Το Σάββατο 8 Ιουνίου τα εγκαίνια της διπλής έκθεσης του Γ. Ψυχοπαίδη στον ΠόροΓια μία ακόμη χρονιά ξεκινά η θερινή περίοδος της γκαλερί CITRONNE το Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019 με τη θεματική ”Ίχνη στο Χρόνο” και 2 ατομικές εκθέσεις του διάσημου εικαστικού Γιάννη Ψυχοπαίδη: Μία έκθεση ως συνέχεια της επιτυχημένης ετήσιας συνεργασίας της με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου με θέμα “Το Αλφάβητο-Αρχαϊκό Παλίμψηστο”, και μία ακόμη ταυτόχρονα στην γκαλερί με θέμα ”Λεμονοδάσος – Ημερολόγια ενός καλοκαιριού”.
Σημειώνεται πως η έκθεση στο Μουσείο γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον εορτασμό της Ημέρας των Μουσείων.
Εγκαίνια το Σάββατο, 8-6-19, ώρα 7 μ.μ. στο Μουσείο και 8:30 μ.μ. στη γκαλερί.
Και λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη που έχει και στο παρελθόν παρουσιάσει εκθέσεις του στην Ποριώτικη γκαλερί:
Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε χαρακτική με υποτροφία στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1963-1968), με μεταπτυχιακές σπουδές στη ζωγραφική (1970-1976) στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου και υποτροφία από την Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD). Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Γερμανία προσκεκλημένος του Καλλιτεχνικού Προγράμματος της πόλης του Δ. Βερολίνου. Το 1994 εξελέγη τακτικός καθηγητής στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας. Κατά την δεκαετία του 1960 υπήρξε μέλος της Καλλιτεχνικής Ομάδας Α΄ στην Αθήνα και της εικαστικής ομάδας του περιοδικού “Επιθεώρηση Τέχνης”. Ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος της ομάδας των “Νέων Ελλήνων Ρεαλιστών” (1971-1973) και του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών (1974-1976). Από το 1966 παρουσιάζει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία.
Η έκθεση στο Μουσείο θα διαρκέσει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2019 και θα είναι ανοικτή καθημερινά 08:30 – 16:00, κάθε Τρίτη κλειστά.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Παναγιώτης Γ. Ανδρέου says:

    Καλημέρα.

    Ευχές για μια πετυχημένη και αποδοτική νέα προσπάθεια. Παράδοση, πλέον, η παρέμβαση και η δράση της Γκαλερί στα πολιτιστικά πράγματα του Πόρου, τόσο αναγκαία και θετικά για τον Πόρο και τους ανθρώπους του.

    Αν επιτρέπετε, μια σκέψη/πρόταση. Σε κάποια διαστήματα, κατά την κρίση των υπευθύνων του χώρου, να γίνονται παρουσιάσεις έργων (εικαστικών, λογοτεχνικών κλπ) Ποριωτών δημιουργών.

    Ευχαριστώντας για τη φιλοξενία της καταχώρησης του σχολίου με, παράλληλη, έκφραση ευχών και συγχαρητηρίων για το έργο της Γκαλερί.

Σχολιάστε