Σ. Σπυρίδων: Καλά τα νέα για τα νησιά του Αργοσαρωνικού την Τροιζηνία και τα ΚύθηραspiridonΣτο νέο Αναπτυξιακό νόμο όπως τελικά διαμορφώθηκε, η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής κ. Σπύρου Σπυρίδωνα, να επανέλθει η ευεργετική για την περιοχή διάταξη, διασφαλίζοντας επιδοτήσεις μέσω του αναπτυξιακού νόμου που φθάνουν το 40% της επένδυσης, όταν οι αντίστοιχες της ηπειρωτικής Αττικής προσδιορίζεται σε 25%.

Η επίμαχη διάταξη διαμορφώθηκε τελικά ως εξής:

«Στα επενδυτικά σχέδια που πραγματοποιούνται στα νησιά και στις περιφερειακές ενότητες νήσων που ανήκουν διοικητικά στις Περιφέρειες της Ηπειρωτικής Ελλάδας παρέχονται τα ανώτατα ποσοστά του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, κατά μέγεθος επιχείρησης.»

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας δεν συμβάλλει μόνο στην δημιουργία προϋποθέσεων που θα προκαλέσουν επενδύσεις, αλλά κυρίως σηματοδοτεί τη σταδιακή υλοποίηση του πάγιου αιτήματος της νησιωτικής περιοχής του Αργοσαρωνικού και Κυθήρων, που απαιτεί να αναγνωριστούν οι διαφορετικές ανάγκες της από εκείνες του Λεκανοπέδιου, τόνισε ο κ. Σπυρίδων.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Όταν λέμε επιδοτήσεις και αναπτυξιακός νόμος και πρόσκληση επενδυτών, πώς το εννοούμε; Πόσο πρέπει να καταστρέψουμε τον τόπο μας για να μπούμε στο πρόγραμμα; Αν είναι σαν την τσιμεντοποίηση του Λεμονοδάσους, από κάποιους που δεν άνοιξαν το λεξικό να δουν τι σημαίνει η λέξη “δάσος”, αν είναι να κόψουμε δέντρα από τις πλατείες για να αλλάξουμε τα πλακόστρωτα, γιατί τα προηγούμενα είχαν “λάθος χρώμα”, αν είναι να γεμίσουμε με πανιά και κατάρτια το κανάλι, και να κόψουμε την θέα στους ανθρώπους (ντόπιους και τουρίστες) από το κανάλι, αν είναι να μην μπορούμε να περπατήσουμε στην παραλία χωρίς να σκονταύτουμε σε σχοινιά και λάστιχα….
    Όχι δεν θέλουμε τέτοια ανάπτυξη. Την είδαμε τόσα χρόνια… τι καταλάβαμε; Πότε ήταν η τελευταία φορά που πρώτα αποφασίσαμε τι χρειάζεται ο τόπος και μετά ψάξαμε για επιδότηση; Πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε κάτι μεγάλο στον τόπο που κοστίζει λίγο σε χρήματα επιδοτήσεων; Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάτι που έγινε στον τόπο, το μόνο που χρειαζόταν ήταν η προσωπική και ΟΧΙ χρηματική συνδρομή των ντόπιων και μόνο;

    Εύχομαι ότι πάει να γίνει στο Λεμονοδάσος να πετύχει και την αφύπνηση του κόσμου για τον τόπο και να λειτουργήσει πιλοτικά για αντίστοιχες κινήσεις για τον υπόλοιπο τόπο.

Σχολιάστε