Στο Υπουργείο Υγείας οι Δήμαρχοι Τροιζηνίας – Μεθάνων και ΣπετσώνΤην Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων κ. Σπύρος  Πολλάλης και ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης,  μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Α΄ Πειραιά  και Νήσων, κ. Κώστα Κατσαφάδου,  συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, συζητήθηκαν τα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Γαλατά,  καθώς και το Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών, τα οποία οφείλονται κυρίως στην ελλιπή στελέχωσή τους σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι, το Κέντρο Υγείας Γαλατά καλύπτει τις ανάγκες μιας μεγάλης σε έκταση και πληθυσμό περιοχής,  σε επίπεδο παροχής  ιατρικών υπηρεσιών. Παράλληλα εξυπηρετεί, με τα ασθενοφόρα που διαθέτει, τη διακομιδή ασθενών προς νοσοκομεία της Αργολίδας και της Κορινθίας,  για  όλο το Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, το Δήμο του Πόρου καθώς και το Δήμο της Ύδρας. Κατά τη θερινή περίοδο οι ανάγκες που δημιουργούνται, είναι ιδιαίτερα αυξημένες,  αφού  πρόκειται  για  τουριστικές  περιοχές.

Δυστυχώς το Κέντρο Υγείας Γαλατά κινδυνεύει, για πρώτη φορά, να κλείσει, για κάποιες μέρες, γιατί δεν επαρκούν οι γιατροί,  για την κάλυψη των  εφημεριών. Για να μη συμβεί κάτι τέτοιο, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων, κ. Σπύρος Πολλάλης, ζήτησε την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου, δεδομένου ότι, η εξέλιξη αυτή, μπορεί να έχει δυσμενείς, ιδιαίτερα επικίνδυνες επιπτώσεις, στην υγεία  των πολιτών.

Από την πλευρά του, Δήμαρχος Σπετσών αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Στον Υπουργό πάτε ρε παιδιά (Τρόπος του λέγειν “παιδιά”)
  Δεν θα έπρεπε να βάλετε μια γραβατούλα; Ο Υπουργός έτσι σας υποδέχτηκε; Σαν… (άστο να μη το πω).
  Και μετά θέλεις να σε δω στο δρόμο και να σε προσφωνήσω “Κύριε Δήμαρχε”.
  Η να ρθω στο γραφείο σου και να βρομάω… “ζαργανίλα”.
  Θα μου πεις “η γραβάτα χατακτηρίζει τον άνθρωπο”;
  Καλά δεν το ξέρετε; Η λευκή μπλούσα αναδεικνύει το γιατρό, η στολή τον …Ένστολο, η φόρμα τον τεχνικό, ο σκούφος τον σεφ, το κράνος τον οικοδόμο, η ποδιά το σερβιτόρο και η γραβάτα τον υπάλληλο του γραφείου που δέχεται κόσμο, το Δήμαρχο που έρχεται σε επαφή με ανώτερους και κατώτερους.
  Αυτά βέβαια την ώρα της δουλειάς. Άμα γυρίσεις σπίτι σου, κυκλοφόρα με τα σώβρακα. Ποιος θα σε μεμφθεί!
  (Αλλά και ο ντελιβεράς να ρθει στο σπίτι σου, για να σου φέρει την πίτσα, θα πρέπει να βάλεις κάτι πάνω από το σώβρακο. Δεν θα πρέπει; Λέμε τώρα!)
  <<>>
  Α! Ρε Ελλαδίτσα, για αυτό δεν πας μπροστά, τα τελευταία 38 χρόνια. Γιατί όλα έχουν γίνει χύμα, από τους εμάς τους ανθρώπους σου.
  Και μετά μας φταίνε οι ξένοι. Αν εμείς, οι άνθρωποί σου, Ελλάδα μου, μαθαίναμε σεβασμό, έχουμε τόσα άλλα προτερήματα, που ίσως να μη χρειαζόταν να μάθουμε τίποτα άλλο.
  Υπογραφή
  Δον Κιχώτης

Σχολιάστε