4οι Παντροιζηνιακοί Αγώνες “Στο Δρόμο του Θησέα” τον Μάιο στον ΓαλατάΗ Τροιζηνία και τα Μέθανα είναι ένας τόπος με σπάνια φυσική ομορφιά για εξορμήσεις από ανήσυχους φυσιολάτρες, που συνδυάζει βουνά με άγρια ομορφιά και ιδιαίτερο γεωλογικό ενδιαφέρον, βαθύσκια δάση και πανέμορφα φαράγγια.

Σε αυτό το πολύμορφο φυσικό περιβάλλον που είναι ο παράδεισος του περιπατητή και του φυσιολάτρη, διοργανώνονται από τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων για 4η συνεχή χρονιά οι Παντροιζηνιακοί Αγώνες “ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ”.

Ένα αγωνιστικό διήμερο την Κυρικαή 1 Απριλίου και την Κυριακή 13 Μαϊου του 2018, που θα δώσει τη δυνατότητα στον κάθε αγωνιζόμενο, να αποκτήσει μοναδικές εμπειρίες μαζί με τη χαρά της συμμετοχής του στον αγώνα.

Οι Αθλητικοί Αγώνες είναι πολιτισμός και συμβάλλουν στην Αθλητική καλλιέργεια των παιδιών μας με όλα τα γνωστά οφέλη καθώς και στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Το πρώτο σκέλος των φετινών αγώνων έλαβε χώρα την 1η Απριλίου, με τον Ποδηλατικό αγώνα δρόμου “Gran Fondo ΘΗΣΕΑΣ”.

Τα δρομικά αγωνίσματα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Μαΐου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΙΟΥ : ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ

* 10:30 π.μ. – Εκκίνηση 10.000 μέτρων από Αρχαιολογικό χώρο της Τροιζήνας.

– Τερματισμός ανοιχτό Αμφιθέατρο Γαλατά.

* 10:30 π.μ – Εκκίνηση 23 χλμ. Αγώνας βουνού από Αρχαιολογικό χώρο Τροιζήνας στρίβουμε δεξιά προς Μοναστήρι Κεχαριτωμένης και διανύουμε τον ορεινό όγκο των Αδέρων με Τερματισμό στο ανοιχτό Αμφιθέατρο Γαλατά.

Παραλία Γαλατά

* 12:00 π.μ. – Εκκίνηση Αμφιθέατρο Γαλατά 1.000 μέτρων παιδιών έως 12 ετών.
– Τερματισμός ανοιχτό Αμφιθέατρο Γαλατά.

*12:30 π.μ. – Εκκίνηση 3.000 μέτρων από ελικοδρόμιο Γαλατά.
– Τερματισμός ανοιχτό Αμφιθέατρο Γαλατά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΙΟΥ

7:00 π.μ. Αναχώρηση με πούλμαν δωρεάν από το στάδιο Καραϊσκάκη

5:00μ.μ. – Επιστροφή από Γαλατά.

 1. Σε περίπτωση που θα έχει γραμμή με πλοίο από το λιμάνι θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.
 2. Κόστος Συμμετοχής – 8 ευρώ ( ηλεκτρονική χρονομέτρηση, μπλουζάκι, μετάλλιο, νερό ,αναψυκτικό , μπανάνα.)Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Αντάνης says:

  Μηδέν σχόλια. Πού είστε Κα Στρατηγοπούλου να επαινέσετε για αυτή την εκδήλωση και να προτρέψετε όλους να συμμετάσχουν και να συνδράμουν; Δεν γνωρίζετε ότι ο αθλητισμός αποτελεί μία από τις πιο σπουδαίες ψυχοδηγητικές μεθόδους ανάπτυξης της νεολαίας; Μάλλον δεν το γνωρίζετε, αλλιώς κάποιο σχόλιο θα κάνατε.
  Κι εσείς δημοτική σύμβουλε, πρώην Πρόεδρε ΔΣ Πόρου, αξιότιμη Κυρία Κανατσίδου; Ούτε ένα σχόλιο!
  (Απλή απορία ή και α- Πορία, αν το προτιμάτε)

 2. Είμαι εκεί που αποφεύγετε να απαντήσετε, κύριε Αντάνη. Στην ανάρτηση που γράψατε το πρώτο πρώτο σχόλιο απαιτώντας να σας υποβληθεί το βιογραφικό των τριών κυριών και να σας πληροφορήσουν για την καταγωγή τους:
  Ανοιχτή επιστολή προς την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «Η Ποριώτισσα»

  Τρεις φορές σας ρώτησα “από πού αντλείτε το δικαίωμα να απαιτείτε από τις κυρίες Κεφαλληνού, Τζανετοπούλου και Χαριζάνη να σας υποβάλουν το βιογραφικό τους και να σας ενημερώσουν για την καταγωγή τους” και ακόμα δεν δώσατε απάντηση. Είμαι εκεί όπου μόλις έγραψα και την συνέχεια της απάντησης που είχα αφήσει στη μέση λόγω του Πάσχα. Όταν αρχίζετε κάτι, γιατί δεν το ολοκληρώνετε; Γράψατε στην κυρία Κανατσίδη ότι δεν φρόντισαν να σας μάθουν όσοι δεν σας ξέρουν, επειδή φοβήθηκαν ότι θα έχαναν την προτίμησή τους αν μάθαιναν ότι “υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, με ακεραιότητα και αξιοπρέπεια, αλλά και άνθρωποι που έχουν θάρρος και παρρησία να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους”.

