Που και πότε οι πρόβες και ραντεβού για το μεγαλύτερο Χασάπικο του ΠόρουΤο Σάββατο 9/6 στις 9 το βράδυ, στην πιάτσα των ταξί καλούνται να συγκεντρωθούν, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο δρώμενο, με το μεγαλύτερο χασάπικο που έχει χορευτεί ποτέ στον Πόρο.

Θυμίζουμε ότι θα ήταν καλό να φορούμε λευκό μπλουζάκι ή πουκάμισο και τζιν παντελόνι, για ομοιομορφία και εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα.

Όσοι επιθυμούν να θυμηθούν τα βήματα του χορού, ο Χρήστος Λίτσας και η Μαρία Ράντου, διοργανώνουν πρόβες στο κτήριο Συγγρού την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή στις 8μμ.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Μακάρι να είχε ανακοινωθεί και οργανωθεί πιο έγκαιρα και όχι την τελευταία στιγμή, ώστε να μπορούσαμε να περευρεθούμε κι εμείς που πριν από 2-3 χρόνια αλλά και πρόσφατα το είχαμε προτείνει, ως ιδέα για να γίνει στο γήπεδο ποδοσφαίρου (ΚΕ ΠΟΡΟΣ).
  Δεν πειράζει που δεν αναφέρονται ποιοι κάνουν τις συναφείς προτάσεις στο Δήμο Πόρου. Το γνωρίζει ο αξιότιμος Κος Δήμαρχος και αυτό αρκεί, όπως και το ότι τις λαμβάνει υπόψη του και, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες, τις υλοποιεί, κατά κάποιο τρόπο ικανοποιητικό. (βλ. και Γοργόνα – Ξενούλη). Κάθε αρχή και δύσκολη. Ίσως την επόμενη φορά να οργανωθεί πιο έγκαιρα και αυτή η εκδήλωση και να καθιερωθεί κιόλας.

  Ατυχώς, δεν το γνωρίζαμε πιο έγκαιρα και την ίδια μέρα έχουμε οργανώσει εκδήλωση χορωδιών στο Δήμο Πεντέλης και δεν μπορούμε να είμαστε και στον Πόρο, να χορέψουμε κι εμείς το χορό που μας αρέσει ιδιαίτερα και που χαρακτηρίζει το νησί μας και όλη την Τροιζηνία, με τις ξεχωριστές φιγούρες του, που μόνο συντοπίτες μας γνωρίζουν.
  Για τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει η προετοιμασία να αρχίσει πχ από το Φεβρουάριο-Μάρτιο κάθε χρόνου. Δυστυχώς στην Ελλάδα ακολουθείται το αντίθετο από ό,τι τηρείται σε όλο τον κόσμο: Εφαρμόζουμε 20% οργάνωση και 80% εκτέλεση. Το σωστό είναι το αντίθετο: 80% οργάνωση και 20% εκτέλεση, αν θέλουμε να πλησιάσουμε το 100% την επιτυχία. Αυτά δεν είναι δικές μου επινοήσεις. Κι εγώ από άλλους τα διδάχθηκα. Για να μην ακουστούν πάλι σχόλια ότι κάνω τον…ξύπνιο. (Εκτός αν θεωρείται ξύπνιος όποιος πάσχει από… αϋπνίες!)
  Εύχομαι εγκάρδια πολύ καλή επιτυχία.
  Αν μπορείτε να αναρτήσετε κάποιο βίντεο, για να το προωθήσουμε κι εμείς στη συνέχεια, όπως κάνουμε πάντα για ό,τι καλό συμβαίνει στο νησί μας.
  Θερμός χαιρετισμός
  ΑΝΤΑΝΗΣ

 2. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Να σας πω κι ένα ανέκδοτο;
  Περπατάει ο Βαγγέλης στην παραλία του Πόρου, όταν ακούει μια φωνή να τον φωνάζει με το όνομά του:
  -” Βαγγελάκη, εδώ είσαι κι εσύ; Στον Πόρο; Πότε ήρθες;”
  Γυρίζει ο Βαγγέλης να δει ποιος του μίλησε και δεν βλέπει κανένα, παρά μόνο ένα σκυλάκι.
  -” Τι ψάχνεις ρε Βαγγέλη, σαν χαζός; Εγώ σου μιλάω”.
  Τρελάθηκε ο Βαγγέλης. Σκύλος που μιλάει και ξέρει και το όνομά του!
  -“Μιλάς;” ρωτάει το σκύλο απορημένος. Τι άλλο κάνεις;”
  -“Πετάω, σερφάρω στο ίντερνετ, παίζω τερματοφύλακας, παίζω βιολί, πιάνο, ζωγραφίζω…
  -“Μη μου πεις ότι χορεύεις και χασάπικο!”, παρατηρεί ο Βαγγέλης. Και ο σκύλος:
  -“Βαγγέλη, πας καλά; Έχεις δει ποτέ σκύλο να χορεύει χασάπικο, και μάλιστα Ποριώτικο;
  ……..
  Κρύο ε; Για τις ζέστες, όμως μήπως είναι ό,τι πρέπει;
  Άρις

Σχολιάστε