Στις εκδηλώσεις για τον Ι. Καποδίστρια, στον Πόρο, η Γεωργία Γεννιά«Η παρουσία του Ιωάννη Καποδίστρια στον Πόρο ήταν καθοριστικής σημασίας και άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο νησί». Αυτό δήλωσε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, που παρέστη στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος του νησιού για την επέτειο των διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα το 1928, στο λιμάνι του Πόρου,  ανάμεσα στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας και τις διπλωματικές αποστολές Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, οι οποίες οδήγησαν στον καθορισμό των πρώτων συνόρων του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί του Σαββάτου, ( 1ης  Σεπτεμβρίου), παρακολούθησε τη δοξολογία στον Κ. Ν. του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια την επιμνημόσυνη δέηση, στη δυτική παραλία, όπου έγινε και η κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στο νησί, η κ. Γεννιά είχε συνομιλίες με τοπικούς φορείς και επαγγελματίες του Πόρου.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΠΑΚΩΜΟ says:

    Ευτυχώς που η κ.Γενιά μας ετόνισε την σημασία της παρουσίας του Καποδίστρια στον Πόρο, την οποία μέχρι σήμερα δεν ξέραμε.Αραγε πόσες φορές ακόμη θα έλθει στον Πόρο η κ.Γενιά ,όπως και ‘αλλοι συνάδελφοί της επικειμένων των εκλογών;

  2. Έτσι γίνεται με τους πολιτικούς, αν δεν έχουν παρουσία σε εκδηλώσεις, το θεωρούν προσβολή αυτοί που τους προσκαλούν. Η αλήθεια είναι πως τους λυπάμαι τους καημένους που είναι υποχρεωμένοι να βρίσκουν πάντα κάτι να πουν.

Σχολιάστε