100 χρόνια κατάστημα Παύλου: Εορταστική εκδήλωση το Σάββατο 21 ΣεπτεμβρίουΠέρασαν 100 χρόνια από τότε που ο Νικόλαος Παύλου άνοιξε το πρώτο μαγαζί με χρώματα, ξυλεία και σιδηρικά στην πλατεία Καραμάνου, στον Πόρο. Το μαγαζί πέρασε στα χέρια του γιου του και αργότερα χωρίστηκε ανά είδος και συνέχισαν την παράδοση τα εγγόνια του.

Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, στις 7:30 το απόγευμα στην πλατεία Καραμάνου, το κατάστημα Παύλου γιορτάζει τα 100στα “γενέθλια” του.

Το κατάστημα που με συνέπεια συμμετείχε στην οικιστική, εμπορική και κατ’ επέκταση οικονομική ανάπτυξη του Πόρου, προσκαλεί τους ποριώτες όλων των ηλικιών για να τους φέρει σε επαφή με πτυχές του παρελθόντος. Με συγκινητικές και νοσταλγικές στιγμές της ιστορίας των εμπόρων και των βιοτεχνών του νησιού, που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του Πόρου στον 20ο αιώνα.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Καιτη Κουνελη says:

    Θερμα συγχαρητηρια για την πρωτοβουλια και καλη επιτυχια στην εκδηλωση – Η φωτογραφια ειναι καταπληκτικη. Εννοειται οτι θα ηθελα πολυ να παρευρεθω και θα ημουν παρουσα αν ημουν πιο κοντα. Τα παιδια σας και τα εγγονια σας να φθασουν σε αλλα 100
    Απο το Παρισι, η φιλη και πολυ παλια ασκελιωτισσα
    Καιτη Κουνελη

  2. Σταθερή αξία. Αδελφοί, σύζυγοι και τα παιδιά τους, πάντα πρόθυμοι και ευγενείς. Ευτύχησα να γνωρίσω τον Μιχάλη Παύλου και όταν έρχομαι στο νησί και περνώ από την πλατεία ξεχνώ ότι έφυγε για το αιώνιο ταξίδι και νομίζω πως θα τον ξαναδώ εκεί, έξω από το μαγαζί στην καθημερινή του …επιθεώρηση. Άξιοι γονείς, άξια παιδιά, κάπως έτσι εννοώ τους άρχοντες.

Σχολιάστε