8,5 εκατομμύρια ευρώ για την προβολή των… γραφικών κοιλάδων του Πόρουathensattica_grΓνωρίζατε ότι ο Πόρος φημίζεται για τις «γραφικές κοιλάδες» του;
Αυτό προωθείται ως κύριο χαρακτηριστικό του νησιού μας, στο διαφημιστικό σποτάκι προβολής των νησιών της Περιφέρειας Αττικής.
Προφανώς, οι άνθρωποι που δημιούργησαν την εν λόγω διαφήμιση, αναφέρονται στα χαρακτηριστικά της Τροιζηνίας, χωρίς ωστόσο να κάνουν την παραμικρή αναφορά σε αυτή την περιοχή.
Μάλιστα στο τέλος της διαφήμισης, προτείνεται σαν επιλογή η ημερήσια κρουαζιέρα στα νησιά του Σαρωνικού.
Δείτε το διαφημιστικό σποτ για τα νησιά της Περιφέρειας Αττικής

Το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Αττικής», τιτλοφορείται “Region of Attica Athens Live” και εγκρίθηκε πριν μερικούς μήνες, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2015 έχοντας κύριο στόχο την προβολή της Περιφέρειας σε διεθνές επίπεδο, «ως εξαιρετικού τουριστικού brand» και την ανάδειξη των θετικών στοιχείων των περιοχών που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής (π.χ. Αθήνα, νησιά Αργοσαρωνικού, Πειραιάς κλπ). Ανάδοχος στο σχετικό Διεθνή Διαγωνισμό αναδείχθηκε η εταιρεία McCann Erickson.
Δείτε το διαφημιστικό σποτ για τον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα

Οι δήμαρχοι όλων των νησιών του Σαρωνικού μαζί με τους δημάρχους όλης της Αττικής, τον περασμένο Οκτώβριο απέστειλαν κείμενο έκκληση προς τον πρωθυπουργό να παρέμβει ώστε να υλοποιηθεί το τριετές πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Σαρωνικού, αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Αττικής.
Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από κονδύλια του ΕΣΠΑ, σημειώνουν ότι «απειλείται» από τη δίμηνη καθυστέρηση του υπ. Τουρισμού να επικυρώσει τη σύμβαση, αλλά και τις «συντονισμένες» προσπάθειες κάποιων βουλευτών σε αυτήν την κατεύθυνση. Αναρωτιούνται τέλος οι δήμαρχοι ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από την προσπάθεια αυτή που αν ευοδωθεί θα οδηγήσει στην απώλεια ενός σημαντικού κονδυλίου από το ΕΣΠΑ, αλλά και μιας ακόμη σεζόν για τον κλάδο του τουρισμού.
Να σημειώσουμε, ότι το πρόγραμμα, είχε αντιμετωπίσει και συνεχίζει να αντιμετωπίζει σκληρή κριτική και είχε χαρακτηριστεί σκανδαλώδες, αναφορικά με το κόστος του, που ξεπερνάει τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ (8.538.842,97 ευρώ για την ακρίβεια).
Δείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Καλή η προβολή, αλλά όταν έρθει η ώρα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε έτσι τον κόσμο ώστε να ξαναέρθει με τους φίλους του.
  Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά σαν πακέτο, αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να προσφέρονται ανταγωνιστικές υπηρεσίες (σε ποιότητα κυρίως, πέρα από τις τιμές), σε πρωτοτυπία, και ο χώρος διαμονής να είναι της προκοπής.

  Ο στόχος από αυτό το κομμάτι θα πρέπει να είναι να μπορεί ο άνθρωπος να ευχαριστηθεί τον δημόσιο χώρο, με ένα περίπατο, στα στενά της πόλης, στις πλατείες και στην παραλία σε συνθήκες άνεσης. Το κανάλι θα έπρεπε να είναι και από τις δύο μεριές το καλύτερο που μπορεί να είναι, και σε αυτό θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, βάζοντας στην άκρη το προσωπικό συμφέρον (τουλάχιστον αυτό που νομίζουμε λανθασμένα ότι είναι το προσωπικό μας συμφέρον, γιατί το να ταυτίζεις το κοινό συμφέρον με το προσωπικό είναι θεώρηση σοφή).

  Όταν τα επιτύχουμε όλα αυτά θα πρέπει να μπορέσουμε να οργανώσουμε την προβολή και την επισκεψιμότητα των τοπίων χωρίς την χρήση ΙΧ. Αν είναι να υποδεχτούμε κόσμο δεν πρέπει να τον πάμε να δει τα πάρκινγκ μας. Αυτό είναι κακό….

 2. Άρις Αντάνης says:

  Μόνο συγκριτικά μπορεί κανείς να θίξει το ζήτημα:
  Προσωπικά μου κόψανε τη σύνταξη για έβδομη φορά. Στην κυρά Διαμάντω της Πολυκατοικίας μας που έπαιρνε 450 ευρώ της κόψανε το πενηντάρι.(8.500.000.-!!!!!!!!!!!)
  Και η παροιμία η Ποριώτικη τα λέει όλα:
  “Ενώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν”.
  Και αναρωτιέμαι: μόνο το Porosnews το αντιλήφθηκε αυτό; Οι αρμόδιοι τι κάνουν; Τα κόμματα; Πέρα -στις κοιλάδες του.. Πόρου- βρέχει.
  Αγαπητοί μου φίλοι, είναι πολύ δύσκολο να σωθεί η Ελλάδα. Είναι γεμάτη από… “κορκοτσάνια”! Καί όπως λέμε στην τελευταία στροφή από το ομότιτλο ποιηματάκι:
  “Τά δες και μη ξεχνάς τι σούλεγε η μάννα σου, παιδί,
  “σαν έβγαινες, με τσούξιμο και κλάμματα απ΄τη θάλασσα,
  “ν’ αλείψει με λαδάκι τ’ αναιμικό κορμάκι, να ξεκολλήσει
  “τις βδελυρές τους πλοκαμίδες: παιδί μου, του αχινού
  “τα μαύρα αγκάθια μη σε σκιάζουν,γιατί ξέρεις πού πατάς,
  “μα ν’ αποφεύγεις της ζωής τ’ αθώα κορκοτσάνια…[]
  Α! ρε μάννα! Πώς να τα αποφεύγεις!….
  Άρις.-

Σχολιάστε