208 πολίτες της περιοχής μας ψήφισαν στις διαδικασίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Ξαναβγήκαν από τα “καβούκια” τους οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και 208 από την Τροιζηνία, τον Πόρο και τα Μέθανα πήγαν και ψήφισαν στις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Πρώτος στην περιοχή μας αναδείχθη ο Νίκος Ανδρουλάκης και δεύτερη ο Φώφη Γεννηματά.

Από πρώτη ανάγνωση, τον Ν. Ανδρουλάκη ψήφισαν εκείνοι περίπου που είχαν υποστηρίξει τον Βαγγέλη Βενιζέλο για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι πήραν ελάχιστους ψήφους, που ερμηνεύεται ότι δεν υπήρξε διεύρυνση της επιρροής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην περιοχή μας. Υπήρξε όμως συσπείρωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, πρωτίστως, σε υπαλλήλους του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων και δευτερευόντως στον ευρύτερο κύκλο επιρροής των παραγόντων που πολιτεύονται και έχουν ιδιαίτερα προσωπικά συμφέροντα ανέλιξης τους.
Αξιοπρόσεκτο και αξιοπερίεργο είναι ότι στα Μέθανα ψήφισαν 75 πολίτες, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, το ΠΑΣΟΚ πήρε συνολικά 76 ψήφους. Με άλλα λόγια προσέγγισε με ακρίβεια το σύνολο των ψηφοφόρων του. Επίσης, στη Δημοτική Ενότητα Τροιζήνος ψήφισαν 133, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 είχαν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ συνολικά 148. Στο σύνολο του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων τώρα ψήφισαν για την εκλογή του νέου αρχηγού τους 208, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ συνολικά 224. Οι αριθμοί αυτοί φαίνεται ότι κυμαίνονται στη βάση αντοχής του ΠΑΣΟΚ, που διαθέτει στην περιοχή έναν πρώην βουλευτή και υπουργό και τρεις πολιτευτές.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά σε Μέθανα, αλλά και Πόρο και Τροιζηνία, έχουν ως εξής:
ΜΕΘΑΝΑ

Ψήφισαν 75

Νίκος Ανδρουλάκης 47

Κωνσταντίνος Γάτσιος 0

Φώφη Γεννηματά 12

Σταύρος Θεοδωράκης 7

Γιώργος Καμίνης 0

Γιάννης Μανιάτης 2

Απόστολος Πόντας 0

Γιάννης Ραγκούσης 7

Δημήτρης Τζιώτης 0

ΠΟΡΟΣ – ΓΑΛΑΤΑΣ – ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ

Ψήφισαν 133

Νίκος Ανδρουλάκης 59

Κωνσταντίνος Γάτσιος 1

Φώφη Γεννηματά 43

Σταύρος Θεοδωράκης 15

Γιώργος Καμίνης 11

Γιάννης Μανιάτης 3

Απόστολος Πόντας 0

Γιάννης Ραγκούσης 1

Δημήτρης Τζιώτης 0

Στην περιφέρεια Α’ Πειραιά και Νήσων καταμετρήθηκαν 3.690 έγκυρα ψηφοδέλτια, 11 λευκά και 18 άκυρα. Πρώτη με 45% αναδεικνύεται η κ. Φώφη Γεννηματά ενώ ο κ.Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 27,12%.
Χαμηλά μένουν οι άλλοι θεωρητικά διεκδικητές της τρίτης θέσης, με τον κ.Θεοδωράκη να ξεπερνά τον κ.Καμίνη συγκεντρώνοντας 10,18% έναντι 9,31%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι περιορίστηκαν σε χαμηλότερα ποσοστά.

Συγκεκριμμένα οι εννιά υποψήφιοι για τον υπό σύσταση νέο φορέα της Κεντροαριστεράς έλαβαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Πειραιά:
• Φώφη Γεννηματά 1651 ψήφοι (45,01%)
• Νίκος Ανδρουλάκης 993 (27,12%)
• Σταύρος Θεοδωράκης 373 (10,18%)
• Γιώργος Καμίνης 341 (9,31%)
• Γιάννης Μανιάτης 141 (3,85%)
• Γιάννης Ραγκούσης 66 (1,8%)
• Κωνσταντίνος Γάτσιος 59 (1,61%)
• Απόστολος απόντες 28 (0,76%)
• Δημήτρης Τζιώτης 9 (0,2%)

mymethana.gr
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Yπομονή να έχουμε να μετράμε πόσες προσπάθειες θα γίνουν ακόμα για την νεκρανάσταση κομμάτων που οι ψηφοφόροι έβαλαν στο μπαουλοντίβανο της πολιτικής ιστορίας και για την επαγγελματική αποκατάσταση πολιτικών ερωτευμένων με τις καρέκλες.

  2. ΑΡΙΣ ΠΑΝ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

    Τα παιδία παίζει. Ή όπως λέμε στο νησί μας “ο κόσμος καίγεται και η γριά χτενίζεται”.
    Αλλά ας μείνουμε στο ότι “τα παιδία παίζει”, που είναι και πιο αξιοπρεπές. Ειδικά αφού η παιδεία τα έχει παίξει.
    Και αφού όλες οι Κυβερνήσεις, με χειρότερη την τρέχουσα-και μη φθάνουσα- διαλέγουν πάντα τους χειρότερους και πιο απαίδευτους ανθρώπους των παρατάξεών τους για να τους τοποθετήσουν στο Υπουργείο Παιδείας. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι και η παιδεία είναι θέμα… παιδείας.
    ΑΝΤΑΝΗΣ

Σχολιάστε