Συμμετείχε ή όχι η Περιφέρεια Αττικής στην τουριστική έκθεση της Μόσχας;athensattica_grΔιαβάζουμε πως στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ρωσίας ΜΙΤΤ 2013, η οποία έγινε στη Μόσχα από 20 έως 23 Μαρτίου 2013 και περιλαμβάνεται στις πέντε κορυφαίες του κόσμου, συμμετείχαν οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων.
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν πληροφορίες για συμμετοχή, στην έκθεση της Μόσχας, της Περιφέρειας Αττικής. Να θυμίσουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής προσφάτως παρουσίασε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, προϋπολογισμού 8.5 εκατομμυρίων ευρώ! Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την προβολή της Περιφέρειας σε διεθνές επίπεδο, «ως εξαιρετικού τουριστικού brand» και την ανάδειξη των θετικών στοιχείων των περιοχών που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής (π.χ. Αθήνα, νησιά Αργοσαρωνικού, Πειραιάς κλπ). Δεν θα έπρεπε να θεωρείται επιβεβλημένη η συμμετοχή της Π.Α. σε εκθέσεις στις νέες μεγάλες αγορές, όπως αυτή της Ρωσίας;
Τη συμμετοχή της περιοχής στη συγκεκριμένη έκθεση, είχε προτείνει με επιστολή του προς τους φορείς των νησιών του Αργοσαρωνικού από τον Ιανουάριο, ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πόρου Δημήτρης Συξέρης.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην έκθεση με δικό της περίπτερο και εκπροσωπήθηκε από δημοτικούς παράγοντες και παραγωγικούς φορείς από όλα σχεδόν τα νησιά του Ιονίου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιου Λιάσκου, καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ, Πάνου Λειβαδά, στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου, προβλέπεται αύξηση πάνω από 20%, όπως εμφανίζουν οι κρατήσεις από τη ρωσική αγορά τη φετινή περίοδο για τον ελληνικό προορισμό.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Μόσχας με ενιαίο εκθεσιακό χώρο για όλες τις περιφερειακές ενότητες, ο οποίος προσέλκυσε το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού επισκεπτών, όχι μόνο Ρώσων επιχειρηματιών του τουρισμού, αλλά μιας ευρύτερης ομάδας κοινού.
Αποτιμώντας την συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ΜΙΤΤ 2013, ο Περιφερειάρχης Π.Κ.Μ. κ. Τζιτζικώστας τόνισε: « Τα μηνύματα από την τουριστική αγορά της Ρωσίας, αναφορικά με την προσέλευση τουριστών κατά τη φετινή τουριστική περίοδο στην Κεντρική Μακεδονία, προδιαγράφονται ως ιδιαίτερα θετικά, καθώς ο ρυθμός των κρατήσεων έχει σταθεροποιηθεί και παρουσιάζει αυξητική τάση. Σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουμε μετά και την έκθεση τουρισμού της Μόσχας, περιμένουμε περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες από τη Ρωσία στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας για τη φετινή τουριστική περίοδο. Σε ότι μας αφορά θα συνεχίσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να προβάλλουμε με στοχευμένες δράσεις την Κεντρική Μακεδονία στην αγορά της Ρωσίας, με σκοπό ο αριθμός των αφίξεων να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, από τους τουρίστες που κλείνουν τις διακοπές τους την τελευταία στιγμή».
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Μπάμπης Τσούκας says:

  Κοιμήσου και παρήγγειλα στην πόλη τα προικιά σου.
  Αγαπητέ συνονόματε με ερωτήσεις και προτάσεις και ευχολόγια δεν κάνουμε τίποτα απολύτως δυστυχώς.Καλά όλα αυτά αλλά ότι αρχίζει πρέπει να συνεχίζετε και να τελειώνει.Εδώ λοιπόν ακριβώς έχουμε πρόβλημα σοβαρό. Ολοι κάνουν προτάσεις και ευχές και δίνουν συμβουλές. Την υλοποίηση αυτών ποιός θα την κάνει όμως? Το να λέμε εκ των υστέρων εγώ τα έλεγα η τα είχα πει λύνει κανένα πρόβλημα?
  Θα πρέπει να αναρωτηθούμε λοιπόν γιατί όλα αυτά δεν υλοποιούνται η δεν προχωράνε και μόλις βρούμε την απάντηση νομίζω θα έχουμε βρει τον δρόμο μας και το μόνο που θα μένει θα είναι να τον προχωρήσουμε.

 2. Η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση που ζήτησα σαν Πρόεδρος της Ε.Τ.Α.Π Πόρου,δεν είχε προγραμματίσει καμία συμμετοχή σε Διεθνές Εκθέσεις για το 2013, ενώ δεν απέκλεισε συμμετοχή για το 2014.

  Ήδη πριν από αυτή την ενημέρωση και με δεδομένη την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους του Αργοσαρωνικού – όπως αναφέρει πολύ σωστά ο κ. Μ.Κανατσίδης – απέστειλα σε όλους τους Φορείς της περιοχής δύο φορές (Δεκέμβριο και Ιανουάριο) επιστολή για κοινή δράση και συμμετοχή του Αργοσαρωνικού μεταξύ άλλων σε μια σειρά από Διεθνείς Εκθέσεις.

  Στα πλαίσια αυτής της επικοινωνίας μεταξύ των Επαγγελματικών Φορέων του Αργοσαρωνικού, δημιουργήθηκε πριν λίγες ημέρες μια 9-μελής Συντονιστική Επιτροπή Αργοσαρωνικού με σκοπό την προετοιμασία των δράσεων για την κοινή προβολή όλων των περιοχών του Αργοσαρωνικού.
  Στην Ομάδα αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι Φορέων από όλα τα μέρη:

  1. Νίκος Γιαννούλης / Επαγγελματική Ένωση Αίγινας
  2. Μιχάλης Παπαδόπουλος / Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Αίγινας
  3. Μιχάλης Πάνου / Επαγγελματική Ένωση Αγκιστρίου
  4. Δημήτρης Συξέρης / Εμπορικός-Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου
  5. Ιάσωνας Ορλάνδος / Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών
  6. Ευγενία Σοφιανού / Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας
  7. Μαίρη Κασιμάτη / Ένωση Ξενοδόχων Μεθάνων
  8. Μπάμπης Τσούκας / Ομοσπονδία Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων Αργοσαρωνικού
  9. Σταύρος Καλαμάκης / Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας-Αττικής-Αργοσαρωνικού

  Η Επιτροπή προγραμματίζει μια σειρά συναντήσεων με τους Τομεάρχες Τουρισμού όλων των Κομμάτων και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Εφραίμ. Επίσης έχει ήδη βάλει στο αρχικό της πλάνο την κοινή συμμετοχή σε μια σειρά Διεθνών Εκθέσεων,με ή χωρίς βοήθεια από Δήμους-Περιφέρεια, με πρώτο σταθμό τη μεγαλύτερη Έκθεση στην Ευρώπη την WTM 2013 το Νοέμβριο στο Λονδίνο. Περισσότερες λεπτομέρειες στην πορεία…

  Δημήτρης Συξέρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου
  Πρόεδρος Ε.Τ.Α.Π Δ.Σ Πόρου
  Γενικός Γραμματέας Ε.Ε.Σ.Π

Σχολιάστε