Στην έρευνα για την υπόθεση Novartis ρίχνεται η Μαρία Παπασπύρου«Υπήρχαν υπάλληλοι που έκρυψαν τα έγγραφα. Μην ανησυχείτε. Σιγά σιγά θα τα βρούμε όλα» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9», η Ποριώτισσα Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

«Μου παρήγγειλε η Εισαγγελία Διαφθοράς προκαταρκτική έρευνα για την τιμολόγηση των φαρμάκων. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε την έρευνα και τον έλεγχο» είπε η κυρία Παπασπύρου, προσθέτοντας πως «ο έλεγχος δεν ήταν εύκολος. Κουραστήκαμε πάρα πολύ για να συγκεντρώσουμε το υλικό».

Σύμφωνα με τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, «από μόνες τους οι μαρτυρίες δεν μπορούν να πείσουν τον κόσμο. Χρειάζονται και τα έγγραφα».

Δήλωσε αισιόδοξη πως «θα τη βρούμε την άκρη του νήματος. Πιστεύω σε δύο –τρεις μήνες το πολύ, εάν δεν τύχει κάτι έκτακτο, θα έχουμε τελειώσει το πρώτο πόρισμα για τα χρόνια 2006 – 2011 και μετά θα προχωρήσουμε στα επόμενα χρόνια».

‘Οπως είπε «πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση από πλευράς έρευνας και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μη γίνει κανένα λάθος. Πιστεύω ότι θα τα βρούμε όλα τα έγγραφα. Δεν υπάρχει περίπτωση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης για Novartis: Υπάλληλοι έκρυψαν έγγραφα, θα τα βρούμε όλα | iefimerida.gr
Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Πολύ χαίρομαι που τον τοίχο του γραφείου της συμπατριώτισσάς μας κοσμούν εικόνες Αγίων.
  Αυτό πολλαπλασιάζει την περηφάνια μας.
  Με υπόληψη
  ΑΝΤΑΝΗΣ

 2. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Κάποιος με πήρε στο κινητό με απόκρυψη και μου παραπονέθηκε γιατί σχολίασα μόνο τις εικόνες Αγίων στον τοίχο του γραφείου της Κας Παπασπύρου.
  “Μόνο αυτό σε εντυπωσίασε”; με ρώτησε
  “Τι άλλο;” του απάντησα
  “Το βιογραφικό της “, επέμενε.
  “Αυτό δεν είναι δουλειά δική μου, αλλά του ρεπόρτερ και ίσως και του Porosnews”.
  Διευκρινίζω:
  Εγώ ό,τι είδα στην φωτογραφία σχολίασα, αφού ¨ουκ οίδα τον άνθρωπον”. Και είδα ότι προφανως και εμφανώς είναι καλή Χριστιανή. Κι επειδή κι εγώ πιστεύω στο Χριστό και το έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη και θεωρώ τον εαυτό μου καλό Χριστιανό, χάρηκα γι αυτό που είδα.
  Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
  Σπεύδω να τα ξεκαθαρίσω, μη βρεθούνε κι άλλοι ανώνυμοι, να βρούν πάλι τυχόν… ατοπήματά μου.
  ΑΝΤΑΝΗΣ

