“177 χρόνια Δήμος Μεθάνων”o Σάββας Αθανασίου

Προτάσεις για την ανάπτυξη της Χερσονήσου των Μεθάνων διατύπωσαν εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής στη συγκέντρωση που έγινε στο δημοτικό κτίριο του πρώην Δημαρχείου Μεθάνων, με θέμα: «177 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Μεθάνων. 28 Απριλίου 1834 – 28 Απριλίου 2011», με πρωτοβουλία του Δικτύου Πολιτών «ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία».

 

Το θέμα που κυριάρχησε στην σύσκεψη ήταν το σχέδιο για το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών και για το ζήτημα αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα:
Απόρριψη του σχεδίου που αφορά στην εγκατάσταση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στα Μέθανα, δεδομένου ότι προβλέπει:
– την επέκταση από 91 στρέμματα ιχθυοκλωβών που διαθέτουν σήμερα οι έξι εταιρείες που λειτουργούν σήμερα στην περιοχή σε 1.200 στρέμματα.
– την παραγωγή 2.210 τόνων ιχθύων. Να επισημανθεί ότι στον Πόρο θα επιτρέπεται η παραγωγή μόνο 560 τόνων και στη ξερονήσι Πάτροκλος 800 τόνων!
– την δημιουργία φορέα διαχείρισης ΠΟΑΥ, ο οποίος θα ενοικιάζει τον θαλάσσιο χώρο και θα έχει την αποκλειστική ευθύνη διαχείρισης του θαλάσσιου και του χερσαίου χώρου.
– επιτρέπει τις απαλλοτριώσεις στους χερσαίους χώρους.
– την απαγόρευση οποιασδήποτε οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης σε απόσταση 1.000 μέτρων από τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας.
– την αποδυνάμωση της Λουτρόπολης των Μεθάνων από τον τουριστικό της χαρακτήρα και αλλοιώνει την φυσιογνωμία της περιοχής, η οποία έχει κηρυχθεί ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
– τον περιορισμό της αλιευτικής δραστηριότητας στους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής, οι οποίοι ζουν αποκλειστικά από την αλιεία.
– την επέκταση ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων από την Λουτρόπολη μέχρι τον Ισθμό, από την Ψήφτα μέχρι την Αλμύρα και από το Βαθύ μέχρι τον Άγιο Νικόλαο Κουνουπίτσας, σύμφωνα με τα δύο προτεινόμενα σχέδια.
– την μετατροπή της Χερσονήσου σε βιομηχανική περιοχή με απρόβλεπτες για το μέλλον επιπτώσεις.
– την στέρηση από τους κατοίκους και των λουομένων σημαντικών παραλιών και απαγόρευση πρόσβασης στα δύο τρίτα των ακτών της Χερσονήσου.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την λήψη απόφασης σχετικά με το σχέδιο νόμου για το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών, προκειμένου να διατυπώσουμε την άποψη του Δήμου Τροιζηνίας στη διαβούλευση που διεξάγεται μέχρι τις 26 Μαΐου του 2011 και διαμηνύουμε προς κάθε υπεύθυνο ότι δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή της Χερσονήσου.
Επισημαίνεται ότι το Τοπικό Συμβούλιο Μεγαλοχωρίου, με εισήγηση του προέδρου του κ. Γιώργου Χατζίνα, πήρε ομόφωνη απόφαση ( με συμμετοχή της κυρίας Νικολίτσας Μπόγρη και του κ. Βαγγέλη Κοντογιάννη) και ζητεί την απόρριψη δημιουργίας ΠΟΑΥ στα Μέθανα.

Επίσης, οι ομιλητές έθεσαν τα εξής θέματα:

