Υπόμνημα Δημάρχων για το “Ελευθέριος Βενιζέλος”Υπόμνημα για το ζήτημα του Αεροδρομίου απέστειλαν στον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη οι Δήμαρχοι των νησιών του Αργοσαρωνικού (Αίγινας, Αγκιστρίου, Ύδρας, Σπετσών, Πόρου) και των Δήμων Ερμιονίδας, Επιδαύρου, Τροιζηνίας και Μεθάνων, με το οποίο παρουσιάζουν την τουριστική ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η ευρύτερη περιοχή συμπεριλαμβανομένης της Αττικοβοιωτίας.
Στο υπόμνημα τονίζεται ότι η ύφεση οφείλεται αποκλειστικά στους υψηλούς δασμούς και φόρους που επιβάλλει ο Εθνικός Αερολιμένας Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», γεγονός που καθιστά απαγορευτική την προσέγγιση των πτήσεων χαμηλού κόστους σε αυτό.
Οι Δήμαρχοι ζητούν την παρέμβαση του κ. υφυπουργού για την άμεση επίλυση του προβλήματος των αερομεταφορών προκειμένου να εξέλθει η ευρύτερη περιοχή από την ύφεση στην οποία έχει περιέλθει εδώ και μία δεκαετία.
Διαβάστε το υπόμνημα
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Είναι μια πολύ σωστή πρωτοβουλία των Δημάρχων του Αργοσαρωνικού που έρχεται να προστεθεί στις επίσης σημαντικές προσπάθειες τοπικών παραγόντων και Φορέων για το ίδιο θέμα. Πριν λίγες ημέρες μάλιστα,το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έλαβε απόφαση για την άσκηση πολιτικών πιέσεων στην Κυβέρνηση ώστε να μειωθούν τα τέλη του Ελ. Βενιζέλος κατά 40% ώστε να γίνει πιο ελκυστικός προορισμός για πτήσεις τσάρτερ. Η απόφαση ελήφθη έπειτα απο συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Κατσικάρη και του Π.Σ κ. Σπύρου Σπυρίδωνα. Ανάλογες κινήσεις είχαν γίνει ήδη από τις αρχές του χρόνου απο την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Πόρου, με επιστολές σε Υπουργούς, Βουλευτές και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, έπειτα απο σχετικές εισηγήσεις των μελών της κ.Μπάμπη Τσούκα και Στάθη Αλεξόπουλου οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο θέμα της αεροπορικής σύνδεσης των νησιών του Αργοσαρωνικού με το Εξωτερικό.

Σχολιάστε