  Πείτε τη, λοιπόν.

  υ.γ.
  Πάντως έχετε δίκιο για την παράλειψή μου, αλλά μέχρι που μου το επισημάνατε με το σχόλιό σας δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι μπορώ να προτρέψω ΟΛΟΥΣ ώστε να συμμετάσχουν και να συνδράμουν – δεν ήξερα ότι ασκώ επιρροή. Γι αυτό και δεσμεύομαι ότι αν δεν υπάρξει μαζική συμμετοχή των νεολαίων της Τροιζηνίας, θα δεχθώ την ενοχή μου, θα ζητήσω συγγνώμην από τους διοργανωτές και λόγω ευθιξίας θα παραιτηθώ από περιστασιακή σχολιάστρια του porosnews. – (θα ήθελα να ήμουν τακτική).
  Τι λέτε; Θα με συγχωρήσουν οι διοργανωτές; Θα δεχθεί την παραίτησή μου ο κύριος Κανατσίδης;

  Μέχρι τότε, γράψτε εσείς ένα σχετικό με την διοργάνωση σχόλιο. Γράψτε εσείς κάναν έπαινο και αν πιστεύετε ότι μπορείτε να επηρεάζετε κόσμο, καλέστε τον να συμμετάσχει και να συνδράμει.

  Απλό;;;

 3. ΑΝΤΑΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ says:

  Δεν απαντάω δημόσια στην Αξιότιμη Κυρία Στρατηγοπούλου. Της έχω απαντήσει λεπτομερώς στο προσωπικό της e-mail. Αν θέλει ας στείλει την απάντηση η ίδια για να δημοσιευθεί.
  <<>>
  Αυτό που πρέπει να παραδεχθώ, με την ακεραιότητα που ευθαρσώς δηλώνω ότι διαθέτω ακόμη- το μόνο που μου έχει απομείνει στη γενική εξαθλίωση, το πείσμα, το φανατισμό και την ακατανόητη αποφυγή επίσκεψη κάποιων σε ψυχολόγο, αντί της απέλπιδας εκτόνωσής τους σε άσχετα ζητήματα και αέρα κοπανιστό- είναι ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ οι τρεις εν λόγω Κυρίες διαθέτουν μεγάλη αξιοπρέπεια και ΠΡΑΓΜΑΤΙ αξίζουν της θετικής προσοχής όλων, ακόμα και του Συλλόγου “Ποριώτισσα”, ώστε να περιληφθούν αν το θέλουν, στις εθελόντριες, ως κανονικά ή αντεπιστέλλοντα μέλη.
  Είμαι εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι δεν διάβασα το παραμικρό σχόλιο από τις ίδιες. Αυτό λέει πολλά και κυρίως λέει ότι:
  Η σιωπή είναι
  γεμάτη δεξαμενή
  της ομιλίας.

  Της ευγλωττίας
  μία νόθα θυγατέρα
  ειναι η σιωπή.

  Μόνο άμα πιεις
  νεράκι της σιωπής
  θα τραγουδήσεις.

  Τους αφιερώνω λοιπόν τα τρία αυτά χαϊκού, γιατί προφανώς το αξίζουν. (βλ Συλλογή “Οσονούπωσελιγάκι”, Πόρος Αττικής 2015)

  Όσο για μένα, θα ήθελα για μια ακόμα φορά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς την αξιοσέβαστη Κυρία Στρατηγοπούλου, τόσο για τα αντίτυπα των βιβλίων μου που δεν δέχθηκε δωρεάν και τιμής ένεκεν, αλλά κατέβαλε μετ’ επιμονής και το συμβολικό αντίτιμο, πράγμα σπάνιο στους συνανθρώπους μας για βιβλία, όσο και για τη φιλοξενία σχεδόν όλων των βιβλίων μου στο αξιολογότατο blog της. Γι αυτό το blog οι Ποριώτες δεν γνωρίζουν ούτε την ύπαρξή του, ούτε την αξία του, ούτε την επιμελημένη και κοπιαστική οργάνωσή του, από την Κα Στρατηγοπούλου.
  Και θα της αφιερώσω ένα εξομολογητικό- αλλά όχι απολογητικό- χαίκού μου, από την ίδια συλλογή χαϊκού:

  Τρανός μου άθλος
  η φορά που μπόρεσα
  και σιώπησα.
  ΘΕΡΜΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
  ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓ. ΑΝΤΑΝΗΣ