1. Να διερευνηθεί ποιες είναι οι προθέσεις της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων, για το Νησάκι, αν δηλαδή είναι μέσα στους σχεδιασμούς της για ενοικίαση και αποκατάσταση του εγκαταλελειμμένου κτιρίου, που η μη λειτουργία αποδόμησε τον τουρισμό στην περιοχή μας. Στην ΕΤΑ ανήκουν και τα αποδυτήρια που είναι πλέον εστία ρύπανσης.
2. Το Κέντρο Λουτροθεραπείας Αναπήρων Πολέμου ανήκει στο υπουργείο Άμυνας. Ο σχετικός διαγωνισμός για την κατασκευή ξενοδοχείου που έγινε πριν από δύο χρόνια απέβη άγονος. Ποιοι είναι οι σχεδιασμοί του υπουργείου Άμυνας για το κτίριο που δημιουργήθηκε από τον ξενοδόχο Ζαχαράτο και στη συνέχεια λειτούργησε για τις λουτροθεραπείες των αναπήρων Πολέμου. Σήμερα είναι κλειστό.
3. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Μεθάνων με τον Πειραιά έχει περιορισθεί και πλέον τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας δεν έχουμε πρωινό δρομολόγιο από τον Πειραιά προς τα Μέθανα. Ζητάμε καθημερινό δρομολόγιο στις 8:00 π.μ από τον Πειραιά και να υπάρχει δρομολόγιο κάθε Κυριακή, τουλάχιστον στις 20:00 μ.μ.
4. Να διερευνηθεί ποιο «ακίνητο Μεθάνων» θα πωληθεί από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, όπως εξήγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση για «τα 20ακίνητα – φιλέτα».
5. Η διάνοιξη, συντήρηση και αποκατάσταση των μονοπατιών της Χερσονήσου και αξιοποίηση του Ηφαιστείου της Καμμένης Χώρας. Ενίσχυση των εκδηλώσεων που γίνονται στον παραδοσιακό οικισμό.
6. Καθαρισμός των παραλιών ενόψει της τουριστικής περιόδου και καλλωπισμός των δένδρων της παραλίας.
7. Εξαμηνιαίος έλεγχος ποιότητας του πόσιμου νερού και εξεύρεση νέων γεωτρήσεων.
8. Διερεύνηση για την απρόσκοπτη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού και αν λειτουργεί με βάση την περιβαλλοντική μελέτη.
9. Διάνοιξη όλων των δρόμων του σχεδίου πόλεως της Λουτρόπολης, επέκταση οικισμών και διάνοιξη αγροτικών δρόμων.
10. Παρουσία ιατρών στα χωριά και στο Αγροτικό Ιατρείο Μεθάνων.
11. Η ασθένεια πιτυοκάμπη έχει πλήξει δεκάδες πεύκα με αποτέλεσμα να απειλούνται όλα τα δένδρα της Χερσονήσου. Απαιτείται άμεση παρέμβαση για την θεραπεία των πεύκων και την προστασία του δάσους της Καμμένης.
12. Ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού σε συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκκλησίας και κατοίκων της Χερσονήσου.
13. Να σταματήσει η ανεξέλεγκτη εναπόθεση στην παραλία του Αγίου Νικολάου μπαζών από εκσκαφές οικοδομών.
14. Επίσπευση των διαδικασιών από την Αρχαιολογική Υπηρεσία στις περιπτώσεις εκείνες που απαιτείται γνωμοδότηση της για την έκδοση οικοδομικών αδειών. Αξιοποίηση και σήμανση των αρχαιολογικών χώρων που έχουν ήδη απαλλοτριωθεί.
15. Έλεγχος για τη σωστή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της Δημοτικής Ενότητας Μεθάνων.
16. Εξαμηνιαίος έλεγχος των γεωτρήσεων για την καταλληλότητα του πόσιμου νερού.
17. Παρουσία ιατρών κυρίως στα χωριά της Χερσονήσου.
18. Εξυπηρέτηση κατοίκων των χωριών για την πληρωμή δημοτικών τελών σε τακτικές ημερομηνίες στα τοπικά καταστήματα των χωριών, επειδή σήμερα παρατηρείται μεγάλη ταλαιπωρία των ηλικιωμένων κατοίκων.
19. Καθορισμός ετήσιου εορτολογίου και εκδηλώσεων για την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή.
20. Φωτισμός του δρόμου Παλαιά Λουτρά – Άγιος Νικόλαος.
21. Τέλος, οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι των φορέων διατύπωσαν έντονη κριτική για την κατάργηση του Δήμου Μεθάνων και ζήτησαν να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την επανίδρυση του ιστορικού Δήμου, ενώ καταδίκασαν την παρουσία «τοποτηρητή» παρά την ύπαρξη αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Μεθάνων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος τόνισε τα εξής: « Η Ελλάδα ζει από τον τουρισμό, όπως και τα Μέθανα. Ως εκπρόσωπος σας, όσα θέματα μου θέσετε θα τα καταθέσω με τη μορφή ερωτήσεως στη Βουλή. Θα συνεργαστούμε για την ενημέρωση των κατοίκων για τα προγράμματα ανάπτυξης τα οποία θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών της Χερσονήσου».
Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σπυρίδων Σπυρίδων, δήλωσε ότι «ο Καλλικράτης δεν έλυσε τα προβλήματα της περιοχής μας. Ίσως, η δημιουργία ενός μεγαλύτερου δήμου με τη συμμετοχή του Πόρου να έδινε τη δυνατότητα αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των προβλημάτων. Η περικοπή πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση περιορίζει τις οικονομικές δυνατότητες των Δήμων. Υπάρχει ένα Αναπτυξιακό Σχέδιο για την Τροιζηνία, να βαδίσουμε πάνω σε αυτό και να το συμπληρώσουμε, ώστε να ενισχύσουμε την περιοχή μας».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Μπεντενιώτης απέστειλε στην εκδήλωση την παρακάτω επιστολή, η οποία διαβάστηκε στη σύσκεψη: «Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να παραστώ στην εκδήλωση που οργανώνετε το Σάββατο 30 Απριλίου. Λυπάμαι γιατί δε μπορώ να ανταποκριθώ, λόγω υποχρεώσεων που είχα αναλάβει πριν λάβω την πρόσκλησή σας. Με την ευκαιρία όμως, χαιρετίζοντας την εκδήλωσή σας, θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία και να ευχηθώ κάθε επιτυχία. Αλλά ακόμα να επισημάνω ότι, χρειάζεται με τη μεθοδικότητα αυτή να συμφωνήσουμε όλοι σε μία πλατιά συστράτευση για να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα ανάπτυξης της περιοχής μας. Μπορούμε ειλικρινά να επιτύχουμε, στη βάση και του πρόσφατου νομοθετικού πλαισίου ανάπτυξης, πολλά. Στη συνέχεια του παραλιακού δρόμου Επιδαύρου – Τροιζηνίας, μπορούμε να διασφαλίσουμε την προοπτική μιας άλλης νέας εποχής».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Καρύδης μας διαβεβαίωσε ότι «βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Χερσονήσου και δεσμεύεται ότι θα αναδείξει τα προβλήματα της περιοχής» και ότι δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση επειδή θα επισκεφθεί με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ την επαρχία.

