48ωρη απεργία των εφοριακών 30 & 31 Οκτωβρίουhttp://eforiakoi.org

Κλειστή θα είναι για 48 ώρες η Δ.Ο.Υ Πόρου, μετά την προκήρυξη απεργίας, την Τρίτη 30/10 και την Τετάρτη 31/10, στις ΔΟΥ Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού, που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ, μετά από αίτημα του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Αττικής & Κυκλάδων.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη διακοπή της σχεδιαζόμενης ενοποίησης φορολογικών υπηρεσιών στις περιοχές αυτές (νησιωτική Ελλάδα) και την αποτροπή απολύσεων μέσω εργασιακής εφεδρείας, προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας κτλ.
Στο πλευρό των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις, έχει ταχθεί με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Πολιτών και Καταναλωτών Πόρου.
Η αναστολή της λειτουργίας των Δ.Ο.Υ θα ξεκινήσει από τις 14 Γενάρη 2013, έπειτα από απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Μεταξύ των ΔΟΥ που κλείνουν περιλαμβάνονται οι εξής στην περιοχή του Αργοσαρωνικού:
-Σπετσών (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου)
-Αίγινας, Πόρου και Ύδρας (περνούν στην Α’ Πειραιά)
-Σαλαμίνας (περνά στην Ε’ Πειραιά)

Παρά τις κινητοποιήσεις και τις διαβεβαιώσεις βουλευτών ότι οι ΔΟΥ στις νησιωτικές περιοχές δεν θα καταργηθούν, επικράτησαν τελικά οι απαιτήσεις της Τρόικας.
Η επιτυχία του εγχειρήματος ωστόσο, αμφισβητείται, αφού σε τοπικό επίπεδο, η Δ.Ο.Υ Πόρου εκτός από το γεγονός ότι εξυπηρετεί πολίτες από τον Πόρο, την Τροιζηνία και την Ύδρα, καλύπτει και ένα εύρος εργασιών – όπως για παράδειγμα τις εισπράξεις πληρωμών από τις αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Καλαυρίας – που δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο, αν θα καλυφθεί από τα υπό σύσταση κατά τόπους γραφεία εξυπηρέτησης πολιτών για φορολογικές υπηρεσίες.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΣΠΥΡΟΣ says:

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

Σχολιάστε