 3. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Παρακαλώ θερμά τον “κύριο” ή την “κυρία” που μου τηλεφωνεί με απόκρυψη στο κινητό και με βρίζει ασύστολα για τη θέση που πήρα σχετικά με την συμπατριώτισσά μας Κα Παπασπύρου, να σταματήσει αυτή την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά, γιατί -εκτός των άλλων- αποτελεί και πολύ μεγάλη ενόχληση. Κάθε τόσο και λιγάκι. Με απόκρυψη.
  Εντάξει, μπορεί να έχει τη γνώμη του-σωστά ή λάθος. Αυτό μένει να αποδειχθεί, ως προς τις παραλείψεις ή ακόμα και τις ακροκομματικές σκοπιμότητες και ατασθαλίες της κυρίας αυτής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι, επειδή εγώ την συνεχάρην, ως Ποριώτης προς Ποριώτισσα για το πόστο που της δώσανε- όπως και να έγινε αυτό- συμφωνώ και με τις ιδεολογίες της.
  Εξ άλλου όπως έχω ήδη δηλώσει κατ’ επανάληψη, προσωπικά, δεν ανήκω σε κανένα κόμμα και ψηφίζω πάντα “δια της μεθόδου της εις άτοπον απαγωγής”, δηλαδή επιλέγω “εκ πολλών κακών, το μη χείρον βέλτιστον”. Και εδώ και τρία και πλέον χρόνια,
  δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι αποκλείεται να επιλέξω, την πρωτοφανή, από της μεταπολίτευσης και εντεύθεν, “φρανκεσταϊνική τερατογέννεση” της συγκυβέρνησης “ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”. Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η ενοχλητική και ανώνυμη εξύβριση σε βάρος μου. Τα γράφω δημόσια με θάρρος και με παρρησία, όπως πάντα, γιατί δεν μας φτάνουν τα βάσανά μας από τις απανωτές μειώσεις των μισθών και των συντάξεων- έπονται κι άλλες- το πλήρες κόψιμο της επικούρησής μου και άλλων 16500 συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας και 80000 μελών των οικογενειών μας, την αβάσταχτη φορολογία, τους κινδύνους με την Τουρκία, το ότι αρχίζει η θερινή τουριστική περίοδος και άρχισαν ήδη οι ακυρώσεις από φόβο τυχόν ρήξης στο Αιγαίο, η χειρίστης μορφής διαπραγμάτευση με την Ευρώπη αλλά και με τα Σκόπια, η φαγομάρα και η αλλοπροσαλλοσύνη των παρατάξεων σε ολόκληρη τη κομματογενή γκάμα από τις αποκεντρωμένες Υπηρεσίες μέχρι την Κεντρική μορφή Διοίκησης της χώρας,(μάλλον για μορφώματα πρόκειται), η σκανδαλολογία, η φυλάκιση των δύο αξιωματικών, η χειρίστη ποιότητα των προγραμμάτων των καναλιών και της ύλης των εφημερίδων, τα “μπιστόλια” στα γήπεδα, η παντελής υποβάθμιση του πολιτισμού, η επιβίωση των φελλών και των καιροσκόπων, ο πολλαπλασιασμός των μονοκύτταρων οργανισμών, των μεδουσών (τσούχτρες) και των κορκοτσανιών (δηλητηριώδη υποθαλάσσια παράσιτα), λες και δεν μας φτάνουν όλα αυτά, έχουμε και τους θρασύδειλους, ανώνυμους και χαμερπείς υπανθρώπους (σκουληκαντέρες), που κάνουν μεγαλύτερο κακό στην πατρίδα, από όλους τους άλλους.

 4. Γιάννης Γκούμας says:

  Ας ξεκινήσω από τα προφανή. Το άρθρο μιλάει για εντατικοποίηση της προσπάθειας να επιλυθεί το πρόβλημα της σπατάλης δημοσίου χρήματος στην φαρμακοβιομηχανία, με συμμετοχή πολιτικών προσώπων.
  Το σχόλιο για τον τοίχο της κυρίας με προσωπικά της αντικείμενα, δεν έχει σχέση με την περίπτωση και τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός είναι δικά του και μόνο δικά του.
  Στην συνέχεια, η ένωση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άσχετα που έχει καταλήξει, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι επρόκειτο για αντι-μνημονειακή συμμαχία, καθώς ο διχασμός αριστερών και δεξιών αποτελεί αρκετά χρόνια ένα γραφικό (για να μην πω τίποτα χειρότερο) φαινόμενο. Πλεόν ο λαός μπορεί να ενημερώνεται και να διαλέγει σωστό ή λάθος και όχι να τζογάρει σε πρόσωπα με την ελπίδα να κάνουν αυτοί το σωστό για αυτόν.
  Μια ερώτηση, γιατί επικεντρώνεστε στην οικονομική επιβάρυνση ενός κλάδου; Αυτή η τατκική το μόνο που πετυχαίνει είναι να διχάζει, καθώς όλοι οι πολίτες έχουν επιβαρυνθεί (οριζόντια τα πρώτα χρόνια των μνημονείων και κλιμακώτα τα τελευταία – έχει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ σημασία αυτή η διάκριση).
  Σκανδαλολογία: Μπορούμε να αφήσουμε τα δικαστήρια να αποφασίσουν και όχι τα κανάλια;
  Ποιότητα ΜΜΕ: Υπάρχει το κουμπάκι του τηλεκοντρόλ και το διαδίκτυο και πάνω από όλα η συζήτηση για τα κοινά, να κρίνουμε
  Τουρκία – Σκόπια: Οι εμπλεκόμενοι είναι τουλάχιστον οι ακόλουθοι: Αμερική, Ρωσία, Κούρδοι, Ισραήλ, Κύπρος, Ελλάδα, Τουρκία, Ευρώπη, Σκόπια, Βουλγαρία, Παλαιστίνη, Ιράν. Όλοι αυτοί εμπλέκονται χ3 – άλλη αντζέντα των λαών, άλλη των πολιτικών, άλλη των ολιγαργχών – και πάρα πολλές από τις κινήσεις είναι τακτικές για την προώθηση της αντζέντας τους. Δεν θα γίνει κάτι βεβιασμένο ξαφνικά, δεν συμφέρει κανέναν από τους ενδιαφερόμενους.
  Κάνουν κακό στην πατρίδα: ορθά οι καιροσκόποι, αλλά επίσης οι πολίτες που δεν συμμετέχουν στην επίλυση προβλημάτων (με την σκέψη τους και την συζήτηση αρχικά), καθώς και οι γραφειοκράτες που επικαλλούμενοι οφέλη για την πατρίδα, ζημειώνουν τους πολίτες και κατά συνέπεια το κοινό συμφέρον που αποτελείται από τα ατομικά σε συλλογικό βαθμό.