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη, λάβαμε επίσης την εξής επιστολή: «Αγαπητέ συνάδελφε, Ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας για τη συμμετοχή μου στην εκδήλωση για τα 177 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Μεθάνων και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής. Προγραμματισμένη υποχρέωση δεν μου επιτρέπει να είμαι κοντά σας, αλλά σε κάθε περίπτωση θα βρίσκομαι δίπλα σας σε κάθε κίνηση και δράση που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της περιοχής και την ανάδειξη των πραγματικών δυνατοτήτων της. Θεωρώ ότι δράσεις όπως αυτή, ανεβάζουν το επίπεδο του διαλόγου και ενισχύουν την κοινή προσπάθεια ανατροπής της υφιστάμενης κατάστασης, έχοντας εδραία την άποψη ότι για να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο απαιτείται ενότητα δυνάμεων, συνέργειες και συνεργασίες χωρίς προαπαιτούμενα, αποκλεισμούς και προκαταλήψεις. Εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας».

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, που επισκέφθηκε και περιηγήθηκε τα Μέθανα την ημέρα της εκδήλωσης μας δήλωσε ότι «θα σταθεί στο πλευρό μας για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν».
Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πάνου κ. Δημήτρης Πάνου είπε: « Τα ιχθυοτροφεία μας έπιασαν στον ύπνο. Να μην δοθεί καμία νέα άδεια στην περιοχή μας και να μην δοθεί καμία παράταση στις υπάρχουσες άδειες».

