωνικού πολιτισµού από τις µεγαλουπόλεις.”
  <>
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ
  ΜΕ ΤΙΜΗ
  ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ
  arimari@otenet.gr
  //////////////////////////////////////////
  Άρης says:
  19/09/2018 at 3:14 pm
  Ευρωπαϊκά προγράμματα, χρηματοδότηση της ΕΕ, Άτυπα Κοινωνικά Συµβούλια, μπικικίνια και ΜΚΟ μυρίζει…..
  ///////////////////////////////////////////
  Άρις Αντάνης says:
  19/09/2018 at 5:40 pm
  Πολλοί με ρωτούν γιατί γράφω το όνομά μου, Άρις, με Ιώτα. Να λοιπόν ευκαιρία να το εξηγήσω: Πρώτον διότι είναι υποκοριστικό του Αρισ-τείδης, και δεύτερο για να μη με μπερδεύουν με κάτι τέτοιους… Α-χ-ρησ- τίδηδες. Δεν είμαι εγώ ο “Άρης”, που βγήκε ξαφνικά για να πει την κακία του- για να μην πω άλλη λέξη, λόγω σεβασμού προς όλους.
  Άρις Αντάνης
  ΥΓ Κοίτα φίλε, εάν σου μυρίζει κάτι, δεν φταίει πάντα το περιβάλλον. Μπορεί να φταίει η μύτη σου.
  Τι κακό είναι αυτό, ρε! Λες τα στραβά πάνε να στα βγάλουν ίσια, λες τα καλά, πάνε να στα… κακοποιήσουν.
  Πώς κατάντησε έτσι αυτό το πανέμορφο νησί!
  Ευτυχώς που προλάβαμε και ζήσαμε και την ομορφιά του και την καλοσύνη των κατοίκων του!
  //////////////////////////////////////////////////
  Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. says:
  21/09/2018 at 1:34 am
  Άρη,
  Δεν νομίζεις ότι στα βιβλία Επαγγελματικού Προσανατολισμού πρέπει να γίνει αναμόρφωση ύλης και να προστεθούν νέα επαγγέλματα; ΜΚΟ, TED, ΚΟΙΝΣΕΠ, Ευρωπαϊκά Προγράμματα…

  Δουλειές δεν υπάρχουν, αλλά χρηματοδοτήσεις υπάρχουν. Γιατί να πάνε άχρηστες και να μην τις αρπάξουν οι …χρήσιμοι;
  ////////////////////////////////////////////
  ΑΡΙΣΤ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:
  21/09/2018 at 12:14 pm
  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ “Άρης”, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
  ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΝΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ.
  //////////////////////////////////////////////////
  Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. says:
  23/09/2018 at 1:27 pm
  Κύριε Αντάνη,
  είστε Αήττητος. Αήττητος λέμε.
  😀

  Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. says:
  23/09/2018 at 1:36 pm
  … και ευτυχώς που το ξαναματαεπαναδιευκρινήσατε, γιατί όλοι οι αναγνώστες του porosnews.gr – μη σας πω και η υφήλιος και το άπαν σύμπαν – με αυτή την απορία κοιμάται και ξυπνάει.

  Ως γνωστόν όλος ο κόσμος γύρω από εσάς περιστρέφεται.
  😀

 2. Ι.Χ. says:

  “έχω αποφασίσει να μη συμμετέχω πλέον με σχόλια στις αναρτήσεις, „

  υπόσχεση;

 3. G.Roumeliotis says:

  Άμα βρει κανένα άλλο χόμπι για να σπάσει την ανία του μπορεί και να κρατήσει την υπόσχεση που έδωσε. Αυτό έχει τον κίνδυνο να χάσουμε την ευκαιρία να μας λέει τι παραστάσεις πρέπει να δούμε. Η πλάκα είναι ότι μας συστήνει παραστάσεις που δεν έχει δει.

Σχολιάστε