Σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Π.Ε. ΝήσωνsunantΟ τουρισμός, το γιώτινγκ και η κρουαζιέρα, αποτελούν την «βαριά βιομηχανία» των νησιών του Αργοσαρωνικού. Αυτό τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, μιλώντας σε διευρυμένη σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, αποτελούν βασικούς στόχους της Π.Ε. Νήσων. Βέβαια δεν μπορεί να υπάρξει τουρισμός χωρίς υπηρεσίες Υγείας. Στην εν λόγω σύσκεψη, συμμετείχαν η κ. Δημοπούλου E. – Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος τουρισμού, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αγγελόπουλος Θ., ο Πρόεδρος των ενοικιαζόμενων σκαφών αναψυχής κ. Στελλιάτος Α, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της INSULLEUR κ. Μπενέτος Γ. και εκπρόσωποι των νησιωτικών δήμων και της Τροιζηνίας.

Στην σύσκεψη παρουσιάστηκαν η στρατηγική της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος καθώς επίσης και οι προτάσεις όλων των νησιωτικών δήμων και της Τροιζηνίας προς αυτή την κατεύθυνση. Σημειώθηκε βεβαίως ότι δε πρέπει να αναπτύσσεται ο τουρισμός σε βάρος του άλλου πυλώνα της οικονομίας των νησιών, της αγροτικής παραγωγής, η οποία θα πρέπει εξίσου να προσεχθεί, έτσι ώστε να συμβάλλει στην κάλυψη των διατροφικών απαιτήσεων ιδιαίτερα κατά την περίοδο αιχμής, που είναι οι θερινοί μήνες.

Όλοι οι παριστάμενοι εκπρόσωποι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για αυτή την πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη.

Ο κ. Χατζηπέρος κλείνοντας την τόσο σημαντική αυτή σύσκεψη, τόνισε ότι τα έργα των υποδομών για την τουριστική ανάπτυξη είναι ιεραρχημένα και δρομολογημένα και υποσχέθηκε στην Επιτροπή «εντατική τουριστική γυμναστική».

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ιωάννης Γκούμας says:

    Καλό θα ήταν να υπάρξει ενημέρωση δυνατοτήτων για νέους αγρότες καθώς και για όσους από τους παλιότερους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με σύγχρονες μορφές καλλιέργειας. Επίσης αυτό που λείπει από τις αγροτικές επιχειρήσεις είναι η πρόσβαση στη φτηνή αγροτική γη. Θα πρέπει με κρατικό σχεδιασμό και συνεργασία να μεταφερθούν τα δικαιώματα δόμησης που έχουν δημιουργηθεί διάσπαρτα σε όλη την ελληνική ύπαιθρο σε οργανωμένες συστάδες νέων οικισμών ή επεκτάσεις υφιστάμενων.
    Το να απαιτούμε από τον αγρότη επιχειρηματία να πρέπει να αγοράσει οικοδομήσιμη γη, για να την χρησιμοποιήσει για καλλιέργεια και να έχουμε και την απαίτηση να μπορεί να ανταπεξέλθει δεν έχει λογική βάση.

    Για να γίνει αυτή η αλλαγή δίκαια, όμως και να μην δημιουργηθούν ανισότητες, πρέπει να γίνει χρήση του περιουσιολογίου που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση, ώστε μετά την αλλαγή, ο κάθε πολίτης να συνεχίσει να έχει τα ίδια δικαιώματα σε δόμηση και εκτάσεις γης.

    Το οικονομικό όφελος για την Ελλάδα από κάτι τέτοιο είναι τεράστιο, καθώς θα περιοριστούν οι απαιτήσεις σε νέα δίκτυα (δρόμων, ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, εξυπηρετήσεων, υπηρεσιών) κατακόρυφα. Επίσης είναι πιθανό να δημιουργηθεί ένα κλίμα μετακίνησης του κόσμου της υπαίθρου σε οργανωμένο δομημένο περιβάλλονώνοντας τα κόστη μετακινήσεων και συντήρησης και των υφιστάμενων δικτύων, μειώνοντας δραστικά τα μήκη τους.

Σχολιάστε