Ο Σάββας Ν. Αθανασίου έκανε αναφορά στα 177 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Μεθάνων και ζήτησε τη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής, με φαντασία και εθελοντισμό, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που προκύπτουν και υπάρχουν. Τόνισε ότι ο διάλογος είναι αναγκαίος και πρέπει να γίνει εργαλείο ιδεών και απόψεων και να διαμορφώσουμε ένα εθελοντικό μηχανισμό για την υλοποίηση των προτάσεων. Η καθιέρωση της επιτροπής διαβούλευσης των Μεθάνων, θα λειτουργεί σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Θα διευρύνεται συνεχώς και συντονιστικό ρόλο θα έχει ο Αντώνης Παυλής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Γιώργος Μπαμπούσκος τόνισε ότι «Το μείζον θέμα είναι το συγκοινωνιακό. Δεν υπάρχει τακτική πλέον ακτοπλοϊκή σύνδεση από τον Πειραιά με τα Μέθανα. Ο Καλλικράτης λειτούργησε σε βάρος των Μεθάνων. Να αναπτυχθεί ο Θρησκευτικός Τουρισμός και να μην αφήσουμε να αναπτυχθούν οι ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή μας γιατί θα είναι καταστροφή».
Ο πρόεδρος του συλλόγου Αλιέων Μεθάνων κ. Γιάννης Βρατσάμης τόνισε ότι «την στιγμή που περιορίζουν την αλιεία, την ίδια ώρα μας γεμίζουν με ιχθυοτροφεία και μολύνουν τη θάλασσα. Με τον Καλλικράτη δεν κερδίσαμε τίποτα, αντίθετα χάσαμε τα πάντα. Να δρομολογηθούν πλοία για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και τουριστών».
Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μεθάνων ΝΗΡΗΙΣ κ. Γιάννης Γ. Σκούρτης είπε ότι «στο δίλημμα τουρισμός ή ιχθυοτροφεία, εμείς σαφώς και τασσόμαστε υπέρ του τουρισμού. Δεν θέλουμε η περιοχή μας να γίνει βιομηχανική».
Ο κ. Κώστας Πατουλιάς τόνισε ότι «Δεν πρέπει να έρθουν περισσότερα ιχθυοτροφεία στην περιοχή. Η νομοθεσία πάσχει, αφού δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα τα Κλιμάκια Ελέγχου. Υπάρχουν οι βραχονησίδες για την εγκατάσταση των ιχθυοτροφείων. Εμείς ζούμε από τον τουρισμό, αυτόν τον προσανατολισμό έχουμε και αυτόν θέλουμε να διατηρήσουμε».
Η κυρία Ρίτσα Δαρσινού επεσήμανε με έμφαση ότι «η μείωση της τουριστικής κίνησης είναι κάτω από το 50% και οι σοβαροί επενδυτές σκέπτονται να απεμπλακούν από τις επιχειρήσεις για να μην έχουν πλέον ζημιές. Η ανάπτυξη είναι μονόδρομος».
Η Κυρία Μαρία Δέδε τόνισε ότι «μέλημα μας είναι η ανάπτυξη της Τροιζηνίας και για αυτό όλοι πρέπει να συμβάλουμε με προτάσεις και ιδέες. Συμμετείχα στην συνεδρίαση του Δήμου Πόρου, παρότι δεν κληθήκαμε σαν δημοτική παράταξη. Απουσίαζε ο Δήμος Τροιζηνίας, αν και κλήθηκε από τον δήμαρχο Πόρου. Εμείς δεν ενημερωθήκαμε».
Ο κ. Νίκος Μπόγρης, επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να επεκταθούν τα ιχθυοτροφεία γιατί θα καταστραφεί κυρίως η περιοχή του Μεγαλοχωρίου. Η Αρχαιολογία δεν πρέπει να είναι τόσο αρνητική στην διάνοιξη αγροτικών δρόμων και να αναδείξουμε τις ομορφιές της Χερσονήσου. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε. Η ανεργία στους νέους έχει φθάσει σε υψηλά επίπεδα».
Η κυρία Γεωργία Ανδριανοπούλου τόνισε ότι «καθήκον μας είναι να αναδείξουμε τα προβλήματα και να δώσουμε λύση. Οι δρόμοι πρέπει να ανοίξουν. Η Αρχαιολογία δεν πρέπει να βάζει εμπόδια. Οι επαγγελματίες θα πρέπει να ενισχυθούν και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να αναπτύξουμε τα Μέθανα».
