690.000 Ευρώ διεκδικεί με αγωγή ο Δήμος Πόρου από τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων για τον ΒιολογικόΣε κατάθεση αγωγής κατά του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων προχωράει ο Δήμος Πόρου, για τη διεκδίκηση ποσού 691.199€ που αναλογεί στην πόλη του Γαλατά για τη σύνδεσή της με το δημοτικό δίκτυο Βιολογικού Καθαρισμού του Πόρου από το 2008 μέχρι και το 2017.
Όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πόρου, από την έναρξη λειτουργίας των έργων το 2008 μέχρι και σήμερα, ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων δεν έχει συμμετάσχει ποτέ στο κόστος λειτουργίας τους, παρότι η πόλη του Γαλατά συνδέθηκε από την πρώτη στιγμή με το δίκτυο, με αποτέλεσμα οι δημότες του Πόρου να επωμίζονται εξ ολοκλήρου επί δώδεκα χρόνια το κόστος λειτουργίας των υποδομών που εξυπηρετούν και τους δύο Δήμους.
Το 2015 η νέα δημοτική αρχή Πόρου ανέθεσε την εκπόνηση Οικονομοτεχνικής Μελέτης, μέσω της οποίας προσδιορίσθηκε το ποσοστό του κόστους που αναλογεί στην πόλη του Γαλατά, και επεδίωξε διάλογο με το γειτονικό Δήμο για τη διευθέτηση του ζητήματος. Αφού η σχετική προσπάθεια απέβη άκαρπη, το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, με αντίστοιχες Αποφάσεις του, επέβαλε ετήσιο τέλος αποχέτευσης στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων για τα έτη 2018 και 2019, ποσοστού 28% επί των σχετικών δαπανών, ενώ, με πρόσφατη Απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη, ανατέθηκε σε δικηγόρο η κατάθεση αγωγής για τη διεκδίκηση του ποσού που αντιστοιχεί στην περίοδο 2008 -2017. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 691.199€, αφού οι δαπάνες που έχει εκτελέσει συνολικά ο Δήμος Πόρου για την λειτουργία του Βιολογικού την συγκεκριμένη περίοδο ανέρχονται σε 2.468.567€ .
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με πιθανές προεκτάσεις και στο προεκλογικό τοπίο του Δήμου Πόρου, έχει το γεγονός ότι, όπως γνωστοποίησε ο Γιάννης Δημητριάδης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση των ποινικών ευθυνών που προκύπτουν από την μη – είσπραξη της συμμετοχής του Γαλατά από τον Δήμο Πόρου την περίοδο από το 2008 έως τον Σεπτέμβριο του 2014. Δεδομένου του ύψους του ποσού, η υπόθεση φαίνεται να αφορά απιστία σε βαθμό κακουργήματος και να αποτελεί τη σοβαρότερη ποινική υπόθεση που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με το διαχρονικό σκάνδαλο του Βιολογικού του Πόρου.
Σχολιάστε