  Όσο για το τηλεφώνημα, αν υπάρχει σκοπιμότητα από πίσω του, το πιθανότερο είναι το πρόσωπο να θίγεται ή αυτό ή άλλος από πίσω του από την έρευνα για την Novartis.

 5. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Όλα αλλάζουν κι όλα μένουν ίδια, από την ανάποδη. Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Βέβαια πρώτος διδάξας ήταν το ΠΑΣΟΚ, διατί να το κρύψωμεν άλλωστε! Αν δεν ήσουν στην κλαδική και πρασινοσκούφης δεν είχες μέλλον σε κανένα τομέα και ιδίως δεν υπήρχε περίπτωση να προσληφθείς σε δημόσιες θέσεις. Κακέκτυπο αυτής της μεθοδολογίας διατήρησης του ¨βασιλικού θώκου” – εδώ να δεις βασιλιάδες ολούθε, από την ΕΒΓΑ της γειτονιάς μέχρι τα ύπατα αξιώματα, που για τον απλό πολίτη γίνανε… άπατα- ήταν οι διαδεχθέντες, τους πρασιναλογάδες, αφισοκολλητές της ΝΔ.
  Κοίτα όμως, φίλε Γιάννη, πού καταντήσαμε: Όπως και να το κάνουμε δεν μπορούσες να κατακρίνεις φοβερά ένα πατέρα που να φροντίζει για την πρόσληψη του παιδιού του σε δημόσια θέση. Πατέρας είναι. Φροντίζει για κάποιο μέλλον του παιδιού του, εκμεταλλευόμενος τη δική του θέση, και καταστρατηγώντας ακόμα και την αξιοκρατία. Όμως το να τοποθετεί ο γιος τον πατέρα του ή την μάννα του σε θέσεις κλειδιά, ε! αυτό μόνο επί ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει. Ποτέ άλλοτε σε ολόκληρη την ιστορία της πολύπαθης Ελλάδας.
  Τι σχέση έχει αυτό με το σχόλιό μου για τις εικόνες στο γραφείο της Αξιότιμης Κυρίας, για το οποίο σχεδόν με επέπληξες; Έχε υπόψη σου ότι στην αρθρογραφία, δεν βαράμε το χέρι στο μαχαίρι, αλλά το καλό γράψιμο αφήνει τον αναγνώστη να “ψυλλιαστεί”, τι εννοούμε, αντί να το δώσουμε μασημένο και άνοστο. Ελπίζω τώρα να κατάλαβες, φίλτατε Ιωάννη. Και αν έχεις εργασία πάει καλά. Αν ψάχνεις ακόμα όμως και σκέφτεσαι ακόμα και να πας σε άλλη χώρα, τότε θα δεις πόσο μεγάλη είναι η αδικία. Να δίνει πχ δουλειά ο πατέρας σου στον ανήμπορο συνταξιούχο και κονομημένο παππούς σου, ή στην γιαγιά σου, που βαριέται να κάτσει σπίτι της, και να μένεις… ξέπμπαρκος εσύ, με όλα σου τα χαρίσματα, τα νιάτα, τις γνώσεις, τον ενθουσιασμό κι αυτά που γράφεις εδώ στο σχόλιό σου.
  Εγκάρδιος χαιρετισμός σε όλους και στον Τάσο.
  Άρις

 6. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Τι θα γίνει ρε παιδιά, επιτέλους; Πόσο καιρό θα… ρίχνεται,
  ακόμη;

Σχολιάστε