Porosea 2019: Το καλύτερο μέχρι το επόμενο… (βίντεο & φωτογραφίες)Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου, με τεράστια επιτυχία και sold out συμμετοχών το Porosea 2019. Το απόλυτο αθλητικό event συγκέντρωσε περισσότερες από 800 συμμετοχές, ενώ υποστηρίχθηκε σε τοπικό επίπεδο από 150 εθελοντές, δημοτικούς υπάλληλους και σύσσωμο το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας του Πόρου.

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, οι κολυμβητικοί αγώνες του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκαν στην παραλία του Ρώσικου Ναύσταθμου, όπου οι νέοι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από την ατμόσφαιρα και την ομορφιά του ιστορικού κόλπου του Πόρου.

Το Σάββατο το απόγευμα εκατοντάδες δρομείς όλων των ηλικιών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχαν στα δρομικά αγωνίσματα των 5 και 10χλμ και το παιδικό, από τη Σφαιρία μέχρι το Ρώσικο Ναύσταθμο.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι αγώνες τριάθλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι συμμετοχές στο τρίαθλο τριπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρσι. Ενδεικτικά, στα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν από τη σελίδα swimbikerun.gr, στις κατηγορίες standard και sprint συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 180 τριαθλητές!

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ από το αγωνιστικό κομμάτι των αγώνων, θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των αγώνων.

Θα σταθούμε για άλλη μια φορά στην προετοιμασία και την σκληρή δουλειά που κατέβαλαν εκατοντάδες άνθρωποι για να αισθανόμαστε υπερήφανοι για την άρτια διοργάνωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες αθλητές και τους συνοδούς τους.

Θα σταθούμε στο απίστευτο νούμερο των 150 εθελοντών που με “επαγγελματισμό” και χαμόγελο έφεραν σε πέρας το δύσκολο έργο της διεξαγωγής ενός τεράστιου αγώνα σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού. Πρόκειται για έναν πρωτόγνωρο αριθμό ανθρώπων για την ιστορία του Πόρου, που άφησε με ανοιχτό το στόμα τόσο τα στελέχη της εταιρείας whynot – που είχε αναλάβει το τεχνικό και αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης – όσο και τους αθλητές που βρέθηκαν στον Πόρο.

Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Λιμεναρχείου και του Α.Τ. Πόρου που περιφρούρησαν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Κ.Ε. Πόρος καθώς φέτος η αφετηρία του τριάθλου έγινε από το στάδιο και την παραλία του Κ.Ε. Πόρος.

Τέλος, ο Δήμος Πόρου λειτούργησε σε υψηλό επίπεδο και σε πλήρη συνεργασία με τις αρχές, με γνώμονα τις απανωτές συσκέψεις πριν τη διοργάνωση. Επίσης ο Δήμος Πόρου ενίσχυσε με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις τους αγώνες, καθώς το βράδυ του Σαββάτου, στο Pasta Party, στο κέντρο του νησιού, πραγματοποιήθηκε μεγάλο νησιώτικο γλέντι με τον μοναδικό Νίκο Χατζόπουλο, όπου είδαμε και φέτος το ποριώτικο χασάπικο από δεκάδες συμπολίτες μας.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους. Στους αθλητές για την υπερπροσπάθεια τους. Στο Δήμο Πόρου, στη whynot, στο Saronic Triathlon Club του Σ. Ροή, για τη διοργάνωση. Στους εθελοντές, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τα Σώματα Ασφαλείας και το Κ.Ε. Πόρος,  και τους χορηγούς.

Πολλά συγχαρητήρια και σε όλους τους ποριώτες που με την κατανόηση που έδειξαν στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, βοήθησαν στην επιτυχία των αγώνων.

Το Porosea είναι σαν ένα παιδί που αναπτύσσεται. Από την αθωότητα και την αφέλεια του “νηπιαγωγείου” και της πρώτης χρονιάς, στη βελτίωση, την πρόοδο και την αλλαγή νοοτροπίας στις πρώτες τάξεις του “δημοτικού”. Μέχρι το… πανεπιστήμιο, χρειάζεται δουλειά και συνέπεια…

Το Porosea, κάθε χρόνο θα γίνεται καλύτερο. Κάθε χρόνο οι φωτογραφίες θα δείχνουν και περισσότερο κόσμο.

Το Porosea θα ανεβαίνει σκαλοπάτια και στο χέρι μας είναι να γίνει το καλύτερο multi sport event της Ελλάδας.

Το νησί το αξίζει…

Και του χρόνου…

 

 
Σχολιάστε