Ο κ. Γιάννης Οικονόμου, τόνισε ότι «εμείς αγαπάμε τον τόπο μας και βλέπουμε να γεμίζουμε ανεμογεννήτριες και ιχθυοτροφεία. Ο κόσμος δεν τα θέλει και δεν επιθυμεί να γίνουμε βιομηχανική περιοχή. Μας κατέταξαν στη Β1 περιοχή και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει και να αντιδράσουμε. Να μεθοδεύσουμε αντιδράσεις».
Ο κ. Σπύρος Παπαϊωάννου τόνισε ότι «αυτά που συμβαίνουν σήμερα, δυστυχώς τα είχα προβλέψει από το 1982, όμως πρέπει να αντιδράσουμε. Υπάρχουν σημαντικές επενδύσεις στον τουρισμό και δεν πρέπει να υπονομευθούν. Τα ιχθυοτροφεία είναι καταστροφή. Πρωτοστατώ για την ίδρυση Περιβαλλοντικού Συλλόγου».
Η κ. Αικατερίνη Τζαβέλλα τόνισε ότι «ο κόλπος της Επιδαύρου θα μολυνθεί με τα ιχθυοτροφεία και όλος ο Σαρωνικός. Για το λόγο αυτό πρέπει να αντιδράσουμε».
Ο κ. Χρήστος Λάκκος, τοπικός σύμβουλος του Τοπικού Συμβουλίου Μεθάνων είπε ότι « ο Καλλικράτης μας έθαψε τα Μέθανα, παραμένω πρωτοπόρος στον αγώνα να δημιουργηθεί και πάλι ο Δήμος Μεθάνων».
Ο κ. Σταμάτης Οικονόμου είπε ότι «η Αρχαιολογία μας δημιουργεί τεράστια προβλήματα, τόσο στους επιχειρηματίες, όσο και στους κατοίκους για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Είμαστε όλοι απογοητευμένοι και το δείχνουμε σε κάθε ευκαιρία».
Ο κ. Τάκης Βλαχοκυριάκος υπογράμμισε ότι «πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Γαλατά και να αναδείξουμε τα προβλήματα της επαρχίας Τροιζηνίας».
Ο κ. Ζήσης Ντόβας τόνισε ότι «η απογοήτευση του κόσμου είναι εμφανής και για αυτό φταίνε οι πολιτικοί. Εμείς αγαπάμε την περιοχή μας και πρέπει να κάνουμε κάτι, τα προβλήματα είναι πολλά και απαιτούνται λύσεις».
Ο κ. Γιώργος Ασημακόπουλος τόνισε ότι «όλοι έχουμε ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα Μέθανα. Βλέπουμε διάφορα στραβά και δεν αντιδράμε. Δεν πρέπει να αφήνουμε να ρίχνουν μπάζα στην παραλία του Αγίου Νικολάου. Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να συμμετέχουμε όλοι στην προσπάθεια για καθαρά Μέθανα. Να προστατέψουμε τον υδροφόρο ορίζοντα, να περιποιηθούμε τα σπίτια μας και να τα βάψουμε ομοιόμορφα. Καίνε τα σκουπίδια στη χωματερή. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Είμαι αντίθετος στην ιχθυοκαλλιέργειες. Να αντιδράσουμε γιατί έχουμε γίνει Κρανίου Τόπος».
Ο κ. Ανδρέας Τζινιέρης επεσήμανε ότι «η συγκρότηση της επιτροπής θα βοηθήσει την ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά δεν πρέπει να έχει περιορισμένη εμβέλεια και να μην έχει κομματικό χαρακτήρα. Να προβάλουμε και να λύσουμε τα προβλήματα. Συνεχώς να μαχόμαστε για αυτά. Να γίνει διάλογος, να αναδείξουμε τα προβλήματα και να κοιτάξουμε το μέλλον».
Ο κ. Χρήστος Αθανασίου, γραμματέας του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων τόνισε ότι «η οικογένεια μου προτίθεται να επενδύσει σε ένα επιβατηγό πλοίο για την εξυπηρέτηση της περιοχής και να συζητήσουμε μια τέτοια προοπτική για να καλύψουμε τα κενά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Μεθάνων».
Η Κυρία Χριστή Κασιμάτη επεσήμανε ότι «πλέον δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανένα και για αυτό πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας με δικές μας πρωτοβουλίες».

Ζητάμε την παρέμβαση σας για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν και να μας ενημερώσετε για τυχόν ενέργειες και πρωτοβουλίες για τα εκκρεμή θέματα και τα προβλήματα της περιοχής μας.

Πηγή: pireastime.gr
Σχολιάστε