 4. Κύριε Αντάνη,
  δεν οφείλετε καμμία απάντηση στην κυρία Στρατηγοπούλου – την απάντηση τη χρωστάτε στην συζήτηση που εσείς ανοίξατε. Και, βεβαίως, κανένα προσωπικό μέηλ δεν πρόκειται να παραθέσω εδώ – σας το έγραψα αλλά δεν το καταλάβατε ακόμα: δεν πρέπει να συγχέετε το μέσα (=internet) με το έξω (=real life). Αν μπορείτε να δώσετε μία απάντηση, να τη δώσετε, εκεί που έγινε η συζήτηση, αφήστε τους άσχετους μονολόγους που σπέρνετε εδώ κι εκεί.

  Οι τρεις κυρίες για τις οποίες απαιτήσατε βιογραφικό και καταγωγή, έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν και νομίζω ότι δεν χρειάζονται συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετέχουν στον σύλλογο. Όπως έγραψαν άλλοι σχολιαστές στην κύρια ανάρτηση, οι κυρίες δραστηριοποιούνται για πολλά χρόνια σε συλλόγους και σχολικές επιτροπές οπότε γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εσάς που δεν έχετε παρακολουθήσει την δράση τους. Αυτό βέβαια δεν σας εμπόδισε να τις …στολίσετε με απαξιωτικά σχόλια όπως ότι μπορεί να είναι “βαλτές”, ότι “δεν εκλέχθηκαν οι τρεις κυρίες και ξέρετε τι έπαθε η φοράδα στο αλώνι”, ότι “αν οι τρεις κυρίες είχαν την αξία που θέλετε να τους δώσετε δεν θα έστελναν ανοιχτή επιστολή “, και απορώ με την ευκολία σας να κάνετε στροφές 180 μοιρών και μέσα σε δύο εβδομάδες να εκφράζετε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη από αυτή που μας είχατε τόσο …γλαφυρά εκθέσει. Πρωταθλητής.

  Κατά τα λοιπά η μαρτυρία σας -εκτός που αναφέρεστε σε άσχετα θέματα και που για μια ακόμα φορά συγχέετε το “μέσα” με το “έξω” – είναι περιττή. Ούτε χρειάζομαι, ούτε επιδιώκω εύσημα για τον τρόπο που προτιμώ να πλουτίζω τη βιβλιοθήκη μου. Επίσης, Ποριώτης ή μη, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ενδιαφέρεται για τις ενασχολήσεις του καθένα, οι άνθρωποι έχουν σημαντικότερα πράγματα να κάνουν από να ασχολούνται με το χόμπυ που ασκώ στα βιβλιοφιλικά θεματικά μπλογκς μου. Αυτοί που πρέπει να τα γνωρίζουν, τα γνωρίζουν και τα έχουν ως μόνιμους συνδέσμους επειδή είναι σχετικά με το αντικείμενό τους: δημόσιες, δημοτικές και αρχειακές βιβλιοθήκες, επαγγελματικά σωματεία βιβλιοθηκονόμων, λογοτεχνικοί ιστότοποι, μορφωτικοί σύλλογοι, το ΕΚΕΒΙ, η Wikipedia. Μην …ανησυχείτε, λοιπόν, κοιμηθείτε ήσυχος, και αφήστε και τους Ποριώτες στην ησυχία τους.
  🙂

 5. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Και νόμιζα
  ότι είχα κάποια αξία,
  επειδή με προσέξατε εσείς.

  Τώρα βλέπω
  ότι δεν άξιζα τίποτα.
  (Για τον ίδιο λόγο!)

  Γι αυτό παύω την όποια συνομιλία μαζί σας, οριστικά και αμετάκλητα. Εσείς εκτονωθείτε, προς ώρας, γραφοντας ως επιμύθιον τις κακίες σας. Τις έχω διαβάσει με έκπληξη και σε στιχομυθίες σας με άλλους συνομιλητές σας, σε άλλα sites, αλλά δεν σας είχα πει τίποτα. Βλέπετε, ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον. Ο καθένας φέρει και το παρελθόν του. Απλώς είχε κλονισθεί η πρώτη μου καλή εντύπωση,διότι χρησιμοποιούσατε και ανεπίτρεπτες λέξεις, για όποιον είχε άλλη άποψη από τη δική σας. (Όπως πχ είπατε και σε εμένα ότι τις δικές μου σκέψεις τις κατεβάζει η… “κούτρα μου”).Προς στιγμήν ένιωσα “ναυτία”. Ευτυχώς το αντίδοτο ήταν μια ισχυρή δόση οίκτου.
  Τελευταία ανάγνωση, εν προκειμένω, ας είναι η δική σας καταχώρηση.
  Αυτοανακηρύσσεσθε ως “η τελευταία των… μη ικανών”.
  ΑΝΤΑΝΗΣ

Σχολιάστε