Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας με θέμα τα ιπτάμεναΟι επαναλαμβανόμενες βλάβες που προκαλούνται στα ιπτάμενα που εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή του Σαρωνικού, έχουν προβληματίσει τους δημάρχους των νησιών, έτσι έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ο Υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλή, ύστερα από την επιστολή που συνυπέγραψαν και τού απέστειλαν οι Δήμαρχοι Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας – Μεθάνων και Ύδρας την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.

Στη σύσκεψη, συζητήθηκε το θέμα των επαναλαμβανόμενων βλαβών των υδροπτερύγων και τονίστηκε η ανάγκη διατήρησης των Catamaran καθ΄όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Οι Δήμαρχοι Σπετσών και Ύδρας έθεσαν επίσης το αίτημα δρομολόγησης συμβατικού πλοίου προς τα νησιά τους, ενώ ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων, το αίτημα δρομολόγησης ταχύπλοου προς τα Μέθανα.

Ο εκπρόσωπος της HSW κ. Τσάγκαρης δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο παραμονής στην γραμμή Πειραιά, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι πλοίου τύπου καταμαράν και μετά την 17η Δεκεμβρίου.

saronicmagazine.com
Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Παναγιωτης Γκλαβας says:

  Γνωρίζετε κ.κ.αρμόδιοι [sic],υπευθυνοι [υπάρχετε μήπως;] και λοιποί οτι το δρομολόγιο με F/D,Πόρος-Αίγινα με επιστροφή στοιχίζει 70-80 ευρώ,όσο δηλαδή στοιχιζει αεροπορικώς η μετάβαση και επιστροφή στο Λονδίνο; Γνωρίζετε κύριοι και κυρίως οι λεγόμενοι και αρμόδιοι Υπουργός, Περιφερειαρχης και Λιμεναρχεία ότι τις περισσότερες φορές τα F/D διαπλέουν χωρίς να ελλιμενισθούν {γιατί άραγε;] έμπροσθεν του λιμένος Αίγινας;Θεωρείται αυτό μήπως παράβαση και αν ναι πότε και πόσες βεβαιώθηκαν;Γνωρίζετε εν ολιγοις κ.κ. την λέξη ΝΤΡΟΠΗ;Σας υπόσχομαι πάντως ότι θα επανέλθω δια παντός Νομίμου μέσου,Ευχαριστώ.

 2. Μήπως πρόκειται για ιπτάμενα που θα έπρεπε να είχαν ήδη αποσυρθεί και εξακολουθούν να πλέουν με …τροπολογίες;

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=750746
  :
  Μέσω τροπολογίας συνεχίζουν τα δρομολόγια «ιπτάμενων δελφινιών» προς νησιά του Αργοσαρωνικού λόγω «ηλικίας»

 3. ΑΡΙΣ ΠΑΝ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Κάποτε ήταν μεγάλο αξίωμα να γίνεις Υπουργός. Σήμερα είναι απαξίωμα. Αλλά δεν τους νοιάζει. Ούτε αναρωτιούνται αν αξίζουν γι αυτό το υψηλό πόστο. Αρκει να πέφτει ο μιστός.
  Αλλά, καλά αυτοί! Οι άλλοι που πάνε και βγάζουν και φωτογραφίες;
  Καλά να πάθουν.
  ΑΝΤΑΝΗΣ

 4. Ναι, κάποτε στο Τέξας, όπως λέγεται για ό,τι νοσταλγούμε.
  Όμως οι καιροί αλλάζουν, αλλά οι άνθρωποι όχι. Παραμένουν ίδιοι με τα προτερήματα και τα ελαττώματά τους. Κι επειδή την πολιτική την ασκούν άνθρωποι, αν το υπουργιλίκι είναι απαξίωμα, δεν έγινε απαξίωμα ξαφνικά. Φρόντισαν επιμελώς γι αυτό οι υπουργοί που κάθονταν σε κυβερνητικές καρέκλες επί δεκαετίες.

 5. ΑΡΙΣ ΠΑΝ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Σύμφωνοι 100%. Γι αυτό κι εμείς φροντίσαμε ώστε να κάτσουν στις καρέκλες νέοι. Και για να γίνει αυτό, έγινε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ: Τους ψηφίσαμε 4 φορές μέσα σε ένα έτος. Και έτσι ήδη συμπληρώνουν μια τριετία. Νέοι και ωραίοι και αγνοί. Και το απαξίωμα ξαναέγινε αξίωμα.

 6. Ε, τότε την επόμενη φορά να ψηφίσουμε για να ξαναπιάσουν τις καρέκλες παλιοί και …άφθαρτοι κληρονόμοι από κρατικοδίαιτα σόγια που επιδίδονται με λαμπρή αναισθησία στο κούνημα του δάχτυλου προς τους νέους σωτήρες, αντί να το κουνάνε στα μούτρα τους μπροστά στον καθρέφτη τους.

Σχολιάστε