Το κείμενο της συμφωνίας με την ΠΓΔΜΗ συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ, παραμένει ως  κεντρικό θέμα της επικαιρότητας. Διαβάστε τη συμφωνία στο ακόλουθο αρχείο:

Το κείμενο των 20 σελίδων
Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Μόνο απλή παράθεση της 20σέλιδης συμφωνίας; Άποψη δεν έχει η ανάρτηση αυτή; Αν μή τι άλλο για να έχουμε κι εμείς κάπου να πιαστούμε για να εκφράσουμε την αφόρητη-αλλά αγνή- θλίψη μας.
  Αυτό άραγε μήπως λέγεται και “στρίβειν δια του αρραβώνος”; Λέμε τώρα, εμείς που τα λέμε όλα, ανυπόκριτα και πάντα καλοπροαίρετα και με πολλή αγάπη, ανεξάντλητη. Εμείς που για αυτή μας την αγάπη έχουμε χάσει φιλίες- ευτυχώς όχι πραγματικούς φίλους.
  (Ειδικά από κάποιους ανθρώπους με ένδοξη ιστορία και τεράστια -τεράστια- τεράστια- παράδοση).
  ΑΑ

 2. Μπάμπης Κανατσίδης says:

  Αυτό ακριβώς αγαπητέ Αρι. Απλή παράθεση του κειμένου της συμφωνίας. Χωρίς άποψη, χωρίς ερμηνείες.
  Εντελώς συνειδητά.
  Υπάρχει πληθώρα απόψεων για το θέμα.
  Συνειδητά λοιπόν, μόνο ενημέρωση, γιατί κατά την άποψη μας (κι ας την εκφράζουμε με σχόλιο στην παρούσα ανάρτηση), πάσχουμε από ανεπηρέαστη ενημέρωση…

 3. Eίναι όπως το λέει ο Στάθης:

  Πύρρειος νίκη, υπάρχει. Πύρρειος Λύση, όμως;

  Αν έχουμε υπογράψει συμβόλαιο με τον Θεό […] ότι τις επόμενες δεκαετίες θα επικρατεί στα Βαλκάνια η Ουράνια Γαλήνη […]τότε ναι, η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ είναι μια Πύρρειος Λύση.

 4. Τάσος Γκούμας says:

  Μια ήπια συζήτηση για κάθε θέμα είναι ωφέλιμη.
  Έτσι λοιπόν ήπια θα παρατηρούσα ότι αμέσως μια μέρα μετά τη συμφωνία το BBC και το CNN άλλαξαν τον παγκόσμιο χάρτη τους και από σκέτο MACEDONIA που ονόμαζαν τα Σκόπια τα ονόμασαν NORTH MACEDONIA. Και για πρώτη φορά ονόμασαν τη δική μας Μακεδονία MACEDONIA ενώ ως τότε δεν την ονόμαζαν καθόλου. Το ίδιο θα ακολουθήσουν και 149 χώρες. Αυτό δεν μου γεννά καμμιά θλίψη.
  Και το ότι ο Ιβάνωφ την επομένη της υπογραφής επισκέφτηκε τον Ερντογάν όπου εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την συμφωνία όπως και ο Πούτιν πήρε θέση κατά της επέκτασης του Ν.Α.Τ.Ο. στην περιοχή είναι θέμα για προβληματισμό.

Σχολιάστε