300.000€ ζητάει από τον Γ. Δημητριάδη ο Τ. ΧατζηπέροςΑγωγή, με την οποία διεκδικεί 300.000€ από τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, υπέβαλε ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος, ισχυριζόμενος ότι κατά την περίοδο της κοινής του θητείας ο πρώτος έθιξε την τιμή και την υπόληψή του σε 3περιπτώσεις δημόσιας αντιπαράθεσής τους σχετικά με ζητήματα που απασχόλησαν την κοινωνία του Πόρου.

Η πρώτη περίπτωση αφορά την αντίδραση του Δημάρχου Πόρου στην Aπόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 150/2017, με την οποία το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητούσε από την Πολιτεία την επίσπευση της ίδρυσης των ιχθυοβιομηχανικών ζωνών – Π.Ο.Α.Υ. στον Πόρο και αλλού.

Τότε, μετά από έντονες διαμαρτυρίες του Γ. Δημητριάδη, ο κ. Χατζηπέρος, συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του για να συζητηθεί το θέμα, μετά την οποία ο Δήμαρχος Πόρου εξέδωσε οργισμένο Δελτίο Τύπου, με το οποίο κατηγόρησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την στάση του.

 

Στη δεύτερη περίπτωση ο κ. Χατζηπέρος εμφανίζεται και πάλι θιγόμενος γιατί τον Αύγουστο του 2017 ο Δήμαρχος Πόρου εξέδωσε Δελτία Τύπου με τα οποία ενημέρωνε τους πολίτες ότι η Περιφέρεια δεν είναι αρμόδιο όργανο για να απαγορεύσει την χρήση νερού λόγω επικινδυνότητας, αλλά μόνο ο Δήμος είχε τέτοια αρμοδιότητα. Με τα σχετικά Δελτία Τύπου ο Δήμαρχος Πόρου ενημέρωνε -μεταξύ άλλων- ότι η «απαγόρευση» που είχε εκδώσει ο Αντιπεριφερειάρχης για κατανάλωση νερού στον Πόρο δεν ίσχυε, όπως επίσης και τα «όρια» στις τιμές των νιτρικών «για τα παιδιά» που επίσης επικαλούνταν ο κ. Χατζηπέρος στα δικά του Δελτία Τύπου, παρουσιάζοντας τον Δήμο να αδιαφορεί για την «υπέρβασή»τους.

 

Η τρίτη περίπτωση αφορά στις καθυστερήσεις του έργου του Λιμανιού την Ανοιξη του2019, όταν ο Δήμαρχος Πόρου αποκάλυψε ότι η Περιφέρεια, η οποία είχε προαναγγείλει με Δελτίο Τύπου του κ. Χατζηπέρου την ολοκλήρωση του έργου «πριν το Πάσχα», είχε την ίδια στιγμή αποδεχτεί αίτηση του εργολάβου για παράταση του έργου έως το τέλος Σεπτεμβρίου και μάλιστα χωρίς να επιβάλει εναντίον του ποινικές ρήτρες.

 

Σύμφωνα με την αγωγή, ο κ. Χατζηπέρος θεωρεί ότι από τις αναφορές του κ. Δημητριάδη απαξιώθηκε ενώπιον πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών, ενώπιον της κ. Δούρου, του κ.Σκουρλέτη, του κ. Πατούλη, ενώπιον «απροσμέτρητου και ευρύτατου αριθμού προσώπων» και ενώπιον όλου «του Ελληνικού Λαού» επειδή ο κ. Δημητριάδης τον εμφάνισε ως μη σοβαρό και υποκριτή, ως ανάξιο του αιρετού αξιώματός του, ως είρωνα, ανερμάτιστο και ανάξιο πολιτικό, ως άνθρωπο που παίζει πολιτικά παιχνίδια.

 

Τέλος ο κ. Χατζηπέρος με την αγωγή του δηλώνει ο Δήμαρχος με τους χειρισμούς του στα συγκεκριμένα ζητήματα επέφερε πλήγμα στον ψυχισμό του, την πολιτική του αξιοπιστία και την υστεροφημία του και καλεί τα πολιτικά δικαστήρια να εκτιμήσουν την πολιτική στάση αμφοτέρων των μερών πάνω στα φλέγοντα ζητήματα της κοινωνίας του Πόρου και να επιδικάσουν στον ίδιο αποζημίωση 300.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Τάσος Γκούμας says:

    Εντάξει Τάκη μου. Σε πρόσβαλε (ενδεχομένως, γιατί μπορεί να ”τα εχει βάλει με την Υπηρεσία και όχι με σένα προσωπικώς) και σωστά ζητάς ηθική αποκατάστασή σου. Αλλά γιατί ζητάς 300.000;
    Αναρωτιέσαι αν τά ‘χει ο άνθρωπος; Να πάει φυλακή δηλαδή; Και ένα ευρώ θα ήταν αρκετό για την ηθική αποκατάστασή σου δεδομένου ότι ”η Τιμή τιμή δεν έχει και χαράς τον που την έχει”.
    Όσο για το ζήτημα των απονιτροποιήσεων ισχύει η ρήση του ”Εθνάρχη” Καραμανλή: ”Υπάρχουν πράγμάτα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται”.

Σχολιάστε