2.900ευρώ από το Δήμο Τροιζηνίας, για τη σίτιση των πυροσβεστών στην πυρκαγιά στις 29/4Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση του Δήμου Τροιζηνίας, προκάλεσε η είδηση ότι η Δημοτική Αρχή Τροιζηνίας, έλαβε την 168/2012 απόφαση με την οποία χρεώνει τη σίτιση των πυροσβεστικών κλιμακίων και των κλιμακίων του Δήμου που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, στις 29 Απριλίου 2012, στον οικισμό Καλλονής Δ.Ε. Τροιζήνας Δήμου Τροιζηνίας με το ποσό των 2.357,72€ (+542,28€ Φ.Π.Α.), δηλ. συνολικά 2.900€.
Όπως αποκάλυψε σήμερα το πρωί το mellon.gr, στις 29 Απριλίου 2012 ξέσπασε πυρκαγιά στον οικισμό Καλλονή Τροιζήνας, του Δήμου Τροιζηνίας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έστειλε ένα όχημα με τρεις (3) άνδρες που την έσβησαν παραμένοντας στο χώρο για λίγες ώρες, φοβούμενοι τυχόν αναζωπύρωση της φωτιάς.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Δήμος Τροιζηνίας έστειλε στους πυροσβέστες 3 σάντουιτς και 3 μπουκαλάκια νερό και την επομένη της πυρκαγιάς, ο Δήμος Τροιζηνίας, έλαβε την επίμαχη απόφαση.
Ο Σάββας Ν. Αθανασίου, επικεφαλής του Δικτύου «ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία», έκανε στις 8 Ιουνίου την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Στις 29 Απριλίου κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τροιζηνίας εκλήθη να σβήσει μια φωτιά στην Καλλονή. Μετέβη πυροσβεστικό όχημα με τρία άτομα και τον προϊστάμενο τους. Είχαν πάρει κάτι καλαμιές φωτιά η οποία σβήστηκε σε 10 λεπτά της ώρας. Αμέσως αναχώρησε το κλιμάκιο στην έδρα της υπηρεσίας του. Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι με την 168/2012 απόφαση του Δήμου Τροιζηνίας ο κ. Δαρσινός Νίκος- Στράτος, αντιδήμαρχος γενικών καθηκόντων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαφάνειας, κατ’ εντολή και κατ’ εξουσιοδότηση του δημάρχου κ. Ιωάννη Σαμπάνη, υπέγραψε απόφαση με συνολική δαπάνη 2.900 ευρώ, για την «άμεση ανάγκη για σίτιση των πυροσβεστικών κλιμακίων που συμμετείχαν στην επιτυχή κατάσβεση της πυρκαγιάς» επειδή «λόγω του μεγάλου κινδύνου εκδήλωσης επκείμενης αναζωπύρωσης , τα κλιμάκια του Δήμου καθώς και πυροσβέστες, εκτελούσαν περιπολίες και ότι ήταν απαραίτητο για να εξασφαλίσουν την σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος για αρκετές ώρες».
Μετά από έρευνα που πραγματοποιήσαμε, ούτε σίτιση έγινε στο χώρο της πυρκαγιάς, ούτε έφαγαν οι τέσσερις πυροσβέστες σε κανένα μαγαζί της περιοχής. Μόνο ο υπαίτιος της φωτιάς τους προσέφερε τρία μπουκάλια νερό, κατά δήλωση των αυτοπτών μαρτύρων.
Αντιλαμβανόμενοι ότι το παραπάνω περιστατικό εμπλέκει τους άνδρες της Πυροσβεστικής, σε μια απίστευτη ιστορία, καλούμε τον προϊστάμενο της υπηρεσίας και τον περιφερειακό διευθυντή να προβούν σε άμεσες ανακοινώσεις για αποκατάσταση της νομιμότητας, και να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση αυτή.
Είναι θλιβερό, ότι παρά την οικονομική κατάσταση στην οποία τα τελευταία 13 χρόνια έχει περιέλθει ο Δήμος, τις αυξήσεις που έχει επιβάλλει σε δημοτικά τέλη, τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου σε βάρος των δημοτών και των κατοίκων της περιοχής, ορισμένοι εξακολουθούν να ασκούν πρακτικές που ξεπερνούν κάθε φαντασία, σπάνε τον κώδικα ηθικής και εμπλέκουν ανθρώπους σε ένα φαύλο κύκλο διαφθοράς.
Ζητάμε:
1. Διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου Τροιζηνίας ( εννοείται και της 12ετίας των Δήμων Τροιζήνας και Μεθάνων).
2. Άμεση παραίτηση του δημάρχου Ι. Σαμπάνη και του αντιδημάρχου Ν. Δαρσινού και επανέλεγχο όλων των αποφάσεων που έχουν γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση.
Αυτονόητο είναι ότι η υπόθεση παίρνει την οδό της Δικαιοσύνης, όπως και οι υπόλοιπες υποθέσεις και ζητάμε την άμεση παρέμβαση των κρατικών δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών. Αυτονόητο είναι ότι ο έλεγχος πρέπει να επεκταθεί στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Τροιζηνίας.
Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, τα πολιτικά κόμματα που διεκδικούν την εξουσία πρέπει να πάρουν θέση και οι υποψήφιοι τους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η σιωπή και η ανοχή είναι συνενοχή.
Σχολιάστε